synchronizacja rozgrzewa???

• 8 Odpowiedzi
  • 1834 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline daras28-82

• 2158
synchronizacja rozgrzewa???
« dnia: Grudzień 02, 2007, 12:37:45 »
mam takie pytanko-czy wam tez sie trinki podczas synchronizacji z PC lub kozystania z internetu za pomoca trinki tak bardzo grzeje bateria???
podczas normalnego ladowania ladowarka sieciowa nie zauwazylem aby urzadzenie sie nagrzewalo ale jak podlacze pod kompa to az sie obawiam o bezpieczenstwo urzadzenia!!!dodam ze uzywam trin jako modemu wiec raczej czesto mam ja podlaczona pod komputer a temperatura jaka osiaga po dwoch godzinach buszowania po necie wydaje mi sie nirzbyt normalna.pozdrawiam.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: synchronizacja rozgrzewa???
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2007, 12:46:22 »
Synchronizacja z zasady nie powoduje wzrostu temperatury ale korzystanie z Trinity jako modu tak i to znacznie. Zwłaszcza przy dużych prędkościach czyli HSDPA zarówno procesor radia jak i  procesor gl[wny pracują wtedy na 100% mocy pobierając  najwięcej prądu a część zamienia się w ciepło - często - zwłaszcza przy słabszym sygnale z sieci gsm wydajność prądowa z gniazda USB kompa nie wystarcza na ładowanie akumulatora - oznacza to żepobór prądu w takich warunkach przekracza  0,5A czyli około 3W  a tak małe urządzenie ma problem z odprowadzeniem tej ilości ciepła - warto wtedy stosować  dodatkową podstawkę z zewnętrznym zasilaniem dzieki której urzadzenie będzie stalo pionowo i chłodzenie będzie lepsze.
potrzebna zgoda

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2007, 17:39:09 »
aha rozumiem czyli wszystko w normie.
jeszcze jedno pytanko:
jak jest z predkoscia?
dokladnie chodzi mi o stalosc predkosci,zaraz po polaczeniu mam super predkosc urzadzenie ciagle ma ponad polowe zasiegu 3g ale w miare uzywania tak jakby sie meczylo i predkosc spada ... potem odlacze na chwile,znow podlacze i caly proces od nowa...
mam co miesiac 4 giga limitu z orange wiec nie sa to ograniczenia nakladane na mnie przez operatora .
czy to trin nie daje rady czy poprostu siec tak zwalnia???
ktos tam sie wypowiadal ze trin lepiej praduje niz rasowy modem jednak u mnie w miare jak korzystam zwalnia,wiecie moze dlaczego?
mam to reklamowac?w orange czy w htc???
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

• 7793
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2007, 17:53:57 »
Czasami też to widzę  u siebie - podejrzewam iż wiąże się to jednak z działaniem urządzeń operatora. Zawsze w układzie sterującym BTS-a voice ma wyższy priorytet i w miarę zmniejszania przez Ciebie ilości pobieranych danych sloty czasowe transmisji są zabierane z połączenia pakietowego Twojego numeru na inne potrzeby BTS-a. Widzę taką zależność  zarówno przy korzystaniu z modemu Option w Orange jak i Hemesa lub Atheny w Erze. Przy czym w Erze nie jest to aż tak widoczne - bo ich BTS ma większą przepustowość - widać to także na pomiarach szybkości netu - możesz sprawdzić w stopce masz link do jenego z lepszych narzędzi pomiarowych transmisji.
potrzebna zgoda

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2007, 18:36:26 »
oki dzieki tam wlasnie sprawdzam zawsze jak mam watpliwosci co do transferu...
czasem otwieram strone i wszystko chodzi cacuni gdy chce z niej przejsc dalej albo jakas podstrone to juz mi tam sie zawiesza...
cholera mnie bierze zamykam wszystkie programy korzystajace z netu oprucz opery i sprawdzam transfer na tej stronce wychodzi ze mam calkiem niezla predkosc...wracam do swoich zajec i problem powraca...

*

• 7793
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2007, 18:52:09 »
To sprawdź swojego pc-eta to zapewne źródło problemów. 
potrzebna zgoda

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 02, 2007, 21:11:15 »
kurde no tu sie wszystko wydaje oki,pl roczny XP home,opera,nod32...zadnych smieci...
Napisane: Grudzień 02, 2007, 21:08:38
a jak przejde z 3g na gsm i urzadzenie wisi na edge nic nie zwalnia nie zamula i tylko dluzej trzeba czekac na otwarcie strony co jest z kolei meczace na dluzsza mete.

*

• 7793
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 02, 2007, 21:43:28 »
A jaką masz siłe sygnału UMTS/HSDPA ?
Może to też wina radia ?
Czy masz standardowe czy nowsze ?
potrzebna zgoda

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 06, 2008, 16:10:12 »
sila sygnalu 3-4 kreski w prawie calym gdansku wogole jeszcze nie zaobserwowalem aby w trojmiescie mi zniklo 3g...radio,no coz,czytalem ze na nowszym znikaja problemy typu zrywanie polaczen ale nie probowalem zmienic bo nie wiem kompletnie jak to zrobic.programistyka to dla mnie kompletnie czarna magia.nie biore sie za to bo poco mam cos spierniczyc.caly moj system to standard + kilka programow od was sciagnietych.
Napisane: Grudzień 04, 2007, 07:57:59
dobra teraz juz wszystko wiem-otoz to orange walila w... po 2-gim telefonie do biura obslugi sie w miare ustabilizowala szybkosc i nawet rabat 30 zeta dostalem za grudzien....

oczywiscie wine za niedogodnosci zwalili na przebudowe sieci ze niby przyspieszaja do 7,2,zobaczymy ja narazie nie odczuwam zminy zadnej poza ustabilizowaniem sie szybkosci transferu...