Polski system spv c 500,550,SDA-usuwanie blokady aplikacji.

• 43 Odpowiedzi
  • 6371 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 19, 2006, 02:13:30 »
Podaję link do spolszczenia telefonu spv c 500 ,550,  SDA
*.*
hasło: *.*
Jest tam super program do usuwania blokady aplikacji , spolszczenie systemu i cała instrukcja.
Może ktoś odwdzięczy się :))  jakimś linkiem do  map gps na SDA.
Będę wdzięczny. ;)
Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2006, 02:17:50 »
Program do zdjęcia blokady wymaga tylko wrzucenia  na telefon i odpalenia przez file menagera iiiiii >:)  ]:>  po blokadzie wszystko zrobi sam za ciebie.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2006, 12:44:39 »
Co do map to takich pytań nie zadawaj na furum bo to NIELEGALNE!!!.  :kill:

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2006, 19:21:05 »
nie działa te spolszczenie to jakiś szajs, spolszcza jedynie kilka wyrazów i tyle

*

elektryk

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2006, 19:25:08 »
Cytat: "holtex"

a niby dlaczego nielegalne? nie mozna zapodac linka do oficjalnych stronek?

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2006, 08:53:27 »
Mi tam działa wszystko, mam teraz język polski, ale menu start musiałem spolszczyć sobie sam w komputerze w storage,windows,menu start, aby to zrobić trzeba mieć na kompie ustawione w "menu -widok-pokaż ukryte foldery".
Trzeba na drugi raz czytać dokładnie instrukcję, wgrałem sobie do sda 2, a kolega do spv c550 i działa  wszystko o.k.
Mogę wysłać fotki jak to wygląda.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 22, 2006, 09:25:18 »
Załączam link ze zdjęciami mojego spolszczenia w sda.
http://[*********]/Kamil85/fotki

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 22, 2006, 09:55:45 »
Cytat: "holtex"

Już więcej niech się nikt nie pyta na temat żadny  map na forum!!!!!!!!!! :terrified:
A mi podali właśnie link do naviexpert, ale na moim sda 2 działa, ale bez głosu i wcale to nie jest nielegalne panie holtex.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2006, 13:56:28 »
Kamil85
Troche mnie poniosło. Przepraszam. Ale widząc większość pytań dotyczących map, ludzie mają na myśli "za darmo" nie doczytałem...

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 22, 2006, 15:51:15 »
Spoko ;) .
Około 2 tygodnie temu znalazłem na naszym forum temat dotyczący legalnych map, było dużo linków do różnych mapek, można było z niektórych linków zainstalować program, ale mapy są do kupienia, ale nie mogę teraz tego znaleźć, kurka może temat został usunięty, bo jednak nie wszystko było legalne???

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 23, 2006, 01:05:56 »
Podlacze sie pod ten temat,bo sprawa jest zwiazana z ww topic'em. Kamil85 znalazlem twoj post na forumz polskim t9 do i-mate.Myslac ze systen ten sam ,wiec musi dzialac.Zainstalowalem,a wlasciwie skopiowalem ten plik z polskim do telefonu.Tylko ze w spv c550 ktory mam nie bylo takiego folderu t9 w ApplicationData,ale znalazlem pliki z jezykami w folderze windows.Jednakze nawet po skopiowaniu tam polskiego t9 nie chhce on dzialac.Kiedy pisze wiadomosc i wybiore polski T9 z listy jezykow to wtedy kursor automatycznie przeskakuje mi wierz nizej i nie dziala zaden przycisk na klawiaturze do pisania-gdy chce cos napisac rozlega sie ten dziwek ostrzezenia z windows mobile.Kurdesz,a juz myslalem ze bede mial polskie t9 na c550.a moze ktos juz to rozgryzl? Dajcie jakies info.

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 23, 2006, 10:21:58 »
Trochę nie ten temat, tu jest o spolszczeniu, a nie o słowniku T9, ale niech tam napiszę ,najwyżej znowu dostanę ochrzan, ale jak tu nie pomóc.

Tam jest niedokładnie napisane i trzeba samemu pokombinować.
Postaram się opisać jak ja to zrobiłem.

