Witaj prx2.
Ja też tak miałem za pierwszym razem, że wszystko nie było po Polsku, możliwe ,że podczas instalacji wykonałem jakiś malutki błąd i dlatego .
Jeżeli po zainstalowaniu spolszczenia uruchamia się telefon i przy podawaniu kodu pin masz po angielsku to nici ze spolszczenia, musi być po Polsku.
Ja mam :
Windows Mobile 2003
Wydanie drugie
Wersja 4.21.1088(kompilacja 15159.2.6.4)
Microsoft:4.21.15159.0
Manufacturer: 1.0.15.84
Napiszę w miarę dokładnie jak ja to zrobiłem ,możliwe ,że wszystkiego mogę już nie pamiętać .
Naładowałem baterię do 100% i zrobiłem hard reset, ale nie z opcji telefonu tylko przytrzymując dwa przyciski przy włączeniu.
Następnie w kompie otworzyłem sobie Mój komputer i na górze w „Narzędzia”- „Opcje folderów”-„Widok” zaznaczyłem „Pokaż ukryte pliki i foldery”.
Następnie skopiowałem na kartę w fonie folder blokada aplikacji i przez file menagera go odpaliłem ,potwierdziłem Unlock i po zakończeniu pracy programu - Done.
Następnie ustawiłem sobie tapetę i wszedłem w ustawienia , ustawienia regionalne i zakładce „Lokale” przestawiłem na „Polski” ,potwierdziłem i zresetowałem fona.
Po uruchomieniu wszedłem w ustawienia , ekran główny i w zakładce „Time out” przestawiłem na Never(myślę, że to nieważne) ,sprawdziłem jeszcze w regionalne w zakładce Lokale” czy jest Polski ,czy czasami się nie przestawił i zresetowałem znowu fona.
Po uruchomieniu ustawiłem sobie wszystkie opcje internetu podane na forum.
Uruchomiłem active sync ,mam wersję 3.8 PL i z kompa uruchomiłem program LEngSmart z folderu Preinstalacja, zaczął się uruchamiać,wszystko potwierdziłem ,coś tam po rosyjsku i ok.
Wszedłem w Settings >> More... >> Regional Settings i tam całe menu było po Rosyjsku, nic tam nie przestawiałem ,tylko nacisnąłem czerwoną słuchawkę i wyszedłem.
Wszedłem w telefon z kompa do folderu Storage\windows\LEng\ i tam było dużo plików, które wszystkie usunąłem, nie usunąłem tylko pliku RusIme.dll(i do tej pory go nie usunąłem)- zjechać na sam dół i sprawdzić dokładnie czy wszystkie pliki zostały usunięte z LEng.
Następnie z folderu spolszczenia „LEng” wszystko wyciąłem i wstawiłem w folder w telefonie \windows\LEng\, komputer wszystko skonwersował na telefon i wrzucił pliki.
Następnie wszedłem w file menagera i do folderu Storage >> Windows >> LEng i tam znalazłem pilk UpdateSP.exe, który uruchomiłem, coś tam zaczęło się instalować po Rosyjsku, potwierdziłem ok.
Następnie wyszedłem z menagera i wszedłem w Settings >> More... >> Regional Settings i tam chyba było już menu po angielsku(ale nie jestem do końca pewien, czy po angielsku ,czy po rosyjsku).
W zakładce Language i lokale przestawiłem na Polski(nie wiem czy już tak nie było) i potwierdziłem chyba 2 razy done i zresetowałem fona.
Jeżeli uruchamia się telefon i przy podawaniu kodu pin masz po angielsku to nici ze spolszczenia, musi być po Polsku.
Potem spolszczyłem sobie menu start- bo po uruchomieniu masz je nadal po angielsku- trzeba wejsc z komputera przez active sync w storage/windows/menu start i tam pozmieniać nazwy na polskie.
Nazwy polskie w menu start ,takie jak pozmieniałeś będą widoczne dopiero po zresetowaniu fona.
Następnie można poukładać to nasze menu start, ale jak to zrobić to jest w podanej instrukcji, jeżeli nie dasz rady to służę pomocą.
Na sam koniec powgrywałem dopiero inne programy.
Uff chyba wszystko.
Pozdrawiam