problem z HTC p3600 i automapą - urządzenie nie wyłącza się

• 14 Odpowiedzi
  • 2379 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z HTC p3600 i automapą - urządzenie nie wyłącza się
« dnia: Wrzesień 08, 2007, 13:47:03 »
Witam,

Mam pewien problem z ww palmofonem - po zakończeniu pracy z programem automapa na palmofonie wygasza się podświetlenie, natomiast sprzęt nie wyłącza się pomimo zaznaczenia wyłączania po 2 minutach. Pomaga dopiero softreset i to tylko do następnego skorzystania z automapy...

Z tego co zauważyłem i moja subiektywna opinia jes taka, że urządzenie nie "radzi" sobie dobrze z opcją "zarządzaj energią i ekranem" w AM.

Przy opcji zaznaczonej, urządzenie po wyłączeniu programu ustawia się w tryb pracy taki, jak na zasilaniu zewnętrznym.

Przy opcji wyłączonej po wyłączeniu programu wszystko jest w porządku i urządzenie wyłącza się. W trakcie działania programu gaśnie jednak podświetlenie (jeśli jest zaznaczona ta opcja przy zasilaniu bateryjnym), ale urządzenie nie wyłącza się jeśli taka opcja zaznaczona jest przy zasilaniu bateryjnym.

Czy ktoś z Was ma podobny problem? Jakieś rozwiązanie?

Pozdrawiam serdecznie,
Tomek

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Odp: problem z HTC p3600 i automapą - urządzenie nie wyłącza się
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2007, 16:47:53 »
Z palmofonem możesz mieć problem, choć nie słyszałem aby Palm zaczął produkować nowy sprzęt we współpracy z HTC.
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2007, 17:17:15 »
Dziękuję za dygresję, aczkolwiek nie widzę powodu czemu złośliwą? Jestem zwykłym użytkownikiem tego rodzaju technologii, a nie zaawansowanym pasjonatą stąd być może brak znajomości wszystkich producentów i pewien stopień laictwa. Na marginesie słowo "palm" oznacza w języku angielskim dłoń, stąd ogólne określenie tego typu urządzeń jako "komputery mieszczące się w dłoni" - proponuję koledze poszerzyć nieco horyzonty;) Zamieszczając posta na forum miałem nadzieję na odpowiedź i podpowiedź specjalisty, ale jak zawsze pierwsza znajdzie się osoba nie mająca nic do powiedzenia, a tylko szukająca dziury w całym...

Pozdrawiam,
Tomek

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 08, 2007, 20:06:47 »
witam

coz moge powiedziec tylko ze mialem to samo, niestety nie umiem pomoc, u mnie problem zniknal po jakims czasie ale niestety nie wiem co to spowodowalo. moze cos zainstalowalem albo odinstalowalem. trudno powiedziec ale chyba jakis program tu bruzdzi bo jak mam system po hard resecie i wgram tylko automape to jest dobrze.

pozdrawiam
Bajbus

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 08, 2007, 23:08:11 »
Witam,

Mam dodatkowo wgrane: operę, pocket ogonek i mobileGadu - moze mamy wgrany jakiś wspólny program? U mnie objawy wystąpiły po AutoMapie - dzisiaj przyszedł do mnie mail z aktualizacją, ale niestety to samo... Automapa chodzi, trzeba zresetować

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź - przynajmniej wiem, że nie ja jeden mam takie dziwne problemy;)

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2007, 12:06:07 »
witam

no to wspolne tylko mobileGadu.
ale wydaje mi sie ze ty mowisz o AM4.0 a ja mam AM3.9

pozdr
Bajbus

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 10, 2007, 07:34:53 »
Dokładnie AM 4.0 - od wczoraj 4.1 ale problem ten sam;) Chyba powoli zaczynam się przyzwyczajać;)

Pozdrawiam,
Tomek

*

Offline DeNavarro

• 48
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II, HTC 3600
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 10, 2007, 20:24:18 »
Dziwna sprawa z tymi objawami. U mnie wszystkie wersje AM, które miałem (3.9.7, 4.0 i 4.0.1) działały bez zarzutu. Jedynie wgranie dużej ilości POI i ich instalowanie okresowo powodowało zwiechę systemu, ale to było 2-3 razy...
Nie potrafię pomóc
Pozdrawiam