Wgrywam T9PolishLdb.dll do Storage\Aplplication Data -tylko go tam skopiować.
Wchodzę w edytor rejestru regedistSTG.exe, HKEY_LOCAL_MACHINE,T9 Input Method/MUI/languages-naciskam przycisk lewy Values-wyskakuje mi Available-wchodzę w to jojstickem ,następnie tak samo wchodzę  w Value data(mi się pokazują wartości-od 0409, a kończy się na wartości041F)po wartości 041f robię "przecinek""," i wpisuję wartość 0415- naciskam lewy dolny przycisk i potwierdzam "done"-następnie przycisk dolny lewy "Keys,następnie trzeci przycisk od lewej "strzałka w lewo" pokazuje się "Languages i jeszcze raz w lewo , wchodzę w LCBs, wciskam Valuues, następnie "menu", "New Value i wybieram String, utworzy wtedy nową wartość,  najeżdzamy na nią i wybieramy Menu,Rename i zmieniamy ją na 0415,następnie wchodzimy w nią i w Value data i piszemy-
Storage\Aplplication Data\T9PolishLdb.dll - następnie lewy przycisk,u mnie wykonano, następnie przycisk done i Keys i czerwoną słuchawkę.
Resetujemy telefon i po włączeniu wchodzimy w wiadomości,SMS , nowa wiadomość, przechodzimy do pisania tekstu,przytrzymujemy przycisk "Gwiazdka""*"-wyskakuje nam Menu, przechodzimy do t9 languages i wybieramy  T9 Polish i ja mam wtedy polski słownik.
Ja zrobiłem to sobie  na SDA 2, ale myślę,że na innych też da radę , może trzeba tylko troszkę inaczej pokombinować.
Napisz ,czy działa jak zrobisz.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 23, 2006, 11:59:28 »
Dobrze4 wiec tak,to moje spostrzezenia: Nie moglem skopiwowac pliku t9polish.dll do folderu Windows gdyz telefon przy kazdym ponownym uruchomieniu kasowal go stamtad.Skopiowalem to folderu Storage,zrobilem odpowiednie wpisy w rejestrze i faktycznie-slownik dziala.Ale do pierwszego wyjscia z edycji wiadomosci,potem dzieje sie to,co zawsze sie dzialo z polskim t9 w c550-nie moge zrobic odstepu,tak jakby # nie dzialal.I zeby to zmienic musze zmienic na jakikolwiek inny t9 a potem na tryb wprowadzania "abc"... wiec nic nowego z polskim t9.Ja pierdziele telefon jest fajny jednak strsznie nie lubie wprowadzac smsow takim klikaniem wiec go chyba zmienie i tyle... Ale ciekawym jest ze tylu programistow w polsce i zaden nie doszedl do tego co to jest.Tak samo smiem twierdzic ze srodowisko smartphone w polsce jest troche martwe.Mialem poprzednio sx1-a wiec symbian, i korzystalem z forum gdzie zawsze sie cos dzialo.Sami robili poprawki,laczyli sie w grupy ze cos razem dzialac,tutaj to samowolka-kazdy sobie. oczywiscie znajda sie ludzie zyczliwi i pracowici,ale to rzadkosc.W kazdym razie kamil85 dziekuje za informacje i zainteresowanie moja sprawa.

*

Offline prx2

• **
  • 107
  • Sprzęt: Xda Serra
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 23, 2006, 12:21:46 »
ja wróce do tego spolszczenia. mam c550. w opisie instalacji jest napisane: "Dla poprawnej pracy paczki polonizującej zalecany jest System Windows Mobile 2003 Second Edition:
                                 MICROSOFT:     4.21.15159.0
                                 MANUFACTURER:  1.0.1.12

a ja mam:                
                                 MICROSOFT:     4.21.15159.0
                                 MANUFACTURER:  1.0.1.18
i niewiem czy to ma jakiś wpływ ale po zainstalowaniu tej polonizacji mam po polsku tylko kilka słów prztłumaczone, np. nazwy profili, kilka funkcji w aparacie i w opcjach jest po poplsku tylko napisane "Ustawnia przycisku"....

na tych załączonych zdjęciach jest cały przetłumaczone bardzo dużo a umnie prawie nic..... (i zaznaczam że instalowałem ta łatkę 3 razy, za każdym razem robiłe hard reset i cały czas jest to samo)....
Xda Serra
Rom:    RUU_Raphael_hTC_Asia_WWE_5.07.707.2_Radio_Signed_Raphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship
Radio:   1.11.25.01

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 23, 2006, 13:40:05 »
Do mikemena.
Zgadza się ,że telefon go  usuwa.
To jest główny windows telefonu i tam nic nie skopiujesz, co najwyżej możesz ,ale w storage\windows, lub storage card\windows(jeżeli utworzył Ci tam też taki folder), ale nie do głównego Windowsa :terrified: .

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 23, 2006, 13:43:18 »
A czemu go kopiowałeś do tego windowsa????
Ja chyba nic nie pisałem o kopiowani pliku T9Polisch.dll do żadnego windowsa.

