Polonizacji NIE MA. Są paczki softu z polskim językiem. To znaczy, że nie da się spolonizować istniejącego softu, tylko trzeba wgrać taki z polskim.
To co miałem w rękach, to był standardowy SDA, a nie Music. Microsoft wypuścił ogólnie system, potem producent musi na zamówienie dystrybutora przygotować paczkę. ZTCW, to wgranie paczki od SDA do SDA Music spowoduje "przerobienie go" na wersję SDA, czyli przestaną działać guziki playera. Oprócz tego paczki np. i-Mate mają application lock i jest problem z jego ściągnięciem.
Tak czy owak - dokąd Era nie odważy się sprzedawać SDA (czyli jeszcze dosyć długo) trzeba próbować namówić T-Mobile do wypuszczenia wersji wielojęzykowej.
Bo to co nazywane jest wersją polską, de facto jest wersją która zawiera 30 różnych lokalizacji zamiast 7 podstwowych jak dawniej. I to właśnie budzi sporą nadzieję - być może JEŻELI w tym jest np. turecki (nie wiem jakie są, nie mogę się takich informacji od MS doprosić) to T-Mobile może mieć motywację do wypuszczenia softu z tą wersją.