Proszę adminów o nie traktowanie tego jako krypto reklamy, nie mam tego na celu - zdjęcia zawierają jedynie znak wodny bez adresu www.
Myślę że urządzenie jest warte obejrzenia, dlatego pozwoliłem sobie przekazać zdjęcia do galerii publicznej. Wersja S5 Premium MID z HSDPA.
Jeśli bedą ciekawi testu, popełnię za parę dni.
Pozdrawiam
Prezentacja:
http://picasaweb.google.com/mdc.mlucz/VilivS5#slideshow/5374963290799944834[edit]
Na gorąco, urządzenie wyposażone jest w takie media :
- wireless 802.11 b/g
- HSDPA 7.2 GB (testy na szybko zrobione z kartą Play Online)
- tuner DVB-T
- GPS
- bluetooth 2.0
- ekran typu bright, bardzo wyraźny, porównywalny lub delikatnie ładniejszy od Wibrain B1
Złącza:
- Jeden port USB,
- Jeden port mini USB do linkowania z komputerem stacjonarnym lub notebookiem,
- Jedno złącze pod opcjonalne VGA, HDMI
- czujnik oświetlenia zewnetrznego
- Antena do DVB-T wbudowana, wysuwana z MID-a
Przyciski na panelu przednim i bocznym są widoczne na zdjęciach.
- Nakładka chodzi szybko i bez przycinek, nie przysparza problemów z obsługą palcem,
- Wymaga przyzwyczajenia (cały czas człowiek czegos szuka w pasku start, a zupełnie niepotrzebnie)

- Wykonanie na najwyższym poziomie, kolor czarny mat, w końcu nie fortepianowa czerń

[edit]
Pojawił się też dla osób, które 4.8 cala wyswietlacze uważają za zbyt małe, model Viliv X70 EX. Bazuje na podobnych jeśli nie powiedzieć takich samych rozwiązaniach, typu inteligentne UI, klawiatura dotykowa haptic, modem 3G ale posiada siedmiocalowy ekran.
[edit]
Klawiatura typu haptic, tyle o tym piszę ale nie rozwinęłem, każdy kto zna HTC - korzystał lub korzysta z aplikacji gyrator, klawiatura Viliva delikatnie wibruje po nacisnięciu wirtualnego klawisza, efekt naprawdę sensowny i na miejscu w takim rozwiązaniu.