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 23, 2006, 13:49:03 »
Witaj prx2.
 Ja też tak miałem za pierwszym razem, że wszystko nie było po Polsku, możliwe ,że podczas instalacji wykonałem jakiś malutki błąd i dlatego .
Jeżeli po zainstalowaniu spolszczenia uruchamia się telefon i przy podawaniu kodu pin masz po angielsku to nici ze spolszczenia, musi być po Polsku.

Ja mam :

Windows Mobile 2003
Wydanie drugie
Wersja 4.21.1088(kompilacja 15159.2.6.4)
Microsoft:4.21.15159.0
Manufacturer: 1.0.15.84

Napiszę w miarę dokładnie jak ja to zrobiłem  ,możliwe ,że wszystkiego mogę już nie pamiętać .

Naładowałem baterię do 100% i zrobiłem  hard reset, ale nie z opcji telefonu tylko przytrzymując dwa przyciski przy włączeniu.

Następnie w kompie otworzyłem sobie Mój komputer i na górze  w „Narzędzia”- „Opcje folderów”-„Widok” zaznaczyłem „Pokaż ukryte pliki i foldery”.

Następnie skopiowałem na   kartę w fonie folder blokada aplikacji i przez file menagera go odpaliłem ,potwierdziłem  Unlock i po zakończeniu pracy programu - Done.
Następnie ustawiłem sobie tapetę i wszedłem w ustawienia , ustawienia regionalne i zakładce „Lokale” przestawiłem na „Polski” ,potwierdziłem i zresetowałem fona.
Po uruchomieniu wszedłem w ustawienia  , ekran główny i w zakładce  „Time out” przestawiłem na Never(myślę, że to nieważne) ,sprawdziłem jeszcze w regionalne w zakładce Lokale” czy jest Polski ,czy czasami się nie przestawił i zresetowałem znowu fona.
Po uruchomieniu ustawiłem sobie wszystkie opcje internetu podane na forum.
Uruchomiłem active sync ,mam wersję 3.8 PL i z kompa uruchomiłem program LEngSmart z folderu Preinstalacja, zaczął się uruchamiać,wszystko potwierdziłem ,coś tam po rosyjsku i ok.
Wszedłem w Settings >> More... >> Regional Settings i tam całe menu było po Rosyjsku, nic tam nie przestawiałem ,tylko nacisnąłem czerwoną słuchawkę i wyszedłem.
Wszedłem w telefon z kompa do folderu Storage\windows\LEng\ i tam było dużo plików, które wszystkie usunąłem, nie usunąłem tylko pliku RusIme.dll(i do tej pory go nie usunąłem)- zjechać na sam dół i  sprawdzić dokładnie czy wszystkie pliki zostały usunięte z LEng.
Następnie z folderu spolszczenia „LEng” wszystko wyciąłem i wstawiłem w folder w telefonie \windows\LEng\, komputer wszystko skonwersował na telefon i wrzucił pliki.
Następnie wszedłem w file menagera i  do folderu Storage >> Windows >> LEng i tam znalazłem pilk UpdateSP.exe, który uruchomiłem, coś tam zaczęło się instalować po Rosyjsku, potwierdziłem ok.
Następnie wyszedłem z menagera i wszedłem w Settings >> More... >> Regional Settings  i tam chyba było już menu po angielsku(ale nie jestem do końca pewien, czy po angielsku ,czy po rosyjsku).
W zakładce Language i lokale  przestawiłem na Polski(nie wiem czy już tak nie było) i potwierdziłem chyba 2 razy done i zresetowałem fona.

Jeżeli uruchamia się telefon i przy podawaniu kodu pin masz po angielsku to nici ze spolszczenia, musi być po Polsku.

Potem spolszczyłem sobie menu start- bo po uruchomieniu masz je nadal po angielsku- trzeba wejsc z komputera przez active sync w storage/windows/menu start i tam pozmieniać nazwy na polskie.
Nazwy polskie w menu start ,takie jak pozmieniałeś będą widoczne dopiero po zresetowaniu fona.
Następnie można poukładać to nasze menu start, ale jak to zrobić to jest w podanej instrukcji, jeżeli nie dasz rady to służę pomocą.
Na sam koniec powgrywałem dopiero inne programy.
Uff chyba wszystko. :mysli:
Pozdrawiam

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 23, 2006, 13:51:08 »
Może ja wrzucę jeszcze ten swój plik spolszczenia co ja z niego instaluje i podam linka, może w tamtym ktoś coś zmienił.

« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 23, 2006, 13:58:18 »
Podaję link, ale myślę, że to to samo, chociaż nigdy nic nie wiadomo....
http://[*********]/Kamil85/Spolszczenie

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 23, 2006, 14:11:33 »
Do mikemena.
Nie wiem jak jest w spv,  nie mam  go przed sobą, ale może spróbuj zmienić  tą  wartość ostatnią (w moim przypadku 041F) na 0415, już nie wpisuj, nie dodawaj 0415 jako nowej , ale wtedy w LCBs nie twórz już nowej wartości tylko w 041F zmień nazwę na 0415 potem wejdź w nią i zmień jej ścieżkę do twojego pliku tak jak pisałem.
No chyba tak ja to widzę teraz, ale nie mam fona przed sobą i więcej nic mi nie przychodzi do głowy. :worried:  :mysli:
U mnie działa T9 super i mam go za każdym wyłączeniem fona, oczywiście po hard resecie muszę wgrywać od nowa.

*

Offline DAGI

• *
  • 85
Re: Polski system spv c 500,550,SDA-usuwanie blokady aplika
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 23, 2006, 14:49:20 »
Cytat: "Kamil85"
Podaję link do spolszczenia telefonu spv c 500 ,550,  SDA
*.*
hasło: *.*
Jest tam super program do usuwania blokady aplikacji , spolszczenie systemu i cała instrukcja.
Może ktoś odwdzięczy się :))  jakimś linkiem do  map gps na SDA.
Będę wdzięczny. ;)
Pozdrawiam

Nie masz moze jakiejsc aplikacji do sciagania cid-a z SDA , SPV-services nie staje na wysokosci zadnia

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 23, 2006, 15:01:15 »
Dla zainteresowanych polskim słownikiem t9, podaję link do pobrania słownika,moja instrukcja instalacji słownika T9 wyżej,
(nie instalowałem tego na spv c500 ,550, zainstalowałem to na swój SDA 2, jeżeli komuś uda się zaistalować to poprawnie na inny model niech napisze jak to zrobił).

LINK
*.*

« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 23, 2006, 15:02:33 »
Niestety nie mam.

« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 23, 2006, 22:53:52 »
kamil85 robilem tak,u mnie ostatni jest wpis 0413 -Dutch,najpierw go nie kasowalem i dodawalem polski a pozniej zrobilem tak,jak napisales ale efekt byl taki sam.Spacja w polskim t9 dzialala tlyko przy peirwszym uruchomieniu wiadomosci...

*

Offline prx2

• **
  • 107
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 24, 2006, 10:33:07 »
Do Kamil85
Ja mam rom orange, myślisz że to może mieć jakiś wpływ na to ze to spolszczenie niedziała poprwnie?? wogóle wiesz może czy ktoś to instalował na c550 i czy działa??
Xda Serra
Rom:    RUU_Raphael_hTC_Asia_WWE_5.07.707.2_Radio_Signed_Raphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship

*

Offline prx2

• **
  • 107
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 24, 2006, 16:37:50 »
już jest wszystko git. przy kolejnej próbie zainstalowania tego spolszczenie poprostu nie usunałem pliku o nazwie "RusIme.dll", po restarcie telefonu wszystko jest pieknie po polsku :D :D :D
wielkie dzięki za spolszczenie!!!!!!!!!!!!!
Xda Serra

*

Offline prx2

• **
  • 107
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 25, 2006, 13:58:32 »
Spolszczenie działa również na spv c500. Dziś sprawdziłem i wszystko pięknie śmiga...   jeszcze raz wielkie dzięki....
Xda Serra

« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 26, 2006, 06:22:36 »
Ze spolszczeniem nie mialem problemow,to slownik t9 przyprawia mnie o bol glowy.

« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 26, 2006, 08:02:32 »
Czasami u mnie było tak,że jak wyjąłem kartę pamięci to po włączeniu nie miałem spolszczenia, ale wtedy wystarczy wejść w file menagera i odpalić tylko UpdateSp.exe w LEng i w ustawieniach regionalnych wybrać znowu polski i zresetować fona i wszystko wraca do solszczenia.

Co do słownika to trzeba troszkę pokombinować, myślę, że u każdego powinien działać, tylko trzeba troszkę z nim pomieszać, może wykasować wszystkie wartości bo i tak z nich nie korzystamy i dać tylko 0415 i ścieżkę tak jak wyżej jest napisane.

*

Offline prx2

• **
  • 107
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 26, 2006, 11:42:22 »
Do Kamil85
Na c550 słownik działa, ale nie do końca tak jak powinien.... nie da się dodawać słów.... a u ciebie na tym sda da sie dodawać nowe słowa????
Xda Serra