Na 1 GHz włączonym wifi (średni poziom podświetlenia) +dysk zewnętrzny - bateria trzyma mi około 1,5h. (youtube, gry, filmy)
Na 0,4 GHz i włączonym wifi (podświetlenie minimum) +dysk zewnętrzny - 2h (strony internetowe, komunikator)
Na 0,4 GHz, bez wifi, podświetlenie minimum, w biosie wyłączone gniazda usb, kamera, głośniki - nawet 3,5h.
Na 1 GHz z włączonym wifi, odpaloną na maksa muzyką, pokręconym podświetleniem klawisze sprzętowe rozjaśniają do 54%, program do 100% (bardzo jasne), maksymalnym chłodzeniu (też ustawiane programem) - około 20-30sekund, po czym wyświetla się ostrzeżenie o krytycznym poziomie energii - po prostu bateria nie wytrzymuje takiej mocy.
Z eee korzystam jak z normalnego komputera, leży złożony, podłączony mam monitor 19", mysz, czasem klawiaturę (czasem piszę z tej w lapku, chociaż jest trudna do opanowania przez pierwszy tydzień). Jestem zadowolony, za eeepc 701 + dysk twardy usb, 2,5" zapłaciłem 1000zł.
Zainstalowałem oczywiście xpka.
Wszystko pięknie, C jednak szybko się zapycha, trzeba dość często kasować temp'y i całą resztę śmieci, no i niektóre programy nie ruszają (photoshop ce2 potrzebuje 1500mb na C: - nie da rady, nawet przy instalacji na dysku zewnętrznym instalator wymaga 1,5Gb na C) - Można system postawić na dysku zew, ale to wydaje mi się bezsensownym rozwiązaniem.