xBar3 na C500 - czy ktoś ma? (nie - qvga)

• 8 Odpowiedzi
  • 579 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 28, 2006, 23:27:23 »
Czołem. Może dziwnie wygląda to pytanie, ale bezskutecznie próbuję zdobyć  wersję xBar'a 3 na C500 (choćby w wersji demo, żeby zobaczyć jak to chodzi). Problem polega na tym, że wszędzie są wersje na QVGA. Efekt jest taki, że okienko programu nie mieści mi się na wyświetlaczu (jest przesunięte w prawo i obcięte). Od jednego z forumowiczów dowiedziałem się, że są różne wersje uwzględniające różne rozdzielczości (wielkości) wyświetlaczy.

Z góry dziękuję i pozdrawiam, Krzychu

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2006, 03:41:36 »
Witam
Niestety nie wiem do czego służy ten program ale wierzę że pomoże Ci ten link http://www.google.com/search?hs=ngI&hl=pl&client=opera&rls=pl&q=xBar+download+Smartphone&btnG=Szukaj&lr=
To bardzo dobra wyszukiwarka i polecam ją nawet takim jak Ja, którzy nie wiedzą o co chozi :)
Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2006, 17:23:15 »
Dzięki Ronert za reakcję i chęć pomocy. Net przeszukałem już na wszystkie strony (jeśli to w ogóle możliwe ;):)). Niestety nie znalazłem wersja vga. Na stronie xetry pytają o kod, a ja chcę tego najpierw spróbować, więc wersja, która będzie startować jako demo wystarczy.
Mam prośbę do kogoś kto po prostu ma taką wersję (pewnie jest starsza), to niech podeśle na maila luxman@wikings.pl.

Pozdrawiam, k.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 29, 2006, 19:27:58 »
wersja vga

Vga to 640x480
c500 ma 220x176

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 01, 2006, 20:04:13 »
Holtex - jak zwał tak zwał: chodzi o nie-wersję-qvga. Użyłem tego sformułowania za jakimś opracowaniem technicznym porównujacym C500 i C600 (gdzie chłopcy pisali, że jeden to vga a drugi qvga).
Uprośćmy: C500 ma mniejszy wyświetlacz, więc wersja na C600 się na nim nie mieści. Na stronie domowej są właśnie wersje qvga (co wyraźnie zaznaczono w nazwie pliku instalacyjnego). Dzięki jakiemuś uczynnemu forumowiczowi dotarłem do strony, gdzie widać było rozróżnienie w tej kwestii, ale z tej strony niczego nie mogłem pobrać. Więc zapytałem kolegów. Czy to możliwe, żeby nikt nie używał xBar'a 3 na C500? (no może nie wszyscy to czytają...).

Pozdrawiam, k.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2006, 14:54:46 »
Dzięki Holtex. Byłem w tym miejscu strony już kilka razy :) (aż tak źle ze mną nie jest, gdy czegoś szukam ;):)). Ale skoro warunkiem ściągnięcia tej (właściwej) wersji jest podanie kodu, to sorry - ja go nie mam. Wynika z tego, że zanim sprawdzę czy chcę ten program kupić, muszę go kupić - czy tak? A gdzie jakaś wersja demo, trial czy cóś podobnego?

Pozdrawiam, k.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2006, 22:41:54 »
Możesz poszukać w p2p a jak ci sie spodoba to możesz kupić niezcrackowaną wersję.

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 03, 2006, 22:52:58 »
To też już "ćwiczyłem" (p2p), ale chłopcy nie oznaczają jaką wersję mają. Trafiłem nawet na taką gdzie w opisie pliku było C500 C600 - jak dla mnie bzdura (sprzeczność), bo są to dwa różne standardy (i w tym problem).
Jedyne rozróżnienie (inna wersja na C500, inna na C600) to właśnie ta strona, którą mi podesłałeś (na której byłem wcześniej), a która woła o kod. I kółko się zamyka :(.

Pozdrawiam, k.

P.S. Tak na prawdę to liczyłem na odzew kogoś kto ma ten soft na C500 (we właściwej wersji i rozdzielczości), ale nikt taki się nie odezwał. Szkoda...