C500 => BLUETOOTH

• 4 Odpowiedzi
  • 668 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

C500 => BLUETOOTH
« dnia: Kwiecień 17, 2006, 15:56:44 »
Nie wiem gdzie jest opcja zeby wysłac komus plik przez Bluetooh

Robie tak:
Start => ustawienia => Bluetooh => klikam na jojstick => wybieram włączone => menu => urzadzenia => wykrywa mi telefon kolegi

Jak wchodze w moje dokumenty i chcem wysłac fotke to nie ma opcji zeby wysłac Bluetooh-em.

Szukałem tez w Menedżer plików ale jest tylko wyślij przez irde tak samo w Menadżer zadań.

Sprawdzałem czy moge odbierać pliki jak ktoś do mnie bęzie chciał pzresłac i dało rade.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
C500 => BLUETOOTH
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2006, 16:13:04 »
Program Smart explorer ma opcję wysyłania plików przez BT

C500 => BLUETOOTH
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 17, 2006, 21:26:43 »
ale chodzi o komunitacje miedzy teleonami a nie teleonem i PC

C500 => BLUETOOTH
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2006, 23:09:55 »
tez tak mialem w c600, ale daj na wyszukiwanie urzadzen czy cos takiego i poczekaj chwile.

dobra napisze jeszcze raz bo niewiem czy sie dobrze wyrazilem.

jak juz wykryjesz telefon kolegi to w momencie kiedy dasz wysylanie (transmitowanie danych) musisz najechac podświetleniem (w tym menu w ktorym mowisz, ze masz tylko wyślij za pomocą irdy) na opcje ktora sie chyba nazywala wyszukiwanie i poczekaj chwile to telefon znajdzie Ci telefon kolegi i dalej juz bezproblemowo pojdzie.

jeśli nie uda Ci sie to napisz na gg 659087 cos wymyślimy bo teraz ide spąc :) pozdr

C500 => BLUETOOTH
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2006, 14:17:44 »
ja mam sda music (to chyba ten sam system) i robie tak - Start-->Settings-->Bluetooth-->Bluetooth-->a nastepnie ustawiam opcje Discoverable. Jesli chce wysłac jakies np zdjecie otwieram zdjecie nastepnie menu zdjecia opcje Send i tam wybieram Beam w nowym oknie klikam na Searching(jesli sam nie wykryje) wtedy wykrywa mi telefon najezdzam na telefon i klikam przycisk nad ktorym napisane jest Beam i wysyła. To jest chyba najprostsza  instrukcja obsługi wysyłani aprzez Bluetooth :D