spv c500 juz żyje- nastepny problem :) Simlock?

• 17 Odpowiedzi
  • 2239 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 12, 2005, 17:11:52 »
Witam, gdzies nizej rozpisywalem sie nad tym, ze moje nowo zakupione spv nie zyje- teraz juz zyje, faktycnzie bylo to krancowe wyladowanie telefonu i ladowanie przez usb nie potrafilo "podniesc" telefonu.
Teraz mam nastepny problem. Telefon chyba ma simlocka. Pisze "chyba", bo info na ekanie jest poniemiecku i tak tlyko wywnioskowalem. Am oze to jakas blokada telefonu?
Treść jest taka:
"Netzwerk ist gesperrt Geben Sie bitte den entsperrcode ein"
i pod tym kawalek pola do wpisania, ale nie jest to chyba pole do wpisania pinu, bo jak wciskam cos na klawiaturze, to mozna wpisywac takze literki zamiast cyferek no i podczas wpiywania nie pojawiaja sie gwiazdeczki (***) tylko normalne litery.
O co tu chodzi? Fakt faktem, zasiegu nie ma, a u góry po lewej stronie jest napis "simlock"
O co tu chodzi?

[Dodano: 2005-11-12 17:14:49]
przepraszam za flooda, dwa razy mi sie kliknęło :|

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2005, 18:21:04 »
Tłumaczenie z niemieckiego to: "Sieć jest zablokowana, podaj proszę kod odblokowujący".  Czyli masz sim-locka, wpisz sobie w "Szukaj" C500 i znajdziesz poradę jak go zdjąć.

A tak na marginesie: poprzednio zajmowało się Twoimi problemami sporo Kolegów - należy się tam jakieś "dziękuję"...

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2005, 18:29:04 »
Masz rację, uwierz mi ze to tlyko niedopatrzenie z mojej strony a nie brak kultury. Już sie poprawiam :)
A co do simlocka to znalazlem, mniej wiecej kakis link do strony skad mozna sciagna program do sciagniecia simlocka, ale nie ma zadnego tam zadnego opisu jak to zrobić. Aha, i slyszalem ze do sciagnieca simlocka jest potrzebna karta sim-matka, w ktorej chodzi telefon?

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2005, 10:08:40 »
Znalazłem tylko ten link do odpłatnego sciagnięcia sim-locka z c500 (20E) oraz na Ebay za 5E. Czy wie ktos jak sciagnąć simlocka za darmo?

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 13, 2005, 10:23:12 »

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 13, 2005, 12:12:03 »
tak, czytalem, pobralem program, tlyko nie wiem jak go uzyć. odpalam plik spvservices...i...co dalej?
Poza tym nie wiem czy do tego potrzebna mi ta karta testowa motorolii?

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 13, 2005, 12:39:39 »
http://www.spv-developers.com/forum/showthread.php?t=627
Jak się nie uda zdjęcie blokady Microsoftu to widziałem gdzieś w necie jak to obejść

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 13, 2005, 12:46:00 »
wybieram opcje sim-lock w menju po lewej,. wpisuje "agree" w pole na dole, czekam i wyskakuje jakis blad " unkown error -2147467259"
Moze mam blokade microsoftu? Ale z kolei...czy da sie ją zdjąć, jak mam simlocka?

[Dodano: 2005-11-13 12:54:18]
to u mnie nie dziala, bo ponoc jest to tylko dla spv z ANGIELSKIEGO orange, ja, sądząc po jezyku ustawionym w telefonie- mam telefon z niemiec.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 13, 2005, 12:55:59 »
Lub raczej link
http://www.spv-developers.com/forum/showthread.php?t=552&highlight=unlock
a szczególnie ten opis

No need to borrow Orange SIM, just follow these steps.

1, Insert ur SIM, connect ur phone to ActiveSyn then browse
2, Copy Cert.cab in "\Storage\windows\StartUp" and then restart ur phone
3, After reboot u will see a "Unlock Code" screen,but at the background another screen is waiting for u to press "OK" to install the cab file,press "Back key" and then press "OK" quickly, because "Unlock Code" screen reappears very quickly.

When cab installed it will show u the "installation successfull" message.

If your phone is application lock than, download and run "SDA_ApplicationUnlock.exe".

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 13, 2005, 13:27:16 »
hmm...dzieki. A skad wziaść ten plik cert.cab?

[Dodano: 2005-11-13 13:27:45]
moze porozamwiamy na gg, jesli jestes przy komputerze? moj nr 3345121

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 13, 2005, 14:09:53 »
Dobra, rozumiem że Twój telefon jest z Orange i nie masz oryginalnej sim-karty... Zrób tak: wyślij @maila na:  developers małpa orange.com ,
podaj swój numer imei i poproś (poproś ładnie, napisz że jesteś z Polski, że nie masz innego sposobu itd) o aplikację "for certificate security unlock". Za parę minut dostaniesz ją zwrotnym mailem, skopiuj ją do telefonu (np. w windows/menu start/accesories) i uruchom. Reset i telefon jest odblokowany. UWAGA: ta aplikacja działa wyłącznie z aparatem którego imei podasz, więc spisz numer dokładnie, nie pomyl się !!!

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 13, 2005, 14:22:44 »
tak, tylko jak mam uruchomic ta aplikacje ktora dostanę, skoro tlefon ma simlocka i nie moge wejsc do menu? Jest na to jakis sposob, procz oryginalnej karty na ktora jest simlock, bądz kart testowej motoroli?

[Dodano: 2005-11-13 14:29:01]
A telefon WYDAJE mi sie ze jest z orange, gdyż taki znaczek wlasnie jest na obudowie

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 13, 2005, 17:30:09 »
Boże, masz przecież ten zaprzyjaźniony komis...

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 13, 2005, 18:28:11 »
wcale nie zaprzyjazniony. Poszedlem, poprosilem, naladowali mi baterie. Ale  karty testowej powiedzieli ze nie mają. jutro popytam w innych komisach, poprostu chcialem wiedziec czy musze chodzis po komiasch i sie prosic o te karte, czy też jest sposob na sciagniecie sima bez tego.
Slyszalem tez ze do wiekszosci telefonów sa jakies kody serwisowe, po wpisaniu ktorego mozna sie poruszac po menu bez zadnej karty, moze jest tez cos takiego w spv?

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 15, 2005, 10:28:46 »
no jak orange to nie idzie orange GO :> ?

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 15, 2005, 12:28:58 »
nie, nie idzie :)

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 15, 2005, 20:18:57 »
A skad jestes ? Mam karte orenzady uk , moge ci pozyczyc

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 15, 2005, 22:25:23 »
Dzieki wielkie, ale juz mam wszystko ok. Pojechałem do przemiłej osoby z Czestochowy, ktora zalatwila mi wszystko (od ręki). Wielkie dzieki dla Niego i dla Was za chęc pomocy