C500 I BłAD INSTALACJI NA WM5 POMOCY!!!

• 4 Odpowiedzi
  • 495 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 15, 2006, 16:05:21 »
Witam wszystkich mój problem jest następujacy
Miałem zainstalowany najnowszy soft z Orange (TY_ORUK_21130_4214_0328_Ship.exe)
i zachciało mi się zainstalować wm5 więc rozpocząłem instalacje zgodnie z opisem na tej stronie
http://www.windowsmobile.pl/viewtopic.php?t=222

Wszystko szło zgodnie z instrukcją aż do momentu
* Uruchom mtty1.42.exe z archiwum, wybierz [USB], naciśnij Enter i zobaczysz 'pytanie'.
* Wybierz "l c:\wm5.bin" bez cytowania i naciśnij enter.
* Poczekaj aż telefon się sflashuje i pojawi się następne pytanie , wybierz "ResetDevice" i naciśnij enter aby zresetować telefon lub żeby wyłączyć i włączyć go.

Uruchomiłem tą aplikacje wybrałem połączenie przez usb i pokazało się okiennko z komendami wpisałem polecenie l c:\wm5.bin i nic nie wyskakiwało nic się nie działo (oczywiście plik z wm5.bin znajdował się na miejscu) w końcu się zdenerwowałem  :wkurzony: i i wpisałem polecenie ?
żeby zobaczyć dostępne polecenia i było tam polecenie testflashrom czy jakoś tak wpisałem bo pomyślałem że przetestuje to spv czy da się wgrać cokolwiek wtedy program zaczął testować różne banki pamięci i co chwile pojawiały się jakieś errory przy każdym banku pamięci i w końcu się zawiesiło zamknąłem progam i uruchomiłem telefon spowrotem ku mojemu zdżiwieniu
już nie było obrasku Orange z tymi czerwonymi cyframi tylko zielone tło z następującymi słowami typhoon IPL 1.0
SPL 1.01.0109 i na samym dole 2 linijki z napisem format (coś tam) i N
i druga podobnie. Uruchomił się windows ale na znaczku antenki było znaczek X i na bateri też był znaczek x  wszystko strasznie wolno chodziło nie logował się do sieci co chwile zawieszał chciałem wgrać od początku ruski soft ale nie wykrywał wogule połączenie prze USB z komputerem !!!
Zrobiłem hard reseta ale to nic nie dało za każdym uruchomieniem włączało sie to samo że wyszukuje sprzęt i ok żeby uruchomić ponownie i zresetować ustawienia !!!

Nie wiem co mam teraz zrobić chyba uwaliłęm telefon nowo kupiony  :wkurzony:  nie wiem co teraz mam zrobić jest jakieś wyjście z tes sytuacji ???
pomocy !!!

*

Offline Holender

• **
  • 185
  • Sprzęt: SPV C500 wm5.0; HTC Prophet wm6.0; SE J300i :D
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2006, 16:24:45 »
to zes chlopie pomieszal, w mtty po wpisaniu l c:/wm5.bin trzeba bylo zostawic compa w spokoju i poczekac :) ale teraz to sprobuj moze najprosciej roma z imate'a zainstalowac. ftp://ftp.clubimate.com

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2006, 16:33:55 »
Właśnie o to chodzi że nie moge nic wgrać bo nie wykrywa mi połączenia z komputerem przez Activsynca! Ale  mam już pewien postęp o ile można go tak nazwać jakimś cudem udało mi się zflashować tego wm5 na poczatku włącza się boot screen i na zielonym tle napis IU BUILD! Test Onlly na czerwono i włącza się windows ale niestety nie moge w nim włączy menu bo wyskakuje mi napis że brakuje pliku device.exe i nic pozatym teraz idę do kumpla i po 21 powiem dalej co dalej mi wyszło z tego.
Mam nadzieje na forum znajdą się osoby które będą mogły mi pomóc!!
pozdrawiam[/url]

*

Offline Holender

• **
  • 185
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2006, 16:50:26 »
aa sry nie doczytalem sie :P to wiesz co, poszukam w telefonie "device.exe" i Ci to wieczorem jakos przesle

*

Offline Holender

• **
  • 185
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2006, 17:12:11 »
sry cos ostatnio nie kumaty jestem  :mysli: bo nie da sie ten plik wrzucic bez polaczenia AS :P masz w ogole zainstalowane AS 4.0> ??