C 500 i problemy z klawiaturą

• 2 Odpowiedzi
  • 642 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

C 500 i problemy z klawiaturą
« dnia: Czerwiec 06, 2007, 21:51:20 »
Witam
Stała się rzecz bardzo dziwna, miałem całkiem sprawnego C500 ale zebrało się trochę kurzu na wyświetlaczu i postanowiłem go usunąć. rozebralem telefon przedmuchałem, składam, odpalam i tu ździwienie nie działają niektóre klawisze "zielona sł. 1. 4. #" natomiast joystik działa normalnie. Mam też drugiego z uszkodzonym wyświetlaczem ale klawiatura dzialała OK więc założyłem tą drugą klawiaturę odpalam telefon, wszystkie klawisze działają OK ale nie działa "joystik". Robilem "hard reset systemu" i problem nie znika.
Zanioslem tel do serwisu ale niezbyt chcieli go przyjąć, "serwisant pierwszy raz widzial ten model" Oba telefony już tydzień leżą w serwisie i nie mogą stwierdzić co jest uszkodzone
Przy czyszczeniu tego wyświetlacza nie używałem niczego co mogłoby uszkodzić telefon, przetarłem miękką szmatką wyświetlacz i szybkę od wewnątrz i to wszystko
Może ktoś z forumowiczów natknął się na podobny problem i wie jak go rozwiązać bo w ten serwis nie wierzę.
pozdrawiam
toniq

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: C 500 i problemy z klawiaturą
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2007, 21:55:04 »
być może go źle złożyłeś...takie rzeczy się same z siebie nie dzieją...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Odp: C 500 i problemy z klawiaturą
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2007, 22:14:56 »
A co tam można było źle złożyć wpiąć klawiaturę w płytę inaczej się nie da
a poza tym próbowałem nie jeden raz i za każdym razem to samo
jutro będę miał jeszcze dwa uszkodzone C500 i zabiorę z serwisu tego mojego, więc w sobotę dam znać co i jak
pozdro
toniq