SPV-C500 a MPX200

• 8 Odpowiedzi
  • 1186 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lipas

• 25
SPV-C500 a MPX200
« dnia: Październik 30, 2005, 16:18:20 »
Witam
mam troche lamerskie pytanie ale jednak licze ze mi pomozecie. Chciałbym sie dowiedziec czym róznie sie spv-c500 od motki mpx200. Obydwa te telefony chodza pod Windows Mobile jednak jeden jest 2 razy drozszy od drugiego. Jaka jest różnica w szybkości procesora? Planuje kupic spv jednak chciałym sie dowiedziec o nim czegos wiecej np czy ma godnego konkurenta w tym przedziale cenowym.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
SPV-C500 a MPX200
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2005, 17:00:45 »

*

Offline lipas

• 25
SPV-C500 a MPX200
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2005, 17:38:07 »
dzieki Jakub!
mam jeszcze jedną prośbe mógłbyś mi doradzić co lepiej kupic spv c500 czy SDA Music czytalem ze w srodku maja takie same podzespoły jednak sa jakies różnice. Co bys mi radził?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
SPV-C500 a MPX200
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 30, 2005, 17:48:31 »
Nie siedze specjalnie w temacie MS Smartphone. Ale z tego co pamietam to SPV C500 ma joypad, ktory nie nadaje sie specjalnie do gier - nie wiem jak jest w SDA Music.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
SPV-C500 a MPX200
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2005, 09:31:29 »
Cytat: lipas
Witam
mam troche lamerskie pytanie ale jednak licze ze mi pomozecie. Chciałbym sie dowiedziec czym róznie sie spv-c500 od motki mpx200. Obydwa te telefony chodza pod Windows Mobile jednak jeden jest 2 razy drozszy od drugiego. Jaka jest różnica w szybkości procesora? Planuje kupic spv jednak chciałym sie dowiedziec o nim czegos wiecej np czy ma godnego konkurenta w tym przedziale cenowym.
.

W tych urządzeniach nie mierzy się szybkości procesora, bywa on nawet przez producenta SPOWALNIANY [sic!] - liczy się nie szybkość a mały pobór prądu.

c500 i mpx200 dzieli przepaść 3 generacji Smartphone. c500 ma dużo nowocześniejszy system Windows Mobile 2003 Second Edition, ma Bluetooth, kamerę VGA (marną bo marną, ale ma), znacznie mniejszy pobór prądu niż I generacja (którą jest MPx200), znacznie zoptymalizowaną architekturę systemu no i jest znacznie mniejszy.
Mpx200 jest urządzeniem klasy SPV Classic. Został niejako sztucznie "odnowiony" tym, że ludzie się wzięli do roboty i zrobili to, czego Motoroli się nie chciało (albo nie umieli - patrząc na kolejne wpadki typu MPx220 i MPx), co nie znaczy, że jest to nowoczesny Smartphone. Nokię 3310 też "odnowiono" softami które ludzie masowo przerabiają, ale to wciąż ten sam stary telefon. Oczywiście nie znaczy to, że zły, tylko niska cena jest odbiciem wartości. Jeżeli akceptujesz to, to możesz zaoszczędzić i wziąść MPx200.

SPV-C500 a MPX200
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 01, 2005, 18:23:22 »
nie no jako byly posiadacz mpx200 musze powiedziec ze ten telefon na dzien dzisiejszy ma tylko jedna choc dosc istotna zalete..cena..i tylko cena..kiedys byly na tym forum boje i awantury..i dostalo mi sie po glowie jak napisalem ze mpx200 to staroc..ale niestety..czas plynie nieublaganie..ogolnie chyba patrzac tez na mpx220 wydaje mi sie ze motorola nie jest zbyt dobrym producentem smartow a kupilem ja swego czasu za astronomiczna kwote 900zl tylko dlatego ze byl to jedyny smartphone z klapka no i ze wtedy inne modele rowniez tyle kosztowaly..

