Problem z MMSami w Orange

• 5 Odpowiedzi
  • 812 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hadji

• 49
« dnia: Styczeń 04, 2006, 16:32:11 »
Hej!

Problem był już poruszany na forum, ale jakoś ucichł...

Wygląda na to, że sprzedawane przez ówczesną Idee telefony SPV C500 nie były "Orange ready" i po zmianie marki nie można otrzymac, ani wysłać MMSa - takie kłopoty zgłaszało kilku użytkowników.

Ja dzwoniłem dziś do BOKu, przyjęli moje zgłoszenie, facet zwalił wszystko na serwis - telefon felerny, MMSy mieć musi, coś się spsuło, prosze oddać do serwisu.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? Ktoś to zwalczył? Wiem, że któryś z clubowiczów miał walczyć przy pomocy UOKiKu, udało się?

Czekam na wieści
Kamil

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2006, 17:59:27 »
ale chwila..bo ja do konca nie rozumiem..(moze dlatego ze nie mam tego telefonu;))..aparat jest skonfigurowany prawidlowo i nie dzialaja mmsy czy nie wiadomo jak skonfigurowac? a z karta sim innych operatorow nie ma problemu? eh..no tylko upewniam sie w opinii ze orange jest beee

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2006, 08:02:48 »
A w czym problem z tymi MMSami?? bo nie qumam.
Wszystko można samodzielnie skonfigurować.

Bacownik

*

Offline hadji

• 49
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 05, 2006, 08:48:56 »
Nwet poprawnie (zgodnie z instrukcjami Idei) skonfigurowane nie chcą działać - to jest problem.

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 05, 2006, 09:09:58 »
a konfigurator z www ? akurat nie korzystam z tego, ale moze by sie tez przydało ;)

*

Offline hadji

• 49
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 05, 2006, 14:32:42 »
Tego akurat modelu telefonu nie da się skonfigurować za pomocą "SMSa konfiguracynego" Jedyną pomoc jaką oferuje BOK i strona Orange to właśnie ustawienia do manualnego wprowadzenia.
Które wprowadziłem.
I nie tylko ja.
...i nie działają :(