SPV c500 niby sie fleszuje a sie niefleszuje?

• 20 Odpowiedzi
  • 1417 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline soyer

• 26
« dnia: Czerwiec 25, 2006, 17:30:18 »
Witam
 mam taki problem mianowicie  nabyłem Uszkodzonego spv c 500 włancza sie i pieknie sie swieca 3 paski probowałem go fleszowac ale nic  z tego tzn fleszuje sie ładnie do 100 % najnowszym softem z uk orange ale po wyszytkim jest to samo 3 paski na paskach sa napisy :
czerwony - Typhoon ipl 1.00   zielony Typhon spl 2.5.0108  niebieski samo typhoon, co ciekawe hdzies na forum doczytałem ze moze to byc wina cida czy cos takiego  prubowałm odczytac tego cida no ale niestety wyswietla sie "illegal readzone attempt-Raoi init failed" ? poza tym po właczeniu telefonu pojawia sie niebieskie logo z napisem I-MATE i niewiem czy tak mam byc czy nie? telefon pochodzi z oranga ale niewiem jakiego a przy najmniej na pudelku jest logo orange,
Panowie pomózcie jak wiecie co z tym dalej robic

*

Offline soyer

• 26
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2006, 19:14:09 »
No to teraz znaczny postep po ktorejs z kolei probie  uzyłem jakiegos programu patch  i teraz  telefon niechce sie włanczac tzn włancza sie ale jak mu wyjme na 5 min baterie to sie włonczy pokaze sie logo imate, kolorowe krseczki i sie wyłancza, :(niezły ze mnie spec i co ma ktos na to pomysł?

*

Offline soyer

• 26
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2006, 20:10:42 »
ufff wracamy do poczatku to tylko batria tel sie włancza ale dalej niby sie fleszuje a niefleszuje

*

Offline Pele^^

• 588
    • http://www.pele.go.pl
  • Sprzęt: °SE_W995 °NDS_Lite
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 25, 2006, 21:13:31 »
edytuj posty a nie piszesz 3 po sobie  :!:
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 
°Nintendo DS Lite + EDGE DS + Kingston MicroSD 2GB

... T-Mobile SDA -> SPV C600 -> SE D750i -> SE K550i - SE K810i -> SE W995

*

Offline soyer

• 26
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2006, 21:48:55 »
sory nieumiem

*

Offline Pele^^

• 588
    • http://www.pele.go.pl
  • Sprzęt: °SE_W995 °NDS_Lite
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 25, 2006, 22:42:30 »
tak na przyszłość wystarczy że się rozejrzysz i poszukasz buttona z napisaem 'ZMIEŃ'
Pozdrawiam
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 
°Nintendo DS Lite + EDGE DS + Kingston MicroSD 2GB

... T-Mobile SDA -> SPV C600 -> SE D750i -> SE K550i - SE K810i -> SE W995

*

Offline soyer

• 26
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 26, 2006, 12:58:58 »
No dobra widze ze niema odzewu a zpytam tak czy jest tu ktos z Krakowa lub okolic kto za dobere piwko zechciałby podjac sie wgrania softu do mojego c500, obojetne jakiego byle to działało, poniewaz za kazdym razem jak prubuje wgrac to w prgramie do wgrywania pojawia sie niby opis jaki  jest obecnie soft a jaki bedzie wgrywany no i tu własnie pokazuje ze niema zadnego softu w telefonie i(image version) czy cos takiego) i potem niby sie wgrywa dochodzi do 100 % potem restart i znowu 3 paski  ? ? ? a niebardzo wiem jak kozystac z programu NBFtools i czy cos by mi to miogło pomóc gdym wiedział
Wiec co podejmie sie ktos tej zmudnej pracy za piwko ?

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 29, 2006, 15:44:17 »
chetnie bym sie podjal ale do krakowa z rzeszowa troche za daleko heh;] moze to ci pomoze http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=43729

*

Offline soyer

• 26
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 29, 2006, 22:14:49 »
Dzieki za 1  sensowna odpowiedz ale to chyba nic nieda poniewaz niejestem w stanie uzyc SPV services,  cały czas wyswietla illegal zone :(

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 30, 2006, 10:53:53 »
Wiele osób podjęło się ciężkiej pracy i zrobiło wiele opisów, choć nie musiało. Skoro tobie nawet nie chce się przeczytać, to dlaczego im miałoby się chcieć pomagać?
Jak widzę, leniłeś się w podstawówce i szkole średniej, lenisz się teraz (no, chyba, że obydwa zakresy czasowe się jeszcze pokrywają...). Może pora zauważyć, że w ten sposób robisz głównie na złość sobie samemu?

