Mam C500 z Idei WIN2003SE PL i już problemy... :(

• 6 Odpowiedzi
  • 2321 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hadji

• 49
« dnia: Sierpień 02, 2005, 14:14:02 »
Hej!

Kupiłem wczoraj C500 w Idei, telefon niczego sobie,ale mam kilka problemów, które mam nadzieję uda się z Waszą pomocą rozwiązać :)
1. Problem z zapisem czegokolwiek na kartę pamięci. Dostałem 32MB kartę SanDisk i niestety mam problemy z zapisem. Kopiując z poziomu komputera - do pewnego momentu pasek postępu rośnie, potem się zatrzymuje i w tym momencie teelfon dziękuje za współpracę - zawiesza się. Coprawda klawisze "pikają", ale nic więcej się nie dzieje, czasami udaje się go wyłączyć i włączyć, czasami trzeba wyjąć baterię. Skoro juz przy tym jesteśmy, to:
2. Czy jest jakiś sposób na reset telefonu bez wyjmowania baterii?
3. Mam problemy z instalowaniem aplikacji (a to jest coś na czym najbardziej mi zależało). Np. ten program (demo) battery power pack pro - instaluje się (nie ma znaczenia czy na kartę czy na telefon), po czym w programie można tylko zainstalować pluginy na pulpit, ale nic na nich nie ma (same puste paski). W samym prgramie po wybraniu którejkolwiek opcji (poza tym doinstaowaniem pluginów na pulpit) pojawia się komunikat że nie można wykonać, bo brakuje jakiegoś modułu... :( Udało mi się za to zainstalować Total Commandera i Wolfenstaina, czyli nie mam tej blokady Microsoftu, tak?

No i to by było na arzie na tyle. Bardzo prosze o pomoc :)

Pozdrawiam

[Dodano: 2005-08-02 14:17:01]
AD punkt pierwszy:

Myslałem że to może wina ActiveSync, więc zainstalowałem nowszy 3.8 - niestety problem jak był tak jest. Próbowałem również przegrać pliki z poziomu telefonu (najpierw nagrałem je do pamięcy wewnętrznej, potem za pomocą Total Commandera próbowałem przenieść na kartę) - efekt ten sam :(

Pozdrówka i czekam na jakieś podpowiedzi!

*

Offline swist

• *
  • 50
    • http://www.smartphone.to.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2005, 17:06:32 »
co do instalacji to więcej info tu: www.smartphone.to.pl. jeśli instalujesz zgodnie z opisem i nadal niedziała to może to wina sprzętu.

*

Offline hadji

• 49
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 02, 2005, 17:21:30 »
Cytat: swist
jeśli instalujesz zgodnie z opisem i nadal niedziała to może to wina sprzętu.

No dokładnie tak robię. Program się instaluje (mowa o tym battery power pack, bo TC działa, wolf działa i kilka innych też działało) ale potem nie chce działać bo czegośtam nie ma.... No dobra, to jakoś przeżyję, ale gorzej z tą kartą... Masz jakieś pomysły?

*

Offline swist

• *
  • 50
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2005, 17:38:27 »
po1) jak zapisujesz pliki na kartę pamięci? tzn. przez activesync? i jak wgrywasz to co robisz pokolei?

po2) może to wina instalki  battery power pack hmmm..? jaki ci się wyświetla błąd?

*

Offline hadji

• 49
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2005, 17:42:21 »
akurat to demo jest w formie pliku exe, czyli klikam lokalnie na kompie i on już sobie to sam wrzuca przez AS. W innym wątku ("C500 z idei to mit") ktoś pisze, że Idea coś namieszała w sofcie do C500, czy to może być przyczyna? Czy jeżeli zainstalowałem TC i WEolfenstaina, to mogę mieć jakąś blokadę na oprogramowanie??

Dzięki za odpowiedzi do tej pory

*

Offline swist

• *
  • 50
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 02, 2005, 17:51:44 »
zdecydowanie to może być przyczyna! blokady microsoftu nie masz skoro zainstalowały się w.w programy bo co do TC to nie jestem pewien ale Wolfenstain napewno nie ma certyfikatu z microsoftu... to sam już niewiem czym to może być spowodowane a jaki błąd ci się pokazuje?

*

Offline hadji

• 49
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2005, 18:01:13 »
Kurcze, nie pamiętam, bo jak nie działał to wywalilem, ale sens był taki, że brakuje jakiejś biblioteki programu. Tak jakby instalacja się nie dokończyła. A może idea coś spolszczyła w dzrzewie katalogów i teraz ten program nie wie gdzie ma te swoje biblioteki?