Trochę z innej beczki czyli zakup netbooka

• 35 Odpowiedzi
  • 9326 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline devon89

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Trochę z innej beczki czyli zakup netbooka
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 11, 2010, 08:31:14 »
tez miałem problemy z unetbootin i wypróbowalem coś innego a mianowicie UltraISO. Rozwiązało to wszystkie moje problemy bo działa teraz nawet tapeta w GRUB'ie przy instalacji Minta. Unetbootin wywalał się przy tym  :proud:

Połączone: Maj 11, 2010, 08:34:31
a że tak jeszcze zapytam z ciekawości, WiateR masz podgląd uruchomionych okien na pasku Start? Bo możliwe że wysypalo ci się Aero. Bynajmniej ja miałem taką sytuację
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2010, 08:34:31 wysłana przez devon89 »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 11, 2010, 09:28:35 »
co do napędu, to owszem może być  przydatny jeśli chcemy zainstalować jakiś programu lub grę z oryginalnej płyty na przykład   :P
natomiast nie potrzeba wydawać na niego 200 zł - można kupić obudowę za 40 i wstawić tam jakiś stary napęd, a nawet jeśli nie dysponujemy takowym można kupić tanio używki
ja mam taki wynalazek i działa z moim Windem

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 11, 2010, 14:46:47 »
tez miałem problemy z unetbootin i wypróbowalem coś innego a mianowicie UltraISO. Rozwiązało to wszystkie moje problemy bo działa teraz nawet tapeta w GRUB'ie przy instalacji Minta. Unetbootin wywalał się przy tym  :proud:

Połączone: [time]Maj 11, 2010, 08:34:31[/time]
a że tak jeszcze zapytam z ciekawości, WiateR masz podgląd uruchomionych okien na pasku Start? Bo możliwe że wysypalo ci się Aero. Bynajmniej ja miałem taką sytuację

Jak będę za parę dni wgrywał sobie w końcu Ubu, to wypróbuję UltraISO, dzięki.

Co do podglądu zadań: z tego co wiem, to Win7 w wersji Starter nie obsługuj tematów graficznych z Aero Glass - podgląd został tylko tekstowy z ikonką programu. Poniżej załączam link do wikipedii ze wszystkimi ograniczeniami W7 Starter (po angielsku ale wszystko jest w czytelnej tabelce):
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

*

Offline świeżak88

• **
  • 110
  • Sprzęt: SPV M3000 HTC Touch Pro HTC Sensation BB 9900
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 13, 2010, 11:44:56 »
A co sądzicie o Asusie EEE 1201N. Wiem że to trochę co innego ale może warto rozważyć taką propozycję tylko szkoda że tak krótko trzyma na baterii:(

*

Offline devon89

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 13, 2010, 13:36:33 »
Jeżeli to ma być komputer dla twojego taty to raczej nie myśl o tym modelu :) Myślę że nie będzie on próbował odpalić Crysis'a na netbooku albo filmów 1080p. Ten model działa na Nvidia ION co wiąże się właśnie z duuużą wydajnością ale na baterii trzyma bodajże 4 h.

*

Offline świeżak88

• **
  • 110
  • Sprzęt: SPV M3000 HTC Touch Pro HTC Sensation BB 9900
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 17, 2010, 14:31:34 »
hmmm.... No tata raczej jakiś zaawansowanych gier nie będzie instalował może pierwszy MOHAA albo SOF I bądź II i tyle. A filmy raczej normalne nie w HD. Tylko szkoda że nie ma HDMI bo by się przydało od czasu do czasu. No ale cóż. Jedno co mi się podoba w 1201N to ta wydajność natomiast wielkim minusem jest czas pracy na baterii. A w 1005 czas na baterii jest super ale nie wiem jak z wydajnością komputera.