hmm... nie wiem jak mam to interpretować... może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów coś by podpowiedział??? jestem posiadaczem HTC m700 od połowy czerwca więc moja wiedza niestety jest niewielka:/
moja trinka jest po przejściach. kupiłem ją na allegro, poprzedni właściciel wydarł z niej przycisk od aparatu (o HR w razie zwiechy mogę zapomnieć, a znajomy elekrtonik nie podjął się usprawnienia w związku z brakiem schematu niestety).
Przez kilka dni kiedy temperatura była wysoka (w mieszkaniu miałem ponad 30 stopni w ciągu dnia bo niestety na wszystkie okna słońce cały dzień) trinka zachowywała się bardzo dziwnie.
Objawy:
- w trakcie wżytkowania CZEGOKOLWIEK -nawet program szachowy, któty jak sądzę nie ma zbyt wygórowanych wymagań(nawet w trakcie wykonywania połączeń głosowych) ekranik generował różne dziwne artefakty (jak komputer z przegrzaną kartą graficzną) , raz nawet pokazał brak synchronizacji pionowej (zawartość ekranu przemieszczała się z góry na dół).W tym czasie instalowałem różne radia(wg rad kolegów z forum), zmieniałem również romy(przeważnie by tomme) - żadnego efektu.
Niemniej jednak od 3 dni padają deszcze i temperaturę w domu mam <30 stopni (około 24)i z trinką NIC się nie dzieje, wg HTC HOME pobór prądu waha się od około 50 do 250 mA,temperatura (sprawdzałem w dniach kiedy były problemy potem przestałem, ale nie wiem jakiego elementu, może procka?

?? od 39 do 48 stopni).
W związku z powyzszym mam kilka pytań do kolegów z forum z większym doświadczeniem:
jak postąpić w związku z zaistniałą sytuacją?, czy te objawy które opisałem to ”ostatnie podrygi mojej trinki” czy ”ten typ czasami tak ma”??? Nie ukrywam że gdybym miał opcję zakupu (i wymiany) płyty głównej - to bym wymienił, jednakże od mmiesiąca jak szukam nie znalazłem gdzie można by kupić ( może któryś z Was Szanowni Koledzy ma jakiś namiar lub zbędną sprawną kompletną płytę??)
Będę wdzięczny za każdą opinię