[C 500] wyłączający się C 500

• 6 Odpowiedzi
  • 1123 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 20, 2007, 23:12:03 »
Witam
Mam problem ze swoim C 500 a dzieje się tak że tel lubial się co jakiś czas sam wyłączyć mimo że nic na nim nie robiłem.
Myslałem że to może bateria nie łaczy, podłożylem więc między baterię a obudowę kawalek papieru, i rzeczywiście na jakiś czas jakby się uspokoił ale po kilku dniach podczas próby ustawienia za pomocą ToneSettera dzwięku dzwonka w MP3 telefon się wylączyl i od tej pory włącza się tylko do ekranu Imate po czym się wyłącza. W telefonie jest wgrany ruski soft od Imate. Teraz tel jest bezużyteczny bo nie mogę wgrać na nowo systemu ponieważ cała operacja włączania trwa kilka sekund, a przy próbie włączenia z podpiętym pod komputer kablem telefon wogóle się nie uruchamia.
I tu moje pytanie co się mogło stać????
 jakieś sugestie???
a może ktoś miał podobny problem???
proszę o radę
qolejowy

*

Offline XyniX

• **
  • 161
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2007, 07:22:19 »
a próbowałeś HR??

*

Offline Tymon

• 356
  • Wroclove :)
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3463311
  • Sprzęt: LG L7, SE P900
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 21, 2007, 10:46:25 »
moim zdaniem problem moze tkwic w samej baterii :)) radze sprobowac na innej baterii.
Częstochowa,Opole,Wrocław :D

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2007, 11:57:20 »
Witam
Co do HR to próbowałem ale też nic z tego bo po wciśnięciu przycisków do HR tel się wyłącza.
Natomiast co do baterii to też biorę pod uwagę taką opcję chociaż ta podczas działania zachowywała się całkiem normalnie, wytrzymywala bez ładowania kilka dni, wygląda normalnie nie jest spuchnięta, więc nie jestem do końca przekonany co do winy baterii. Drugiej nie mam a kupno oryginału to wydatek kilkudziesięciu złotych, bo do tych zamienników z allegro nie mam przekonania.
Natomiast mam pytanie jakie napięcie powinna mieć naladowana bateria???
Dzisiaj zawiozłem tel do serwisu, mam przeczucie że na płycie jest gdzieś zimny lut i dalem płytę do wygrzania hot airem. Mialem podobne problemy z Siemensem SX1 i po wygrzaniu płytki MMI działa idealnie.
Jak odbiorę dam znać czy coś pomogło.
pozdro
qolejowy

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 13, 2007, 00:13:13 »
Witam
Nadal walczę z tym fonem, byłem w serwisie GSM celem wygrzania płyty głównej, ale nic to nie dalo, a raczej jest jeszcze gorzej, tzn.  przed tym wygrzaniem wyświetlacz się podświetlał a teraz już jest ciemny, nadal się uruchamia do ekranu IMate i wyłącza się. ale bawiąc się wprowadziłelm go w tryba bootloadera, z początku nie wiedziałem jak to się stało ale podłączylem pod kompa i wgrałem od nowa to SP3_RUS_2.2.33.12 oprogramowanie, niestety nadal to samo, włacza się i zaraz gaśnie, wgralem więc to TY_ORUK_21130_4214_0328_Ship ale niestety to samo mimo iż wgrywanie zakończyło się powodzeniem a na wyświetlaczu widać było pasek postępu. Więc już teraz zupełnie nie wiem co jest grane z tym fonem.
Bawiąc się nim jeszcze zauważyłem że żeby wprowadzić go w tryb bootloadera, muszę trzymać przyciski głośnośći i aparatu i nacisnąć krótko przycisk power nie puszczając tych pozostałych, po kilku sekundach włącza się ekran bootloadera w kolorowe paski i wtedy telefon się nie wyłącza dopóki nie wyjmę bateri.
Przeglądając forum nigdzie nie natknąlem się na taki sposób włączania tela w tryb bootloadera.
Poradźcie proszę coś bo już kręćka dostaję z tym fonem
pozdrawiam
qolejowy

*

Offline Vinc

• 14
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 14, 2007, 06:03:33 »
sprobuj uruchomic go z podpieta ladowarka (nie kabelkiem do PC) , bez karty sim oraz bez karty pamieci... a nóż ;)

jezeli nie zaskoczy i faktycznie nie masz nikogo kto moglby Ci pozyczyc na chwile baterie to napisz z jakiego miasta jestes - moze znajdzie sie jakas dobra dusza :)

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 14, 2007, 17:51:15 »
Niestety ładowarki nie mam, ładowalem zawsze kompem ale próbowalem włączyć podpinając kabelkami baterię od Siemensa SX-1 (bateria ma takie same parametry) i niestety to samo włącza się ekran IMate na około jedną sekundę i tel się wyłącza.
Włączając tryb bootloadera tel nie wyłącza się, ale nie mogę nic wgrać bo mimo iż wgrywam oryginalny ROM ORANGE, wszystko pięknie się wgrywa ale po zakończeniu jak uruchamiam telefon to i tak włącza się z tym logo IMate tak jakbym nic nie wgrywal.
Nie wiem czy to nie przypadkiem nie jest to wina bootloadera??

Czy jest możliwość zmiany bootloadera na jakiś inny???
pozdro
qolejowy[/b]