*

Offline soyer

• 26
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 30, 2006, 13:01:00 »
Waldziu jak niemasz nic ciekawego do powiedzenia  to nieublizaj, co ty jestes jakas figura? czy co, no i co z tego ze sa opisy kto ci powiedział ze niekorzystałem z opisów poprostu niejestem w stanie go przefleszeowac i tyle a czytałem wiele opisów i wiele prób podjałem a ty jakis moralista jestes, i powiem Ci szczeze ze jakbym cie spotkał na ulicy to pewnie bys w ryło zaliczył bo ja nikomu nieublizam a ty mi naublizałes no ale niech ci bedzie

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 02, 2006, 13:26:00 »
No tak.. teraz to pewnie wszyscy się rzucą do pomocy, nie będziesz mógł się opędzić. Ech.. słuszną linię obrała nasza partia...

*

Offline soyer

• 26
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 02, 2006, 20:22:38 »
Jesli sie do tej pory sie nierzucili to penie sie nierzucą ale dlatego ze niewiedza a nie dlatego ze maja manie wyzszosci złosliwosci  tak ja ty,i odpusc sobie i nieodpisuj wiecej na te posty bo poprostu pajacujesz chcesz zabłysnac tylko niewiem czym i przed kim, jeden chłopak  przed toba przynajmniej wyraził szczere checi i CHWAŁA MU ZA TO !! ale taki pajac jak ty musi nabruzdzic, ludzie z reguły odpisuja jak maja cos MADREGO !!! do dodania, a ty sam niewiesz co z tym fantem mozna zrobic no ale cos trza było napisac w koncu przybedzie ci w liczniku pare postów wiecej i bedziesz bardziej godny zaufania
ZAKOMPEKSIONY PAJACU !!
Ps.
Do ADMINA !!
jezeli jest taka mozliwosc a niewiem czy jest poniewaz niejestem biegły w forach i tym podobnych to prosze o zablokowanie wypowiedzi uzytkownika WALDEKGO w   temacie załozonym przezemnie  poniewaz facet nic niewnosi tylko ubliza a ja tu prosiłem o pomoc a nie o mądrkowanie

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 03, 2006, 00:18:52 »
A może zaczynać swoją bytność na forum od pyskówek przejrzałbyś łaskawie słownik ortograficzny?
Przynajmniej byłaby jakaś korzyść dla wszystkich, bo aż żal patrzeć.

*

Offline soyer

• 26
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 03, 2006, 11:22:20 »
Pajacu ! tak tu madrkujesz a jak byłbys taki debesciak to przyjzałbys sie od poczatku postom i zwrociłbys uwage kto zaczoł, a odnosnie ortografi to jest typowo onetowe frajerstwo ze jak sie niema do czego przyczepic i zaczyna brakowac argumentów to trza zgnoic goscia jego nieznajomoscia ortografii, i co znowu błysnoles :) a słyszałes kiedys o dyslekcji? niee ? oj to niedobrze załuz temat z zapytaniem co to takiego a byc moze ludzie  ci pomoga a niebeda sie buraczyc tak jak ty,

*

Offline P10TR3K

• 404
  • Sprzęt: Lumia 800 / GT-S5360 / A810
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 03, 2006, 11:31:52 »
Cytat: "soyer"
...odnosnie ortografi to jest typowo onetowe frajerstwo...

