Ankieta dotyczy raczej tylko telefonów takich jak SPV C500 i pokrewnych jemu (SDA, SP3i).
Prosiłbym szczegolnoe o wypowiedzi clubowiczów którzy użytkowali oba te systemu na wymienionych telefonach i mają możliwość porównania.
Moim zdaniem lepszy jest WM5 (z resztą ostatnio się na niego przesiadłem). Oto jego wady i zalety w porównaniu do systemu WM2003 według mojej opinii:

WM5 wyglada troche ładniej, tak jakby nowocześniej

o wiele łatwiej jest zrobić Hard Reset który podzielony jest na 2 części (czyszczenie rejestru i pamięci). wystarczy przy włączaniu telefonu nacisnąć odpowiednio 1 lub 2 przyciski.

nie wiem czy to można zaliczyć jako plus, ale wielu ludzi myśli że ten system jest mało stabilny i zawieszą. Jest wręcz odwrotnie

WM5 posiada standardowo wgrane takie aplikacje jak: Bluetooth Toggler, CeleTask, Download Manager, PHM Registry Editor itd.

Jak narazie brak jest polskiej nakładki na ten system

(na szczescie jestem w trakcie robienia takiego czegoś)

niestety na C500,SDA,SP3i nie działa i nigdy nie bedzie działał świetny program WM5torage (działa tylko na SPV C600, QTEK 8310 z WM5 itp.)

nie dzialają niestety niektóre aplikacje, na szczęscie jest ich bardzo mało. Z tych sprawdzałem to narazie nie chodzą ProfiMail, BoxyPocket, Toki Tori i Atlantis Redux

w smartphonie z WM5 szybciej wyczerpuje się bateria
jak jeszcze coś przypomnę to dopiszę