P3600 bardzo grzeje...trzyma 30minut :(

• 9 Odpowiedzi
  • 1427 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

P3600 bardzo grzeje...trzyma 30minut :(
« dnia: Marzec 21, 2009, 21:00:15 »
Witam.
Wczoraj przyszedł do mnie P3600. Kupiłem go z dwoma bateriami, których zdjęcia prezentuję poniżej. Problem jest taki, że telefon bardzo się nagrzewa i bateria rozładowuje sie w błyskawicznym tempie. Zaledwie 30minut używania, telefon jest ciepły jak piec od strony baterii (i bateria jest rozładowana). Dzieje się tak na obu bateriach. Czy ktoś może mi powiedzieć co może być nie tak?. Czy zainwestować w nową oryginalną baterię (bo te co posiadam raczej nie są oryginałami...chociaż nie znam się na tym). Z faktu iż dopiero zaczynam przygodę z PDA liczę na pomoc specjalistów tego modelu :). Pozdrawiam i z góry dziękuję
Zdjęcia:
BATERIA POWIĘKSZONA:

BATERIA ZWYKŁA (płaska):
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2009, 13:07:59 wysłana przez Smasher »

*

Offline daras28-82

• 2158
Odp: P3600 bardzo grzeje...trzyma 30minut :(
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2009, 15:42:26 »
bateria ze zdjecia na dole wyglada na uzywana dosc dlugo,otarcia,zadarcia itd..
mozliwe ze obie sa na wykonczeniu.
mozliwe tez ze masz z jakiegos powodu powiekszony i to w znacznym stopniu pobor pradu.
u mnie sie trinka grzala podczas transferu po HSDPA ....

wewnetrzne zwarcie,jakis blad w systemie...
nie wiadomo,sprubuj softowo sie z tym uporac,zrob HR,jak to nie pomoze wysylaj do serwisu bo z takim uszkodzeniem nie odwazylbym sie stawiac romu.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2009, 18:10:06 »
Sprzętowo wątpie. Bo wgrywałem najnowszego ROMa z oficjalnej strony HTC. Raczej po wgraniu nowego romu defaultowe ustawienia, więc optymalnie powinno wszystko chodzić. Spróbuję kupić oryginalną baterię...szkoda, że cena to 118zł (plus przesyłka). Zaryzykuje z tym. Jeśli bateria nie pomoże to oddam do jakiegoś serwisu z komórkami...może coś poradzą (a może gdzieś wilgoć się dostała...czy można taki sprzęt wkładać do wanienki ultradźwiękowej?? [tak się składa, ze kolega taką posiada, tylko nie chciałbym czegos jeszcze bardziej uszkodzić])

P.S Co to jest "HR"?

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2009, 20:04:59 »
Jeśli bateria nie pomoże to oddam do jakiegoś serwisu z komórkami...może coś poradzą (a może gdzieś wilgoć się dostała...czy można taki sprzęt wkładać do wanienki ultradźwiękowej?? [tak się składa, ze kolega taką posiada, tylko nie chciałbym czegos jeszcze bardziej uszkodzić])

P.S Co to jest "HR"?
Nie jestem pewny czy specjaliści od zwykłych komórek tu coś poradzą. Mi się wydaję, że jak się tak pocket grzeje, to wszystkie zawilgocenia już dawno odparowały ;) Jak już wspomniał daras28-82 może to być wina baterii.
Zainstaluj HomeScreen ++ i powiedz jaki masz pobór prądu jaki ci pokazuje ten program.
HR :arrow: HardReset :arrow: patrz FAQ

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2009, 22:36:17 »
zainstalowałem ...podładowałem lekko obie baterie...bateria powiększona naładowana do 50% w przeciągu testu rozładowała się do 30% :/ Poniżej wynik (zdjecie z baterią cieńszą):

Na grubszej pobor zaraz po włączeniu waha się pomiędzy 600/650mA (2116mW).

*

Offline hanibal0

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Omnia i900
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 23, 2009, 08:41:03 »
czyli masz zdecydowanie zbyt wystoki pobór prądu, u mnie w chwili nie uzywania, trinka pobiera okolo 40mA. Raczej nie wydaje mi sie zeby byla to wina baterii (no chyba ze jest tak wyeksploatowana ze sama w sobie robi zwarcie). Probowales zerknac do srodka trinki? moze komus upadla, lub jakies opilki metali dostaly sie na plyte a teraz robia zwarcie. Jesli pda nie jest na gwaracji to zaczalbym od rozkrecenia jej.
life is only one... live quickly and fuck everything.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 23, 2009, 11:05:34 »
Rozkręciłem. Jedyne co rzuciło mi się w oczy to zaśniedziała (zielonkawy kolor na obrzeżach) bateryjka (która niestety jest przyspawana). Wyczyściłem to alkoholem, poza tym całą płytę szczoteczką i dalej nic. W dalszym ciągu masakra. Jak dobrze pojdzie to zrobie zwrot sprzedawcy...chociaż z jednej strony szkoda bo dość tanio kupiłem (420zł) :). Może zaniosę ją jeszcze do jakiegoś serwisu, żeby ją przebadali czy to może być wina baterii. Dam znać jak sprawa się rozwinie. Dzięki za pomoc. Pozdr.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 23, 2009, 18:32:36 »
znane na forum sa przejscia clubowiczy z serwisami zwyklych komorek,ja osobiscie bym nie polecal im powierzac pocketa,to w 99% partacze ktorzy dziwnie na ciebie beda patrzec i ogladac trinke zastanawiajac sie co to wlasciwie jest....

jak masz juz naprawiac to pogadaj z Zielem lub Azmem,oni napewno beda w stanie ci pomoc.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

olmeca

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 24, 2009, 11:47:17 »
Co od baterii daras zapomnial polecic batimex - multitester ich produktow :E

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 25, 2009, 01:17:57 »
tzn dziś właśnie odebrałem Palma. Gość powiedział, ze grzeje się przy procesorze :) i nic nie da rady z tym zrobić. Na całe szczęście odsyłam ją właścicielowi ze zwrotem kosztów prze mnie poniesionych :)... i już kupiłem Tytn'a II :) za 630 zł :D jutro kupuje obudowe i bedzie jak nowka :).
Dzięki za pomoc!