:?: :?: :?: co to znaczy :?: :?: :?:  :worried:  :huh:

*

Offline soyer

• 26
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 03, 2006, 12:34:23 »
jasne juz odpowiadam jak ja to rozumiem :) tzn niechodzi mi o sam onet tylko o wypowiedzi i kłutnie ludzi którzy kłuca sie w onecie, odnosnie polityki kosciała itd. jak komus brakuje argumentów to zaraz zaczyna wytaczac działa ortograficzne  byc moze zle to ujałem na poczatku zbyt ogólnie i niesprecyzowałem, faktycznie mozna to było zle odebrac, do onetu nic niemam newt mam go jako strone główna, przepraszam jesli kogos mogłem niechcaco urazic oczywiscie poza  PAJACEM WALDEKGO

*

Offline P10TR3K

• 404
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 03, 2006, 12:53:07 »
Ja poprostu niezrozumiałem o co chodzi,nie bronię onetu,bo nawet wcale z niego nie korzystam-jako główną mam google a pocztę mam na interii i gmailu.Nie jestem też w żaden sposób związany z onetem,więc nic mnie tu nie uraziło...Prosiłbym jednak,żebyś się trochę hamował,bo nie masz prawa tu obrażać nikogo-także WaldkaGo!Jesteś tu gościem-tak jak ja i Waldek,więc może trochę szacunku,bo za teksty o "przywaleniu w ryj" itp. to powinieneś już dawno zostć zbanowany moim zdaniem...Forum jest po to,żeby sobie wzajemnie pomagać i nie traktuj go jak prywatny folwark!

*

Offline soyer

• 26
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 03, 2006, 13:39:20 »
Oczywiscie ze to powtórze jeszce raz ze jak bym go spotkał na ulicy to dostałby w ryło, a czy twoim zdaniem jego pierwszy post mnie niebraza?, czy to ja zaczołem kogokolwiek obrazac czy to niejaki waldziu cwaniak"

cyt"Jak widzę, leniłeś się w podstawówce i szkole średniej, lenisz się teraz (no, chyba, że obydwa zakresy czasowe się jeszcze pokrywają"
po co pisze takie teksty co one maja wniesc  bo jeki chodzi o mnie maja na celu tylko i wyłacznie ublizenie ja nikomu nieublizam jako pierwszy bo uwazam ze niema takiej potrzeby poniewaz nigdy niewiem kto siedzi po drugiej stronie monitora, moze jakis starszy facet który ma ambicje powwic sie nowinkami , a moze całkiem młody ktory ma zupełnie inne zainteresowania  np malarstwo, np sztuki walki :) np obrona ojczyzny :)i naprawde moga niemiec w zyciu okazji aby zagłebic sie w tajniki elektroniki , oprogramowania komputerowego itd, ale to nieznaczy ze niemoga korzystac z tych urzadzen jak z łyzki, talerza czy widelca niewiedzac jak sie je robi i z czego ale wiedzac do czego słuza , a jak ci peknie talerz i chcesz go skleic a niewiesz jak, to ktos ci naubliza ze jestes :tepym nieukiem bo nieuczyłes sie w szkole jak sie skleja talerze i dlatego za tego tepego nieuka JA OSOBISCIE MAM OCHOTE KOMUS DAC W RYJ, poniewaz poprosiłem o pomoc bo ponoc forum jest od tego i jezeli ktos niewie jak pomóc to nic niodpisuje i to jest normalne , ktos inny moze chciec sprobowac pom€c  niebedac pewnym czy sie uda i to tez jest SUPER SPRAWA bo licza sie checi ale WALDZIU GO jest super inteligentem  i woli naublizac, a mnie mama uczyła ze nawet jak ktos chlipie przy obiedzie to raczej niepwinno sie mu uwagi zwracac bo to jest bardziej nieładne od chlipania a poza tym Niwiadomo dlaczego chlipie , moze jest chory i tak musi , a moze w jego rodzinnym kraju wisce miescie jest taki zwyczaj okazywania szacunku dla tego kto obiad ugotował, ale WALDZIU GO napewno by wstało odszedł od stołu p[oniewaz z nieukami chlipaczami i cała rszta talatajstwa niechciałby mniec nic doczynienia, wiec po tym poscie wyjasmniajcym mój punkt widzenia jesli mnie ktos chce zbanowac to bardzo prosze (całe szczescie ze akurat wiem co to jest ban) Ale i tak WALDZIU dostał by w ryło

*

Offline P10TR3K

• 404
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 03, 2006, 14:06:06 »
...hehe,teraz to już widać,że forum pomaga także w inne sposoby niż te wynikające z samej tematyki.Zawsze można się wykrzyczeć... :huh:  :D

*

Offline Holender

• **
  • 185
  • Sprzęt: SPV C500 wm5.0; HTC Prophet wm6.0; SE J300i :D
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 03, 2006, 19:19:36 »
ale filozofy:P