Czołem. Może to głupia uwaga, ale sam doszedłem do tego przez przypadek - czytając instrukcję HR dla innego tel. (w moim C500 też nie mogłem go wykonać). HR robi się przy wyłączonym telefonie, prawda? A wszystkie instrukcje, które wpadły mi w ręce zaczynały się od słów "wciśnij klawisze pod ekranem...". Tak jakby autor z góry zakładał, że to iż tel. ma być wyłączony jest wszem wiadomo. Sorry, ale ja mam taki tel. pierwszy raz i takie "skróty myślowe" powodują kłopoty. Przy wyłączonym telefonie taki HR przebiega bezproblemowo i nie wymaga jakiejś szczególnej zręczności we wciskaniu klawiszy.
A teraz z innej beczki (nie znalazłem odpowiedzi na forum) - czy ktoś z Was wie jak jak ustawić w C500 indywidualne dzwonki dla różnych osób lub grup kontaktów? W edycji kontaktu masz pozycję "niestandardowy dzwonek" ale na liście jest tylko kilkanaście badziewiastych dźwięków i w ogóle nie można załadować innych (z innej lokalizacji).
Drugie pytanie: czy dżwięki dzwonków (by były odtwarzane) muszą być ulokowane w Storage/My Documents? Próbowałem innej lokalizacji, ale wtedy ich nie widać na liście wyboru.
Pozdrawiam znad morza, Krzychu