C500 - jak ustawić indywidualne dźwięki dla kontaktów???

• 8 Odpowiedzi
  • 1210 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 20, 2006, 23:33:35 »
Czołem. Naszukałem się już dość (nawet napisałem do jednego z kolegów) i ciągle nie wiem: jak ustawić indywidualne dźwięki dla pojedynczych kontaktów (lub zdefiniowanych grup) w SPV C500? W edycji kontaktu jest opcja "niestandardowy dzwonek" ale na liście jest tylko kilkanaście badziewiastych dzwonków. Nie wiem jak dodać inne (w jakiej lokalizacji). Już wydawałomi się, że je znalazłem (w Storage/ Windows), ale gdy wrzucam tam jakiekolwiek pliki dźwiękowe, to na liście się nie pojawiają.
Niby to nic wielkiego, ale tak wszechstronny Spryt-Fołn powinien coś takiego umieć, prawda? :)

Pozdrawiam znad morza, Krzychu

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2006, 12:52:31 »
RJV Tone Setter to freewareowy program do ustawiania dzwonków, sygnałów sms i innych dzwięków systemowych. W najnowszej wersji telefony z WM 2003 SE for Smartphone otrzymały support dla plików MP3 możesz więc ustawić dowolną mp3 jako twój alarm czy sygnał sms

Download
http://www.smartphone.to.pl/download/pliki/RJV%20ToneSetter%20SP2003.CAB

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2006, 22:59:25 »
Dzięki. Już wcześniej zaglądałem do Tone Setter'a, ale tam nie ma opcji "indywidualnych dzwonków" dla kontaktów. Możesz ustawić sobie dzwonki do różnych zdarzeń, ale do kontaków lub grup - nie. Jeśli jest inaczej, to daj znać.
Jedyne do czego doszedłem, to lokalizacja plików midi, które są na liście wyboru "niestandardowego dzwonka" w edycji kontaktu. Dźwięki te znajdują się w gł. folderze Windows. Już się cieszyłem, że sprawa załatwiona (wystarczy wrzucić tam kilka swoich dźwięków), ale przy próbie "doładowania" tam czegokolwiek, system odpowiada, że dysk jest pełny. Nie wiem czy to jakaś systemowa blokada żeby nie grzebać w folderze Windows'a czy co...

Pozdrawiam, k.

*

Offline johan

• 42
  • Sprzęt: SPVc600, SD 2GB
Dzwonki do kontaktów
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2006, 21:06:09 »
Co prawda mam c600 ale chyba zasada jest podobna. U mnie dzwonki, spoza tej listy Windows, pobierane są z folderu 'Aplication Data" w którym jest podfolder "Sounds". tam wrzucam swoje mp3 użyte jako dzwonki, wtedy pokazują się one w tej liście o której piszesz   i można je przypisać do kontaktu. Uwaga: w " Moje Dokumenty" jest  "My Sounds" ale to nie ma z dzwonkami nic wspólnego.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 08, 2006, 22:49:20 »
Bravo Johan!!! I to jest prawidłowa podpowiedź :). Po tygodniach oczekiwania aż ktoś coś celnego wniesie do rozmowy, pojawiła się Twoja wskazówka. Dokładnie tak to działa jak opisałeś to na przykładzie swojej C600. Dźwięki należy wrzucić do Storage/ Application Data/ Sounds i pojawiają się na liście wyboru niestandardowego dzwonka w edycji kontaktu.

Oby więcej takich trafnych podpowiedzi, gdy błądzimy jak dzieci we mgle ;):).

Pozdrawiam Cię serdecznie, Krzychu

*

Offline johan

• 42
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 09, 2006, 21:11:11 »
Luxman,ktoś tu pisał, że forum jest po to, by sobie pomagać . Dziś ja Tobie, jutro Ty lub ktoś inny mnie. tak to działa. Ale dzięki za opinię. A wracając do tematu, może ktoś zna programik do obróbki mp3. Po co dzwonek trwający kilka minut, skoro poczta głosowa wchodzi po czwartym dzwonku.szkoda pamięci na całe kawałki, wystarczy np solówa, która ma max głośności.

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 08, 2006, 17:01:54 »
To ze istenieje taki folder to ja wiem ale paiec tel jest zbyt mala zebym mogl wrzucic kilka kilkanasice mp3

*

Offline johan

• 42
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2006, 11:49:09 »
I dlatego decyzja należy do Ciebie:
- wpisać program do dodawania dzwonków mp3 i zająć nim trochę pamięci?
- a może okroić na PC-cie te utwory w mp3 do niezbędnej długości potrzebnej do użycia jako dzwonek i też zająć nimi trochę pamięci. Praktycznie jest to czas od zainicjowania połączenia do momentu włączenia się poczty głosowej ( 4 sygnały ).

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 09, 2006, 21:18:50 »
zainsatalowalem RJV Tone Setter, lecz nie moge nadal zmienic dzwonka jako mp3. Robie tak: w opcjach w telefonie ustawiam aby nie gral zaden dzwonek, nastepnie wchodze do RJV Tone Setter i ustawiam sobie mp3 jako dzwonek. Dalej wyswietla mi sie komunikat z nazwa dzwonka i z jego sciezka dostepu,    a kiedy ktos do mnie dzwoni nie slysze mojej mp trojki tylko jakis jeden ze standardowych dzwonkow w spv c 500.Moze to soft?? mam WM 2003 SE.