Kilka pytań odnośnie SPV c500

• 8 Odpowiedzi
  • 929 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dmk

• 47
  • Sense of life
    • Sense of life by dmk
  • Sprzęt: Asus A730 -> Toshiba G900 -> HTC Touch Diamond -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2
« dnia: Kwiecień 07, 2006, 23:33:52 »
Hi,

od dzisiaj jestem posiadaczem smartphona SPV c500 i mam kilka pytań...
mianowicie:

1) Znalazłem wiele opisów łączenia przez Bluetooth ActiveSynca - niestety za każdym razem to nie działa. Niby komputer i telefon są sparowane, niby wszystko ok, ale nie chce się połączyć (komputer nawiązuje nawet komunikację przez wirtualnego COM'a... ale nic się nie dzieje - ActiveSync wywala błąd). Co może być tego przyczyną? Używam równocześnie via BT połączenia z palmem i wszystko działa dobrze (przy połączeniu telefonu oczywiście w ustawieniach zmieniam numer portu COM odpowiadający smartowi).
2) Drugie pytanie dotyczy po części pierwszego - czy da się jakoś kompleksowo rozwiązać problem dwóch urządzeń i ActiveSynca? Wiem, że nie mogą być równocześnie połączone (trochę mnie to dziwi ale jeżeli nie mogą to nie mogą). Bardziej chodzi mi o dalsze rozwiązanie problemu pierwszego - czyli załóżmy że już się połączy Smart <-> PC via BT to czy będzie można jakoś prościej (niż przez edytowanie ręczne opcji) zmieniać na którym COMie ma się AS łączyć? Czy może "umiałby" sam to rozpoznać?
3) Kolejnym problemem jest... SPV jako modem do laptopa. Niby wykrywa usługę dialup, niby się sterownik zaintaloswał ale poprawnie skonfigurowane połączenie wywala błąd. Przeszukuje właśnie archiwum i google, ale żadnych konkretów. - ten problem już rozwiązałem
4) Ostatnie pytanie dotyczy loga operatora. Gdy gdziekolwiek dzwonię pojawia się nad okienkiem logo Orange - czy można je podmienić? Jakiś klucz rejestru/plik? (hexedit - w ostateczności). - ten problem także już rozwiązałem

Z góry dzięki za wszelką pomoc
Dawid Morzyński

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2006, 11:06:43 »
A jesli mozesz powiedziec to jak usuneles te logo Orange??  :roll:

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2006, 14:16:25 »
w stylu (home screen) to mozna zmienic jakos :)

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2006, 17:59:08 »
a dokladniej??   :(

*

Offline djremo

• **
  • 197
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 B&B4.3
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2006, 21:54:20 »
proponuje program Homescreen Designer. to jest do robienia skór. i tam mozesz sobie ukryc siec lub przestawic w inne miejsce i wiele innych opcji

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
Re: Kilka pytań odnośnie SPV c500
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 23, 2006, 19:44:34 »
Cytat: "dmk"
3) Kolejnym problemem jest... SPV jako modem do laptopa. Niby wykrywa usługę dialup, niby się sterownik zaintaloswał ale poprawnie skonfigurowane połączenie wywala błąd. Przeszukuje właśnie archiwum i google, ale żadnych konkretów

a dokałdniej? możesz opisać krok po kroku?

dzięki pozdrawiam
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

Laptop,BT i GPRS
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 29, 2006, 14:14:27 »
jak rozwiązałeś punkt 3. chodzi mi o podłączenie kompa do netu poprzez GPRS w c500. z góry dzięki

Laptop,BT i GPRS
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 29, 2006, 14:14:42 »
jak rozwiązałeś punkt 3. chodzi mi o podłączenie kompa do netu poprzez GPRS w c500. z góry dzięki

*

Offline Pele^^

• 588
    • http://www.pele.go.pl
  • Sprzęt: °SE_W995 °NDS_Lite
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 29, 2006, 16:16:58 »
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 
°Nintendo DS Lite + EDGE DS + Kingston MicroSD 2GB

... T-Mobile SDA -> SPV C600 -> SE D750i -> SE K550i - SE K810i -> SE W995