SPV C500 - Wyświetlanie stacji przekaźnikowej - BTS

• 12 Odpowiedzi
  • 1167 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 08, 2006, 23:50:03 »
Witam
Czy zna ktoś może sposób bądź program do wyświetlania stacji przekaźnikowej (BTS) na głównym ekranie. W moim dawnym telefonie wystarczyło ustawić w kanałach informacyjnych włączenie kanału 50 i już pokazywało, tutaj niestety nie mogę się do tego dokopać ;) Za wszelką pomoc dziękuję :)
Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2006, 21:27:37 »
Da się włączyć kanały.
Menu settings -> Phone -> Channels a dalej sobie poradzisz.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 10, 2006, 21:56:05 »
mam ustawione tak:
enable channels - zaznaczone
receive channel list - zaznaczone
language: polish

menu->edit channels, zrobiłem kanał o nazwie bts, numer kanału 50, zaznaczone enable channel

co teraz zrobić żeby wyświetlało mi się to na głównym ekranie ?

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 13, 2006, 12:48:05 »
Cytat: "Kufel5000"
co teraz zrobić żeby wyświetlało mi się to na głównym ekranie ?

no wlasnie - co?

tez jestem ciekaw czy to zadziala na c600  :mysli:

*

Offline Holender

• **
  • 185
  • Sprzęt: SPV C500 wm5.0; HTC Prophet wm6.0; SE J300i :D
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 13, 2006, 18:02:54 »
w heyah nic nie trzeba robic i pokazuje automatycznie na homescreen :S

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 14, 2006, 11:31:53 »
Cytat: "pryngiel"
http://maniac.fschreiner.de/content/view/9/18/

Albo jestem głupi i nie mogę tam nigdzie znaleźć wyświetlania informacji o bts (mam wszysto włączone co trzeba, komórka jest znaleziona, home screen ustawiony, aktualnie wyświetla mi "Bielany - Dom", bo sam to sobie tak nazwałem, a nie o to chodzi) albo źle się wyraziłem - chodzi mi o to żeby telefon pobierał informację o lokalizacji stacji przekaźnikowej i wyświetlał to na home screenie. Czyli np. jadę sobie pociągiem i mam na home screenie - "Warszawa", "Włochy", itd. :)
A wiec czy CPS ma taką opcję ? Czy wogóle jest taka możliwość ?

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 14, 2006, 15:20:01 »
Troszkie już szukałem na ten temat i niestety, chyba jeszcze nie powstał żaden program, który by wyświetlał nazwe BTS'a. Jedyną namiastką jest CPS i własnoręczne nadawanie nazw.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

*

Offline Holender

• **
  • 185
  • Sprzęt: SPV C500 wm5.0; HTC Prophet wm6.0; SE J300i :D
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 14, 2006, 16:43:29 »
to w jaki sposob pokazuje na ekranie jak sie ma heyah?? odblokuwuje to cos czy jak??

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 14, 2006, 17:21:13 »
toz to ciekawe  :mysli:

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 14, 2006, 18:30:59 »
Z tego co ja sie orientuje to co chce autor tematu osiagnac jest usluga. Jesli wlaczy sie kanaly informacyjne owszem bedzie sie otrzymywac smsy z informacja o sieci...  w moim przypadku po kazdorazowym wlaczeniu telefonu dostatne sms od "siec" o tresic  "KRAKOW". Rozumiem ze ktos chce miec informacje wyswietlane o BTS np rondo jakiestam ulica jakastam... Sprawa wyglada tak ze kanaly informacyjne w idei to porazka :/ z tego co wiem jest tylko kanal 50 czyli wspomniana lokalizacja. W erze tych kanalow jest dosc sporo.
Jedyna wiec rada na wyswietlanie tego gdzie jestesmy (niemam pojecia na cholere to komu) jest wpisanie CPS stacji bazowych a potem wybranie odpowiedniego home screena.

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 14, 2006, 19:38:54 »
tak to bylo jasne, ze trzeba wpisywac recznie nazwy i ten temat byl kilka razy poruszany, ale w heyah nic takiego nie trzeba robic, wiec cos tu nie gra  :mysli:

czy jest ktos kto ma plusa i ere, zeby potwierdzic to samo?

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 14, 2006, 20:27:04 »
Cytat: "Dusiolek"
Z tego co ja sie orientuje to co chce autor tematu osiagnac jest usluga. Jesli wlaczy sie kanaly informacyjne owszem bedzie sie otrzymywac smsy z informacja o sieci...  w moim przypadku po kazdorazowym wlaczeniu telefonu dostatne sms od "siec" o tresic  "KRAKOW". Rozumiem ze ktos chce miec informacje wyswietlane o BTS np rondo jakiestam ulica jakastam... Sprawa wyglada tak ze kanaly informacyjne w idei to porazka :/ z tego co wiem jest tylko kanal 50 czyli wspomniana lokalizacja. W erze tych kanalow jest dosc sporo.
Jedyna wiec rada na wyswietlanie tego gdzie jestesmy (niemam pojecia na cholere to komu) jest wpisanie CPS stacji bazowych a potem wybranie odpowiedniego home screena.

O tym, że chodzi mi o kanał 50 pisałem w pierszym poście ;) Dodam jeszcze że wtedy (tzn na starym telefonie) po włączniu opcji "Szybki podgląd" nie dostawałem sms'ów, wszystko się ładnie wyświetlało na głównym ekranie. Dla uściślenia dodam, że jestem w Plusie (simplusie).
Ale skoro w Heyah BTS się normalnie wyświetla, to znaczy że jest to możliwe. Odbieranie BTS nie zależy od operatora (o ile mi wiadomo), ale od ustawień stacji (czy stacja jest w pełni aktywna). Tak więc powinno być to możliwe u każdego. Może to kwestia ustawień ? Byłoby miło gdyby wypowiedział się ktoś, komu wyświetlają się informacje o stacji. Może wtedy coś nam się uda wymyślić ;)