Podczas instalacji SP3_RUS_2.2.33.12 na telefon SPV C500 pokazuje mi się ERROR [294] INVALID VENDOR ID.
Plik instaluje w następujący sposób:
Włączony telefon z kartą sim z Heyah w środku podłączam do komputera kablem USB. Komputer wykrywa urządzenie uruchamia się Microsoft ActiveSync następuje synchronizacja i wszystko jest ok tzn. mogę kopiować pliki do telefonu i instalować programy.
Plik SP3_RUS_2.2.33.12 rozpakowywuje programem Winrar. Wyodrębniony w ten sposób plik nk.nbf otwieram za pomocą programu TyphoonNBFTools i zmieniam operatora na orangre10 zapisuje plik i zamieniam. Uruchamiam tez wyodrębniony w taki sam sposób jak nk.nbf plik ROMUpdateUtility.exe i rozpoczyman instalacje. Jak już ma się instalować to na telefonie pojawiają się trzy pasy w kolorach czerwony, zielony, niebieski z napisami Typhon IPL 1.00 ; Typhon Spl 2.05.0130 ; Typhon na samym dole w lewym dolnym rogu napis USB a w górnym prawym rogu napis RUU. Na monitorze komputera mam pasek postępu instalacji na 0% i wtedy wywala ERROR [294] INVALID VENDOR ID.
Wydawało by się że zmieniając operatora na orange10 i kupnie karty sim z orange coś pomoże ale itak błąd jest ten sam.
Proszę o pomoc.