Hi,
od dzisiaj jestem posiadaczem smartphona SPV c500 i mam kilka pytań...
mianowicie:
1) Znalazłem wiele opisów łączenia przez Bluetooth ActiveSynca - niestety za każdym razem to nie działa. Niby komputer i telefon są sparowane, niby wszystko ok, ale nie chce się połączyć (komputer nawiązuje nawet komunikację przez wirtualnego COM'a... ale nic się nie dzieje - ActiveSync wywala błąd). Co może być tego przyczyną? Używam równocześnie via BT połączenia z palmem i wszystko działa dobrze (przy połączeniu telefonu oczywiście w ustawieniach zmieniam numer portu COM odpowiadający smartowi).
2) Drugie pytanie dotyczy po części pierwszego - czy da się jakoś kompleksowo rozwiązać problem dwóch urządzeń i ActiveSynca? Wiem, że nie mogą być równocześnie połączone (trochę mnie to dziwi ale jeżeli nie mogą to nie mogą). Bardziej chodzi mi o dalsze rozwiązanie problemu pierwszego - czyli załóżmy że już się połączy Smart <-> PC via BT to czy będzie można jakoś prościej (niż przez edytowanie ręczne opcji) zmieniać na którym COMie ma się AS łączyć? Czy może "umiałby" sam to rozpoznać?
3) Kolejnym problemem jest... SPV jako modem do laptopa. Niby wykrywa usługę dialup, niby się sterownik zaintaloswał ale poprawnie skonfigurowane połączenie wywala błąd. Przeszukuje właśnie archiwum i google, ale żadnych konkretów. - ten problem już rozwiązałem
4) Ostatnie pytanie dotyczy loga operatora. Gdy gdziekolwiek dzwonię pojawia się nad okienkiem logo Orange - czy można je podmienić? Jakiś klucz rejestru/plik? (hexedit - w ostateczności). - ten problem także już rozwiązałem
Z góry dzięki za wszelką pomoc