pozbycie sie blokady microsoftu i simlocka z C500 bez SIM??

• 14 Odpowiedzi
  • 1212 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 15, 2006, 13:47:53 »
Witam wszystkich. Przekopałem wszystkie fora i nie mogłem znaleść odpowiedzi na moje pytanie. Kilka dni temu kupiłem se na allegro spv c500 za 250 zł. Telefon jest sprawny bo dziala ale ma simlocka na orange uk. Ja niestety nie posiadam tej karty wiec nie jestem wstanie sciagnąc ani blokady ani simlocka bo nie moge sie dostac do fona. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu oile jakiieś rozwiążanie  istnieje. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje za pomoć.

Re: pozbycie sie blokady microsoftu i simlocka z C500 bez SI
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2006, 14:30:44 »
Cytat: "McVein"
Witam wszystkich. Przekopałem wszystkie fora i nie mogłem znaleść odpowiedzi na moje pytanie. Kilka dni temu kupiłem se na allegro spv c500 za 250 zł. Telefon jest sprawny bo dziala ale ma simlocka na orange uk. Ja niestety nie posiadam tej karty wiec nie jestem wstanie sciagnąc ani blokady ani simlocka bo nie moge sie dostac do fona. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu oile jakiieś rozwiążanie  istnieje. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje za pomoć.

Opcja SZUKAJ.O zdejmowaniu simlocka było z 1000 razy.Kiedyś też kupiłem c500 zdjąłem simlocka , blokadę aplikacji i wgrałem nowy rom i nikogo nie pytałem jak się to robi , szukałem i znalazłem.Mogłem ja możesz i Ty.

Re: pozbycie sie blokady microsoftu i simlocka z C500 bez SI
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2006, 14:35:11 »
Cytat: "jacek76"

Opcja SZUKAJ.O zdejmowaniu simlocka było z 1000 razy.Kiedyś też kupiłem c500 zdjąłem simlocka , blokadę aplikacji i wgrałem nowy rom i nikogo nie pytałem jak się to robi , szukałem i znalazłem.Mogłem ja możesz i Ty.

Z tego co się orientuje wgranie romu nie zlikwiduje mi blokady M$ a tak na marginesie to szukać szukałem. Wychodze z założenia ze kto pyta nie błądzi :)

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2006, 14:42:41 »
Wgraj rom imate.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2006, 14:45:16 »
Chciałbym ale nie mam pojęcia jak to zrobić i czy nie rozwale fona.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2006, 15:54:58 »
To poszukaj na forum, co nie boli, albo wydaj zarobione pieniądze. Wybór jest Twój.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2006, 16:00:31 »
Cytat: "bikekowal"
To poszukaj na forum, co nie boli, albo wydaj zarobione pieniądze. Wybór jest Twój.

Coś ty tak bojowo nastawiony. Szukam szukam i jeszcze raz szukam i znalesc nie moge.

*

Offline kruszbuk3

• 265
  • Sprzęt: IPAQ 4150 Motorola L6 Jornada 690
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 15, 2006, 17:40:15 »
Jeżeli ty szukasz i nie możesz znaleźć a inni znaleźli to znaczy że to tu jest tylko ty nie możesz tego znaleźć.
Lub po prostu odstajesz intelektualnie od poziomu tego forum  ]:>
Poszukaj simlock c500 w google :/

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 15, 2006, 17:47:42 »
Cytat: "kruszbuk3"
Jeżeli ty szukasz i nie możesz znaleźć a inni znaleźli to znaczy że to tu jest tylko ty nie możesz tego znaleźć.
Lub po prostu odstajesz intelektualnie od poziomu tego forum  ]:>
Poszukaj simlock c500 w google :/
Znaleść to znalazłem ale tak jak na początku pisałem nie mam dostepu do telefonu i nie mam mozliwosci sciągnięcia Blokady i simlocka tymi opisanym sposobami.
Moze przeoczyłeś ten fragment.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 15, 2006, 19:32:34 »
Jeśli nie znalazłeś czegoś więcej to poświęć więcej czasu na przeszukanie forum.

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 15, 2006, 21:18:22 »
Jeśli nie znalazłeś czegoś więcej to poświęć więcej czasu na przeszukanie forum.

Ej to niesprawiedliwe. To wkonczu po co jest FORUM zeby przeszukiwać post po postcie? Czy po to zeby rozwiązywać problemy? Jak dotąd nikt mi nie śmiał pomuc tylko każe mi szukać i to jeszcze szag wie czego mam szukać.;( Przykro mi ze nie które osoby są aż tak wrednie nastawione na bezinteresowną pomoc. Bo załorze się ze jakbym krzyknął ze gtam 2000 zl temu kto pomoze mi sciągnąć tego simlocka i blokade M$ bez karty SIM to pewnie by się znalazło kilku chetnych:( Właśnie to mnie najbardziej denerwuje wsród Polaków "Dla kasy zroboą wszystko. A bez niej ani rusz" :(

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 16, 2006, 08:50:24 »
A czy myślisz że każdy ma czas rozpisywać się na ten temat wielokrotnie? To jest jak pisanie najpierw biografii, a potem jeszcze własnoręcznie streszczenia bo komuś się nei chciało poszukać.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 18, 2006, 10:30:38 »
Cytat: "holtex"
Wgraj rom imate.

Po co?Czyzby nowy sposób na usunięcie simlocka?

*

Offline sel

• *
  • 69
  • Sprzęt: MDA IIi
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 29, 2006, 20:24:45 »
Co do simlocka to nie jestem pewien ale jest chyba tak jak z blokada microsoftu tzn. na oficialnej stronie orange jest mozliwosc wpisania numeru imei i paru innych danych - w zamian otrzymujesz kod ktory sciaga blokade MS. Ja tak ze swojego c500 sciagnalem :)

« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 29, 2006, 21:57:39 »

Ej to niesprawiedliwe. To wkonczu po co jest FORUM zeby przeszukiwać post po postcie? Czy po to zeby rozwiązywać problemy? Jak dotąd nikt mi nie śmiał pomuc tylko każe mi szukać i to jeszcze szag wie czego mam szukać.;( Przykro mi ze nie które osoby są aż tak wrednie nastawione na bezinteresowną pomoc. Bo załorze się ze jakbym krzyknął ze gtam 2000 zl temu kto pomoze mi sciągnąć tego simlocka i blokade M$ bez karty SIM to pewnie by się znalazło kilku chetnych:( Właśnie to mnie najbardziej denerwuje wsród Polaków "Dla kasy zroboą wszystko. A bez niej ani rusz" :(

Tu nie chodzi o kasę ani o naszą złośliwość , tylko o to że ktoś nie umie poszukać.Nie wiem czy udało Ci się zdjąć tego simlocka , jeśli nie to masz:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=30194&highlight=c600+simlock

znalazłem to w pół minuty albo może i krócej.