nie zapominaj ze symbian jest duzo ubozszym systemem niz WM, a co za tym idzie symbian ma duzo mniejsze mozliwosci. Tak naprawde nie da sie porownywac tych systemow, sa zwolennicy jednych i drugich. Sam mialem sporo doczynienia z symbianem ale jak dla mnie jego mozliwosci szybko sie wyczerpaly, dlatego przesiadlem sie na WM, system ten jest bardziej zlozony, jest duzo wiecej dostepnego oprogramowania, a wiec dzieki WM mozna lepiej (skuteczniej) wykorzystac sprzet. Co do wieszania sie PDA to wszytko uzaleznione jest od ROMu i przede wszystkim od tego ile w nim namieszamy instalujac i usuwajac roznego rodzaju oprogramowanie. Nie zapominajmy ze po odinstalowaniu jakiejs aplikacji, podobnie jak w PCetowym Windowsie, tak samo w WM zostaja wpisy w rejestrze a wiec wydluza sie rejestr co prowadzi do spadku wydajnosci, itd. Ja na TRINCE uzywam tomtoma i automapy i jeszcze nie mialem z rzadnym problemow (nie liczac poczatkow, ale to byla wina radia). Automape mam zainstalowana na karcie i nawet po wgraniu nowego romu AM nie instaluje ponownie (tworze tylko skroty i wszystko hula). Jesli chodzi o szukanie satelitow to w przypadku AM jest ok, owszem czasami trzeba troszke dluzej zaczekac (u mnie 1-3 min), natomiast tomtom czasami wymaga resetu PDA zeby zalapac sygnal ale to podejrzewam wina wersji TT (byc moze to przez witaminke;)