C500 - zawartość folderu głównego Windows - jak zmieniać?

• 4 Odpowiedzi
  • 521 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czołem. Od dłuższego czasu (posiłkując się też tym forum) próbuję rozwiązać kwestię "niestandardowych dzwonków" dla poszczególnych kontaków. Doszedłem do tego, że kilkanaście dźwięków, które pojawiają się na liście wyboru w edycji kontaktu, znajduje się w głównym folderze Windows'a. Niby po problemie, ale zaraz pojawił się kolejny - niczego nie da się tam wrzucić - system odpowiada, że dysk jest pełny lub chroniony przed zapisem.
Pytanie: czy to jest jakaś blokada przed modyfikacją zawartości tego folderu? Czy wiecie jak ją wyłączyć? Wtedy możnaby wrzucić tam kilka nowych dźwięków i wykorzystać je do indywidualnych dzwonków.

Pozdrawiam, Krzychu

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2006, 03:57:07 »
Witam
Poteorytuzujmy:
Nie stosowałem więc bież to z dystansem. Ściągnij blokadę microsoftu !!!! (program który ci pomoże nazywa się Smartione) Jeśli nadal bedzie ci system "wywal;ał" komunikaty o braku miejśca skasój dźwięki które tam są i zastąp je nowymi. Oczywiście postaraj się by były w formacie takim samym jak orginalne (Zależy to od softu)
Tadammmmm ciesz się nowymi dźwiękami.
Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie, ale tak mi się wydawało na "chłopski" rozum :P
Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2006, 20:28:51 »
Cytat: "Ronert_nik"
Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie, ale tak mi się wydawało na "chłopski" rozum :P Pozdrawiam

no to Cie prostuje. "blokada microsoftu" nie ma nic wspolnego z zawartoscia katalogu windows. blokada microsoftu to wymog aby instalowane programy mialy cyfrowy podpis producenta. a z katalogu windows usunac niczego sie nie da.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 31, 2006, 12:12:39 »
Wszelkie zmiany w /windows i tak znikną po restarcie. I słusznie.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 01, 2006, 19:42:26 »
No to jak wrzucić tam jakiekolwiek dźwięki skoro to chyba jedyna lokalizacja, jaką udało mi się "wyśledzić"?
WaldekGo - masz jakiś pomysł jak to zrobić, skoro zawartość folderu syst. Windows jest chroniona ("i słusznie" ;):))?

Pozdrawiam, k.