A wiec jestem nowy i na wstepie chcialem sie przywitac hello.
Od 3 dni jestem posiadaczem telefonu qtek 8020 dzialajacym na windows mobile 2003 se, mam troche pytan zwiazanych z tym systemem i telefonem, a wiec:
1. kupilem ladowarke do tego telefonu od motoroli jak i oryginalna nowa baterie od qtka , jednak po podlaczeniu nic sie nie dzieje i nie laduje baterii, na usb pod kompem z ladowaniem jest wszystko , czy to znaczy ze ladowarka jest zwalona czy moze trzeba ja jakos przerobic zeby dzialala , jesli tak to jak ?
2. wazne pytanie dla mnie zwiazane z porzadkiem w menu start- stworzylem sobie folder "polaczenia" i chcialem tam wrzucic skroty od programow no i tu pojawia sie problem z atrybutami plikow i tak np. pliku activesync nie moge ani usunac ani przenies dlatego ze ma ustawione atrybuty "archiwalny" i "systemowy" i tych atrybutow nie moge zmienic, probowalem to zrobic w resco explorer, smart explorer, total commander i dzieje sie tak ze jak zmieniam atrybuty"odchaczam te ptaszki przy nich" klikam na ok to te atrybuty sie same znowu ustawiaja na te systemowe i za zadne skarby nie potrafie sobie z tym poradzic , a dodam ze tych plikow jest duzo wiecej , ktos moze mi pomoc w tym bo mam duzy balagan w telefonie telefon jest od kogos kupiony i jest tam duzo rzeczy tego kogos i chcialbym to uporzadkowac , a nie wierze w to ze nie da sie tego zmienic bo jesli tak to bylby bezsens.
3. bluetoth-a) wysylajac pliki przez blutoth niemam zadnego paska postepu tylko klepsydra-czy to normalne ? b)wysylajac plik na inny telefon idzie bardzo powoli , wyslanie pliku 1 mb zajmuje cos kolo 3-4 minut, czy to normalne?, jesli to dlugo to jak to zmienic ?
4. kupielm karte pamieci 2 gb firmy sandisk z poziomu telefonu i programow nie moge sformatowac karty jest opcja do formatu jednak przy probie wyskakuje acces dennied, czy mozna jakos to ominac ?
5. mam duzy metlik juz w glowie bo tyle sie naczytalem ze w tym momencie niewiem jak ten telefon sie nazywa chodzi mi ze np szukajac gier na jaka platforme ich szukac ? np. pocket pc ? smartphone czy jak ? bo np. co sciagne jakas gre to przy probie instalacji cab wyskakuje ze ten plik nie jest przeznaczony do tego urzadzenia.
6. bardzo czesto przy normalnej zabawie z telefonem , nie uruchamiajac programow tylko chodzac po menu itp telefon sie tak jakby na chwile przywieszal , w procesach niby niema nic otwartego a on sie przywiesza zanika na chwile glos itp. cos jakby mu pamieci brakowalo jednak niby tej pamieci jest sporo, czym to moze byc spowodowane i czy mozna to jakos poprawic ?
7. czy w tym qtku jest normalne ze zielona lampka miga przez caly czas na zielono ?
8. mam caly czas wlaczona na glownym ekranie litere G "domyslalm sie ze chodzi tu o gprs ? czy mozna to wylaczyc jakos, bo i tak z netu w telefonie nie korzystam.
9. wycztalem ze w tym telefonie procesor powinien miec 200 mghercow u mnie program pokazuje ze ma 173 mgherce czemu tak sie dzieje ? czy mam go podkrecic do 200 i bedzie ok ? czy moze ten telefon mozna wiecej podkrecic zeby chodzil stabilnie i nic mu sie nie dzialo ? jakie macie z tym doswiadczenia? czy moze zostawic tak jak jest ?
10. czy jest na ten telefon gra super mario bros taka jak to sie za starych czasow pocinalo na pegazusie ? jesli jest to co trzeba zrobic zeby w nia pograc ?
11. szukam instrukcji do tego telefonu czyli qtek 8020 czy ktos taka posiada ? mile widziana pl jesli taka jest
12. jakie emulatory gier na tym telefonie beda dzialaly i ktore wybrac z waszych doswiadczen, mam 2 gb pamieci wiec trzeba to jakos wykorzystac .
dodam ze w telefonie mam oczywiscie zdjetego simlocka i zdjelem tez blokade microsoftu ta w rejestrze w policies i niby jest odblokowany
troszke sporo tych pytan jednak ja jako poczatkujacy nie potrafie sobie sam z tym jak narazie poradzic , a bardzo mnie te rzeczy nurtuja , jesli ktos mi pomorze moge mu postawic browar
![wredny :]](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/squaresmile.png)
, pewnie bede tu jeszcze duzo pytan zadawal , a poki co to ide spac bo po nocce z pracy wrocilem i w razie bledow sorry
![wredny :]](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/squaresmile.png)