C500 z GB polski ROM nie chce się wgrać

• 1 Odpowiedzi
  • 772 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

C500 z GB polski ROM nie chce się wgrać
« dnia: Kwiecień 03, 2007, 22:57:53 »
Witam.
Wiem że temat wgrywania romu był tu już poruszany nie raz, przeszukałem archiwum i zastosowałem znalezione tam porady ale bez efektu.

Telefon jest z GB po zakupie zrobiłem mu update ROM z angielskiej strony orange, to było ponad pół roku temu.
Teraz sprzedaje go i chce wgrać polski soft.

Ściagnołem SP3_RUS_2.2.33.12.exe, wyedytowałem zgodnie z poradnikiem na smartphone.net.pl operatora na ORANGE10 potem na ORANGE01 i w końcu próbowałem wgrać po prostu plik SP3 taki jak jest.
Z każdą próbą flashowania program zgłasza błąd 260 Update Error a ekran telefonu jest cały biały.
Wyjmuje na chwile baterie i uruchamiam ponownie - telefon działa.

Telefon ma ściągniętą blokadę MS, ściągniętego simlocka, ustawiony super CID 111111111
Próbowałem z simem, bez sima.

Zawsze to samo Update error i biały ekran.

Czego jeszcze można spróbować?

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
Odp: C500 z GB polski ROM nie chce się wgrać
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2007, 14:36:42 »
Jeżeli masz SuperCID to nie trzeba zmieniać ID operatora.
Sprawdź czy naprawdę masz SuperCID, może pozostał oryginalny.

Orange10 dotyczyło tylko c500 z Idei (wtedy jeszcze nie Orange PL). Orange 01 dotyczy tylko Orange UK, jeżeli telefon był od innego dostawcy, będzie inne ID. Najprościej jednak dac SuperCID.

Trzeba wyjąć SIM i kartę pamięci. Można próbować hardresetu.Sprawdź jakie są wersje radio - program flashujący to pokazuje tuż przed wgraniem softu. Jeżeli masz wyższą wersję niż w sofcie imate, to własnie może być problem. Orange mogło też zmodyfikować bootloader, oni są zdolni nawet do wszystkiego.