witam . kupiłem sobie bardzo tanio (5 funtów
) od jakiegoś łosia te ustrojstwo tylko że bez systemu,rysika,baterii,i ładowarki i mam parę pytań :
1. jak wgrać system na to bez cd albo dvd-roma bo to nie ma tylko ma 1USB ( mam 2 pendrive 2 i 4gb )
2. gdzie można kupić baterie,rysik(do tego trzeba mieć podobno jakiś specjalny z digitizerem i ładowarkę ( nawet samochodową ) do tego ? miałem od PSP i udało mi się skopiować system z pena na HDD ale padł bo bardzo długo kopiowało(około 4 godziny) i po jakimś czasie padł zasilacz ale urządzenie nie
3.da się na tym pograć w gta II albo w CS 1.6 ns ??
pozdro
No to po kolei:
Jestes pewien ze to byl los czy raczej zlodziej?
Zasilacz. Potrzebujesz zasilacza minimum 5A zeby dzialal normalnie. Lepiej znalezc taki na 6A zeby miec troche zapasu. Ja mam 8A i nawet sie nie robi cielpy.
Ten z psp mial pewnie jakies 2,5A. Musial zdachnac. Szukaj na allegro tam sa takie 8A za 89zl.
System mozna instalowac z pendriva. Albo z CDROM-a na USB.
Nie wszystkie pendrajwy sie daja ubootowic ale wiekszosc daje sobie rade. Mozna uzyc softu nazywajacego sie unetbootin.
Co co padlo oprocz zasilacza? Pen? cos masz niezle nakopane...
Rysik musi byc specjalny magnetyczny. mozna sprobowac jakis od tabletow. Musi byc taki zeby poruszal kursorem bez dotykania powierzchni.
W zadne 3d nie pograsz. 01+ nie ma zadnej akceleracji sprzetowej. A rendering software bedzie bardzo wolny ale dla pewnych gier sie daje przezyc np motorhead.
Tak naprawde w pelnym zestawie masz:
oqo+bateria+rysik
windows xp
kabel dokujacy (sieciowka, usb, vga, firewire, zasilacz, sluchawki)
zasilacz sieciowy (ktory sluzy rowniez jako samochodowy)
przejsciowka z wtyku zapalniczki do zasilacza sieciowego (rozbiera sie i zawiera wtyk "samolotowy")
instrukcja.
O pudelku juz nie wspominam.
Na moje oko kupiles kradzione. Zestaw masz gorzej niz niekompletny. Bez kabla dokujacego nawet nie podepniesz do zwyklego monitora.