Qtek 8020 - pytanie czy da się naprawić.

• 2 Odpowiedzi
  • 635 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eruption1

• *
  • 59
  • Sprzęt: HP/NOKIA
« dnia: Listopad 05, 2006, 23:44:25 »
Witam,
Qtek 8020 z WM 2003SE.
Jeśli wyskoczy błąd przy wgrywaniu aplikacji i od tego momentu smartphone, nie chce włączyć żadnej aplikacji itp (działa telefon i mozna pisac smsy) , czasami nie chce się włączyć(zapali się, zaczyna uruchamiac,ale sie wylaczy),albo długo się uruchamia; to twardy reset napewno pomoże ?
Pytam, ponieważ moge okazyjnie kupic ten model właśnie z takim czymś. Podobno jeśli chce się włączyć jakikolwiek program to wyskakuje : "instalacja midletu sie nie powiodla".

Głównie chodzi mi o to czy napewno hard reset pomoże, czy może być to coś poważniejszego - a jeśli nie hard reset to czy da się go jakoś przeflashować kablem USB i czy to napewno pomoże ?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2006, 08:21:21 »
Nikt nie jest jasnowidzem, ale ja najpierw sprawdziłbym czy te programy które instalujesz sa na pewno pod ten telefon. Miękki reset pomoże chwilowo, HR powinien pomóc na dłużej, jak nie to zmiana ROMu. Poczytaj FAQ to się troche dowiesz.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline eruption1

• *
  • 59
  • Sprzęt: HP/NOKIA
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2006, 08:54:38 »
Hym, ja jeszcze tego telefonu nie kupilem. Po prostu, koleś mówi, że dzieje się z nim coś takiego i jeśli mam wziąć to musze brać w ciemno. Wiem, że nikt nie jest jasnowidzem, ale czy były przypadki, że mogło stać się coś więcej niż to, że będzie trzeba rom wgrac ?
PS. ROM od SP3i będzie pasował ?
Pozdrawiam