Problem z SPV C500... głośniczek

• 5 Odpowiedzi
  • 591 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 10, 2006, 23:30:37 »
Witam

Pozdrawiam wszystkich uzytkowników forum, zwracam się do Was z następującym problemem. Otóż zamieniłem się z pewnym człowiekiem na telefony i w wyniku tej tranzakcji otrzymałem SPV C500. Wszystko byłoby cacy gdyby nie fakt że przy dzwonieniu z telefonu w słuchawce mam ciszę. W zestawie słuchawkowym bluetooth wszystko słychać elegancko, tak samo jak w oryginalnych słuchawkach od telefonu, natomiast w głośniczku telefonu cisza...:( Dodam że wszystkie dzwieki systemowe i np mp3 graja dobrze na zewnetrznym glosniku (byc moze sa to dwa oddzielne jeden od dzwonkow itp a drugi od rozmow, nie znam budowy tego telefonu). Wiec czy jest jakis sposob aby wlaczyc ten glosniczek i normalnie "gadac" przez telefon?? Poprzedni wlasciciel zmienial przedni panel telefonu, moze cos poknocil..;/

Proszę o pomoc....

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2006, 13:04:43 »
moze to banalnie zabrzmi, ale sprobuj zglosnic sprzetowo poprzez nacisniecie bocznego przycisku, podczas rozmowy... moze zadziala

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2006, 13:07:44 »
Na poczatek polecam wykonanie twardego resetu.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 11, 2006, 13:28:39 »
glosnosc jest ustawiona na max, zmienialem nawet oprogramowanie z orange na i-mate pl. w czasie rozmowy jak wlacze na glosnomowiacy to slychac wszystko. Czy moze to byc wina tego ze np telefon upadl i tam cos w srodku sie przesunelo??

Edit: poprzedni wlasciciel skadajac telefon i przenoszac go w nowa obudowe zapomnial przeniesc glosniczka, zostal w starej obudowie. No i znalazlo sie rozwiazanie:)

Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2006, 18:20:16 »
Czyli jednym słowem znalazło się wyjście :)

PS Niezły tłuk z tego poprzedniego właściciela :P

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 11, 2006, 18:56:21 »
Nom davqoniu niezly niezly:) ale wazne ze szczery i to sie liczy:) co nie??
Pozdro;]