C500 wiesza się przy kopiowaniu plików

• 3 Odpowiedzi
  • 567 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 07, 2007, 16:01:00 »
Witam,
Mam następujący probelm z moim SPV C500: podczas kopiowania plików na kartę miniSD za pomocą ActiveSync telefon się wiesza, nie mogę go nawet wtedy wyłączyć, pomaga tylko wyjęcie baterii.. Robiłem już hard reset i nadal to samo. Mam wgrany najnowszy rom i-mate. Używam karty miniSD 1GB M-Power (na SanDisk 32 MB, którą dostałem razem z telefonem jest ten sam problem). Czy wie ktoś jak można rozwiązać ten problem?

*

Offline Pio17

• *
  • 85
  • TyTN II, SPV c500
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2007, 00:06:22 »
kup sobie czytnik katr na usb, najprostrzy na allegro

http://www.allegro.pl/item160899627_czytnik_kart_sd_mmc_usb_2_0_pendrive_ak37a_gw_fv.html

(bez kryptoreklamy, zwykły przykład)
zgrywa sie szybciej, łatwiej i przyjemniej.
Większe pliki buforują sie chyba najpiejw do pamięci telefonu a potem na krte dlatego są problemy z kopiowanie. Tak sądze przynajmniej.
pozdr.

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
Re: C500 wiesza się przy kopiowaniu plików
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2007, 00:58:40 »
Cytat: "k0nrad"
Witam,
Mam następujący probelm z moim SPV C500: podczas kopiowania plików na kartę miniSD za pomocą ActiveSync telefon się wiesza, nie mogę go nawet wtedy wyłączyć, pomaga tylko wyjęcie baterii.. Robiłem już hard reset i nadal to samo. Mam wgrany najnowszy rom i-mate. Używam karty miniSD 1GB M-Power (na SanDisk 32 MB, którą dostałem razem z telefonem jest ten sam problem). Czy wie ktoś jak można rozwiązać ten problem?

Bylo juz o tym na forum...

Wystarczy sformatowac karte pamieci! np Resco file explorer. U mnie poskutkowalo!

Pozdro

.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2007, 16:26:01 »
Dzięki wielkie, sformatowanie karty za pomocą Resco Explorer poskutkowało.