Problem z PL Menu SPV C500

• 3 Odpowiedzi
  • 787 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 29, 2006, 21:05:39 »
Mam problem, po "hard reset" stracił mi sie polski język, nie ma go wogóle na liście (Start/settings/regional settings/language) próbowałem wgrać nowy ROM(SP3_RUS_2.2.33.12) ale nie udało się, instalacja zacina mi się przy samym początku na wyświetlaczu pokazuje mi się jedynie trzy kolorowe paski, a instalator wyświetla komunikat w którym pisze coś o tym  to oprogramowanie nie jest do tego sprzętu. Szukałem w googlach informacji na ten temat już pawie dwa tygodnie i nic konkretnego nie znalazłem. Proszę o pomoc zależy mi żeby mieć PL menu i polski słownik T9.

*

Offline adam-os

• *
  • 62
  • SPV c500 - minisd 1 gb
    • http://www.adamos.vel.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2006, 23:15:14 »
jeżeli telefon masz z polski zmień vendorid na ORANGE10
jeżeli z angli na ORANGE01 ja miałem ten sam problem i vendor z angli pomógł :)

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 30, 2006, 09:46:27 »
Teraz zmienił mi się tylko komunikat w instalatorze: This NBF cannot be used for your SmartPhone. Please get bewer NBF file.
Edytowałem ten plik przez "TyphoonNbfTool" Pole "Operator"
ale coś mi się wydaje że źle robie...

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2006, 18:50:27 »
ja robie wszystko tak jak opisane jest tutaj
http://wiki.spv-developers.com/Flashing_C600_to_SP5_ROM
pozazuje mi sie taki sam blad,
muj fon to c 600 sciagnolem jusz simlocka przy pomocy spv services uprzednio zmieniajac security levcel na disabled i myślalem ze to mi jusz wywali blokade ms ale wartosc klucza
HKey_Local_Machine/Security/Policies/Policies/0001005
wynosi 127 i nieda sie zmienic recso explorelem a regeditstg nawet nie ruszy czytalem ze nieda sie sciagnac simlocka nie sciagajac blokady ms wiec sie trochu pogubilem
pozatym smiem twierdzic ze na tym forum niema instrukcji jak zmienic roma bo szukalem i zamias tego bylo mnustwo starych tematuw kture niedosc ze nikomu nie pomagaja to robia zamieszanie jest tesz trohu tematuw na kture odpowiedz brzmi mniejwiecej tak "urzyj opcji szukaj"
niema tesz w wyszukiwarce opcji "szukaj" aby przeszukiwalo same tematy ....
tak wiem ze jestem mlody nic nie napisalem jescze tylko sie ciagle pytam o cos i dostane zj***bke ....