[C500] Kilka pytań odnosnie telefonu, softu, itd...

• 5 Odpowiedzi
  • 708 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline XyniX

• **
  • 161
« dnia: Październik 03, 2006, 17:23:37 »
Siemka!

Mam kilka pytań:

1) Jak ustawić inną tapetę?  :proud:  Jakoś się nigdzie nie spotkałem z tym oprócz programu Resco Photo Viewer ale nie będe go po to specjalnie instalował.

2) Dlaczego jaj dam włączony dźwięk podczas nagrywania wideo (w opcjach) to się nagrywa bez dźwięku a gdy się przestawi na dźwięk wyłączony to się nagrywa z dźwiękiem?  >:)

3) Jaki jest najlepszy waszym zdaniem MP3 Player? Od wczoraj używam TCMPC (bo wczora kupiłem kartę i wgrałem mp3) ale może jest jakiś inny? Lepszy?

4) Jakie znacie programy do pokazywania kilku ikonek (skrótów) do programów na ekranie głównym (tapecie)? Chodzi mi o takie ikonki stałe a nie tylko te, które ostatnio były użyte jak ma to miejsce w standardzie  :bored:  <oprócz xBar'a i Battery Status Pro>
Albo jak ustawić w Battery Status, żeby pokazywał tylko skróty do programów bez pokazywania statusu baterii, pamięci i innych pierdółek...

Znalazłem program RJShortcut ale nie wiem jak go skonfigurować, co mam zrobić, jak ktoś już go konfigurował to niech pomoże...

5) Co to jest za znaczek jak się wejdzie do menu Start u góry (ta osoba + telefon) czasami jest przekreslony - co on oznacza?

6) Czy można ustawić, żeby zegar mówił po polsku? Podmienić może jakieś pliki albo coś? To w sumie mi niepotrzebne ale tak się pytam!  :))

Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę. Pozdro i dzięki z góry za odpowiedzi!!

*

Offline Pele^^

• 588
    • http://www.pele.go.pl
  • Sprzęt: °SE_W995 °NDS_Lite
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2006, 17:54:13 »
ad.1 możesz zmienić tam gdzie w opcjach zmieniasz 'skórki'
ad.3 najepszy jest PocketPlayer (ma dużo opcji), ew. łatwiejszy w obsłudze PocketMusic
ad.5 może chodzi o nieodebrane połaczenia  :mysli:
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 
°Nintendo DS Lite + EDGE DS + Kingston MicroSD 2GB

... T-Mobile SDA -> SPV C600 -> SE D750i -> SE K550i - SE K810i -> SE W995

*

Offline XyniX

• **
  • 161
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2006, 18:20:18 »
Cytat: "Pele^^"
ad.1 możesz zmienić tam gdzie w opcjach zmieniasz 'skórki'

hmmm...czy chodzi ci o Deseń tła? mam tam tylko Domyślny - chyba, że trzeba gdzieś wgrać tapetki, żeby tutaj były widziane?

edit: już znalazłem - trzeba tapetki skopiować do folderu Storage/Application Data/Home i później z poziomu Ustawienia/Ekran główny zmieniamy Deseń tła - to tak jakby ktoś też nie wiedział

ad.3 najepszy jest PocketPlayer (ma dużo opcji), ew. łatwiejszy w obsłudze PocketMusic

ok, dzieki, później potestuję

ad.5 może chodzi o nieodebrane połaczenia  :mysli:

pojawia mi się to na chwilę po tym jak użyję Oxios CloseApps (do zamykania zadań), przez kilka sekund jest ludzik ze słuchawką z X a po chwili pojawia mi się normalnie ludzik ze słuchawką - także nie wiem co to może być :)

ps. co do RJShortcut to już sobie poradziłe, teraz tylko będe sobie ustawiał w chwili wolnego czasu i nareszcie będe miał gicik ekranik z ulubionymi programami  :O~

*

Offline XyniX

• **
  • 161
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2006, 16:30:48 »
sorki, że tak post pod postem ale mam szybkie pytanko:

jak przenieść te ikonki niżej nad przyciski?? tzn jak to zrobić edytująć XML'a  :proud:

I jeszcze jedno pytanko: Czy istnieje jakiś Notatnik na C500? Po polsku (lub nie) i prosty - niepotrzeba mi mnóstwa funkcji!!

Re: [C500] Kilka pytań odnosnie telefonu, softu, itd...
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2006, 18:17:12 »
Cytat: "XyniX"
Siemka!

Mam kilka pytań:

1) Jak ustawić inną tapetę?  :proud:  Jakoś się nigdzie nie spotkałem z tym oprócz programu Resco Photo Viewer ale nie będe go po to specjalnie instalował.

