Z tego co ja sie orientuje to co chce autor tematu osiagnac jest usluga. Jesli wlaczy sie kanaly informacyjne owszem bedzie sie otrzymywac smsy z informacja o sieci... w moim przypadku po kazdorazowym wlaczeniu telefonu dostatne sms od "siec" o tresic "KRAKOW". Rozumiem ze ktos chce miec informacje wyswietlane o BTS np rondo jakiestam ulica jakastam... Sprawa wyglada tak ze kanaly informacyjne w idei to porazka :/ z tego co wiem jest tylko kanal 50 czyli wspomniana lokalizacja. W erze tych kanalow jest dosc sporo.
Jedyna wiec rada na wyswietlanie tego gdzie jestesmy (niemam pojecia na cholere to komu) jest wpisanie CPS stacji bazowych a potem wybranie odpowiedniego home screena.
O tym, że chodzi mi o kanał 50 pisałem w pierszym poście

Dodam jeszcze że wtedy (tzn na starym telefonie) po włączniu opcji "Szybki podgląd" nie dostawałem sms'ów, wszystko się ładnie wyświetlało na głównym ekranie. Dla uściślenia dodam, że jestem w Plusie (simplusie).
Ale skoro w Heyah BTS się normalnie wyświetla, to znaczy że jest to możliwe. Odbieranie BTS nie zależy od operatora (o ile mi wiadomo), ale od ustawień stacji (czy stacja jest w pełni aktywna). Tak więc powinno być to możliwe u każdego. Może to kwestia ustawień ? Byłoby miło gdyby wypowiedział się ktoś, komu wyświetlają się informacje o stacji. Może wtedy coś nam się uda wymyślić