Witam. Dostałem 3 dni temu Trinke z Włoch. Zaznaczam na poczatku że dotychczas nie miałem nigdy styczności z WM.
Wgralem Olipro's Hard-SPL 1.30, zdjąłem simlocka używając HTC_Trinity_SIM_CID_Unlock_v1, wgrałem radio - 1.56.70.11 , następnie wgrałem rom
[ROM][PLK] WM 6.1 by Tommi - 033.
Niby wszystko działało ale po chwili tel zaczął tracić zasięg + nie dało się wejsć w ustawienia dot. sieci (telefon itd). Wgrałem jeszcze raz radio. Nie pomogło, wlazłem na forum i czytam, doszedłem do tego że mam starą karte sim z playa-8 styków, wymieniłem na nową-6 styków.
Wrzuciłem nową kartę-o niebo lepiej-ustawienia sieci działają, ale telefon nadal traci zasięg, o wiele rzadziej ale nadal. Nie wiem o co chodzi. Muszę wejść w ustawienia sieci, wcisnąć wyszukiwanie sieci i tak za 2-3 razem zaczyna szukać i znajduje. no i mam później zasięg np przez 3 h, no i często wyciągając telefon z kielni widzę że brak zasięgu. kontaktowałem się z poprzednim właścicielem i mówi że nie było takich problemów na włoskim windowsie-tel nie był flashowany, makaron pracował na oryginalnym wm 5 coś tam. Bardzo proszę o pomoc. z góry dzięki.