Wystarczy kliknąć w opcje dowolnego obrazka i ustawić jako tapetę (użyj jako ekranu głównego)Nie musisz przenosic obrazków do pamięci telefonu.

2) Dlaczego jaj dam włączony dźwięk podczas nagrywania wideo (w opcjach) to się nagrywa bez dźwięku a gdy się przestawi na dźwięk wyłączony to się nagrywa z dźwiękiem?  >:)

To jest czeski błąd w oprogramowaniu , nic poważnego.

3) Jaki jest najlepszy waszym zdaniem MP3 Player? Od wczoraj używam TCMPC (bo wczora kupiłem kartę i wgrałem mp3) ale może jest jakiś inny? Lepszy?

Najlepszy , nie tylko moim zdaniem jest TCPMP , ja używam wersji 0.72.Testowałem chyba wszystkie programy do odtwarzania muzyki i ten najlepiej odtwarza muzykę , ładny i przyjemny basik i naprawde czysty sopran w połączeniu z dobrymi słuchawkami , używam sennheizera.Pozatym jest łatwy w obsłudze i energooszczędny dzięki temu że nie ma wodotrysków.

4) Jakie znacie programy do pokazywania kilku ikonek (skrótów) do programów na ekranie głównym (tapecie)? Chodzi mi o takie ikonki stałe a nie tylko te, które ostatnio były użyte jak ma to miejsce w standardzie  :bored:  <oprócz xBar'a i Battery Status Pro>
Albo jak ustawić w Battery Status, żeby pokazywał tylko skróty do programów bez pokazywania statusu baterii, pamięci i innych pierdółek...

Battery Pack Pro naprawdę fajny program z mnóstwem opcji i konfiguracji , żeby wykorzystać wszystkie opcje tego programu musi być zainstalowany xbar.Obydwa programy muszą być zainstalowane w pamięci telefonu a nie na karcie w przeciwnym razie nie będzie działać.

Znalazłem program RJShortcut ale nie wiem jak go skonfigurować, co mam zrobić, jak ktoś już go konfigurował to niech pomoże...

Nie wiem , nie używam.

5) Co to jest za znaczek jak się wejdzie do menu Start u góry (ta osoba + telefon) czasami jest przekreslony - co on oznacza?

Nie zwracam na to uwagi.

6) Czy można ustawić, żeby zegar mówił po polsku? Podmienić może jakieś pliki albo coś? To w sumie mi niepotrzebne ale tak się pytam!  :))

??????

Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę. Pozdro i dzięki z góry za odpowiedzi!!

*

Offline XyniX

• **
  • 161
Re: [C500] Kilka pytań odnosnie telefonu, softu, itd...
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 05, 2006, 18:42:55 »
Cytat: "jacek76"

Wystarczy kliknąć w opcje dowolnego obrazka i ustawić jako tapetę (użyj jako ekranu głównego)Nie musisz przenosic obrazków do pamięci telefonu.

Rzeczywiście :)

To jest czeski błąd w oprogramowaniu , nic poważnego.

Aha, kapuje ale przez to kiedyś zmaściłem jedno bardzo fajne nagranie :/

Najlepszy , nie tylko moim zdaniem jest TCPMP , ja używam wersji 0.72.Testowałem chyba wszystkie programy do odtwarzania muzyki i ten najlepiej odtwarza muzykę , ładny i przyjemny basik i naprawde czysty sopran w połączeniu z dobrymi słuchawkami , używam sennheizera.Pozatym jest łatwy w obsłudze i energooszczędny dzięki temu że nie ma wodotrysków.

Też używam TCPMP, zainstalowałem na chwile jakiś Pocket Player ale nie przypasił mi. Szkoda tylko, że w TCPMP nie ma wyświetlanej listy piosenek tak jak w  Pocket Player :/

Battery Pack Pro naprawdę fajny program z mnóstwem opcji i konfiguracji , żeby wykorzystać wszystkie opcje tego programu musi być zainstalowany xbar.Obydwa programy muszą być zainstalowane w pamięci telefonu a nie na karcie w przeciwnym razie nie będzie działać.

Battery Pack + xBar zżerałyby za dużo pamięci, miałem kilka dni Battery Prack Pro i nie przypasił mi ale za to sobie skonfigurowałem RJShortcut i jest gitarra (efekt taki jaki chciałem).

??????

po dwukrotnym, szybkim naciśnięciu klawisza podgłaszania jest mówiona godzina ale po angielsku. Nie wiem czy to jest opcja windowsa czy po prostu jakiegoś zainstalowanego u mnie softu ale może można podmienić jakieś pliki (z polskim głosem) ibędzie mówił zegar po polsku - bo to zawsze lepiej brzmi :]

edit. Już sobie zmieniłem te pliki dźwiękowe i mam po polsku mówiący zegarek (obsługuje to program AutoFlight 4.3)  >:)