reasumujac..jesli pieniadze sa najwazniejszym czynnikiem to mpx200 wydaje sie rozsadny..jednak jesli stac cie na zakup c500 to wybor jest prosty..choc moze warto zaczekac na c600;)

Waldek..a tak z ciekawosci..wspomniales o roznicy trzech generacji..czy to oznacza ze wg ciebie miedzy c500 a mpx200 byly jeszcze 3 generacje?? ja osobiscie widze pomiedzy tylko e200..co jeszcze przeoczylem? no chyba ze stawiamy znak rownosci miedzy mpx200 i spv a spv e100 traktujemy jako nastepny model..jednak moim skromnym zdaniem za istotny krok naprzod wobec mpx200 mozna uznac dopiero e200..jednak nie zamierzam sie klocic..pytam z czystej ciekawosci

*

Offline lipas

• 25
SPV-C500 a MPX200
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2005, 19:09:05 »
malykubus dzieki za opinie. Nie wacham sie co kupic poniewaz mam juz mpx200 ale chcialbym go sprzedac i zastapic czyms nowszym, czyms co dziala troszke szybciej i nie wiesza sie tak czesto:) nie jestem ekspertem w dziedzinie smartow jednak wiem ze jedne sa lepsze od drugich. A moze moglibyscie polecic cos innego do 800zl co spełnia role telefonu i ma tez inne ciekawe funkcje?

SPV-C500 a MPX200
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 03, 2005, 04:42:05 »
ostatnie twoje zdanie dotyka sedna sprawy..czego mianowicie oczekujemy od takiego urzadzenia?? ja sprzedalem mpx200 wlasnie dlatego ze na pytanie ktore funkcje w mpx200 sa mi potrzebne odpowiedz byla taka ze wlasciwie to wiekszosc jest zupelnie zbedna.owszem fajna zeby sie pochwalic wzglednie pobawic pare wieczorow ale to wszystko..i uznalem ze..dla mnie (prosze o wyrozumialosc..to moje osobiste zdanie) jest to zbedny gadzet

lipas..napisz czego szukasz w telefonie i wtedy mozna rozmawiac..ja osobiscie kupilem sobie nokie 6230 i mimo ze to juz leciwa konstrukcja a wyswietlacz w porownaniu z motka jest smieszny (128x128) to jednak na tym wady aparatu sie dla mnie koncza bo..bateria dziala wielokrotnie dluzej..ma BT..ma aparat foto..na radio..ma slot MMC i odtwarzacz mp3..jest smiesznie prosty w obsludze..nie wiesza sie..jest maly i lekki a do tego daje sie go podpiac w profesjonalny zestaw glosnomowiacy w samochodzie:) wiec..niby to zwyczajny w dzisiejszych czasach telefon a mimo to jakze wiele funkcji moze obecnie pelnic takie urzadzenie..mimo braku systemu operacyjnego

sorry wiem ze to OT na tym forum..ale odpowiadam tylko na pytanie kolegi..lipas..chcesz pogadac to zapraszam wieczorami na gg zanim nas wygonia za takie herezje:)

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
SPV-C500 a MPX200
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 04, 2005, 17:30:58 »
Cytat: malykubus
Waldek..a tak z ciekawosci..wspomniales o roznicy trzech generacji..czy to oznacza ze wg ciebie miedzy c500 a mpx200 byly jeszcze 3 generacje?? ja osobiscie widze pomiedzy tylko e200..co jeszcze przeoczylem? no chyba ze stawiamy znak rownosci miedzy mpx200 i spv a spv e100 traktujemy jako nastepny model..jednak moim skromnym zdaniem za istotny krok naprzod wobec mpx200 mozna uznac dopiero e200..jednak nie zamierzam sie klocic..pytam z czystej ciekawosci

No to liczymy - MPx200 to funkcjonalny odpowiednik SPV Classic, więc liczymy:
1. SPV e100
2. SPV e200
3. SPV c500

Jest trzy? Jest..  a jeszcze można uwzględnić na upartego, że c500 miał update do WM2003SE..