problem z simlockiem C500. czy upgrade pomoże????

• 7 Odpowiedzi
  • 880 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 10, 2006, 17:34:24 »
ma c 500 z angli.włożyłem karte orange z polski i klapa.simlock.niemam karty angielskiej.moze mi ktos powiedziec jak moge zdjąc simlocka bez karty.czy jest jakis sposób???gdzies wyczytałem że wgranie nowego romu moze pomóc.cz to jest prawda.czy jak wgram nowy rom automatycznie simlock zostanie zdjęty????jezeli dobrze mysle to prosze mi napisac jak sie wgrywa rom do C500 i jaki rom jest najlepszy i skąd go sciągnąć(link).słyszałem ze jakis ruski jest podobno najlepszy.prosze o pomoc!!!!!!!!!!!z góry dzięki.pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2006, 17:54:44 »
co mam mi dać ten link jak ja nie mogę wcale wejść do menu telefonu bo jak pisałem- tel ma simlocka

*

Offline Pieszy

• **
  • 226
    • Studio reklamy piMolti
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2006, 10:46:20 »
Możesz ewentualnie podjechać do mnie. Mieszkam w Cze-wie i już nie jednego sima z C500 zdjąłem :) A T9 w C500 to też żaden problem pisz na maila slip83@o2.pl
Jurajski Klub Alfa Romeo www.jkar.pl
Studio Reklamy PiMolti - www.pimolti.pl

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2006, 19:06:35 »
Zetoris, mógłbyś łaskawie nie reklamować złodziei i oszustów? W dodatku bezczelnych.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 14, 2006, 21:22:13 »
Do "pavels"

Rozumiem że Twój telefon jest z Orange i nie masz oryginalnej sim-karty... Zrób tak: wyślij @maila na: developers małpa orange.com ,
podaj swój numer imei i poproś (poproś ładnie, napisz że jesteś z Polski, że nie masz innego sposobu itd) o aplikację "for certificate security unlock". Za parę minut dostaniesz ją zwrotnym mailem, skopiuj ją do telefonu (np. w windows/menu start/accesories) i uruchom. Reset i telefon jest odblokowany. UWAGA: ta aplikacja działa wyłącznie z aparatem którego imei podasz, więc spisz numer dokładnie, nie pomyl się !!!
Pozdrawiam

*

Offline dikay

• 20
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 15, 2006, 14:31:46 »
Ja tez miałem ten problem z moim spv c500 ale zrobilem tak: wez wloz do niego jakas karte najlepiej na abonament gdzie trzeba wpisac PIN telefon bedzie dzialal jakies 15sekund w tym czasie wejdz w profile i ustaw tryb samolotu, i masz pełen dostep do telefonu, zdejmij blokade MS i pozniej simlocka- jak masz jakies pytania to pisz 5151305 jezeli bede w stanie pomoge POZDRAWIAM

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 19, 2006, 10:03:54 »
Cytat: "dikay"
Ja tez miałem ten problem z moim spv c500 ale zrobilem tak: wez wloz do niego jakas karte najlepiej na abonament gdzie trzeba wpisac PIN telefon bedzie dzialal jakies 15sekund w tym czasie wejdz w profile i ustaw tryb samolotu, i masz pełen dostep do telefonu, zdejmij blokade MS i pozniej simlocka- jak masz jakies pytania to pisz 5151305 jezeli bede w stanie pomoge POZDRAWIAM

Tryb samolotu? Gdzie to mogę włączyć?
Pozdrawiam!

Już mam... trzeba włączyć telefon, nacisnąć krótko przycisk "Power", a następnie kliknąć 2 (Flight Mode) i zresetować telefon. Koniecznie wyjąć kartę SIM.