*

Offline circoloco

• 279
  • Sprzęt: XPERIA & P1i
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 11, 2007, 22:36:45 »
też mam ten sam problem, zresztą nie tylko w trinity. Nie jestem na 100% pewien ale raczej to AM coś sypie w ustawieniach. Poedejrzewam że dobrze przeszukanie całego forum a dgzieś ten temat z opisem się znajdzie
SonyEricsson Forever

*

Offline Raadek

• **
  • 148
  • Sprzęt: HTC Desire S, Samsung Galaxy Tab P1000
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 13, 2007, 00:35:08 »
Dokładnie AM 4.0 - od wczoraj 4.1 ale problem ten sam;) Chyba powoli zaczynam się przyzwyczajać;)

Ja do dzisiaj używałem Automapy 4 (i poprzednich) na HP iPAQ rx3700 i wszystko chodziło ładnie. Natomiast dzisiaj zainstalowałem nową wersję 4.1 na nowym sprzęcie (Trinity) i mam same problemy.

Wogóle nie mogę uruchomić odbiornika wbudowanego, a jak się uruchamia to nie widzi satelit :/

Jakieś rady? Mam WM6...

*

Offline Rysio25

• 1
  • Sprzęt: HTC P3600 +4GB mini sdhc kingston
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 04, 2008, 15:05:12 »
Ja miałem zainstalowaną AM 3.97 razem z TT i nic się nie działo , teraz mam tylko AM 4.1 (na TT brakło miejsca) i jako tako działa czasami tylko na trasie się zawiesza albo nie może załadować trasy , ale to są sporadyczne przypadki , łapie ładnie satelity i normalnie się wyłącza.
Pozdrawiam Rysio25

*

Offline Raadek

• **
  • 148
  • Sprzęt: HTC Desire S, Samsung Galaxy Tab P1000
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 04, 2008, 15:22:37 »
:) Każdy ma inne problemy  :D

Ja się zdąrzyłem już przyzwyczaić do AM. Używam tego od początku jak powstała i przeszedłem przez większość wersji na wielu urządzeniach... i zasadniczo mogę powiedzieć że cuda się dzieją :) Najgorzej jest jak np. na trasie mapa zwiśnie w taki sposób że pocket nie rusza bez hard resetu (miałem tak ostatnio:)

Natomiast po zainstalowaniu najnowszej AM z zasilaniem jest ok i pocket działa poprawnie, jednak ma problemy z wykrywaniem satelitów i włączaniem GPS - chociaż Trinity ma wbudowanego :) Ale możliwe że to po przywróceniu backupu się stało... Ciężko powiedzieć...

Wogóle system PPC to magia, czary i reset kilka razy dziennie (a co jakiś czas hard reset:)

Używając Symbianów (SE P900, P910i) stawiam system raz i działa latami (po 2-3 lata śmigają), a reset robię czasem raz na dwa miesiące, albo jak karte sim przekładam :)

Dlatego od pół roku noszę dwa telefony :)

*

Offline hanibal0

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Omnia i900
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 05, 2008, 00:10:34 »
nie zapominaj ze symbian jest duzo ubozszym systemem niz WM, a co za tym idzie symbian ma duzo mniejsze mozliwosci. Tak naprawde nie da sie porownywac tych systemow, sa zwolennicy jednych i drugich. Sam mialem sporo doczynienia z symbianem ale jak dla mnie jego mozliwosci szybko sie wyczerpaly, dlatego przesiadlem sie na WM, system ten jest bardziej zlozony, jest duzo wiecej dostepnego oprogramowania, a wiec dzieki WM mozna lepiej (skuteczniej) wykorzystac sprzet. Co do wieszania sie PDA to wszytko uzaleznione jest od ROMu i przede wszystkim od tego ile w nim namieszamy instalujac i usuwajac roznego rodzaju oprogramowanie. Nie zapominajmy ze po odinstalowaniu jakiejs aplikacji, podobnie jak w PCetowym Windowsie, tak samo w WM zostaja wpisy w rejestrze a wiec wydluza sie rejestr co prowadzi do spadku wydajnosci, itd. Ja na TRINCE uzywam tomtoma i automapy i jeszcze nie mialem z rzadnym problemow (nie liczac poczatkow, ale to byla wina radia). Automape mam zainstalowana na karcie i nawet po wgraniu nowego romu AM nie instaluje ponownie (tworze tylko skroty i wszystko hula). Jesli chodzi o szukanie satelitow to w przypadku AM jest ok, owszem czasami trzeba troszke dluzej zaczekac (u mnie 1-3 min), natomiast tomtom czasami wymaga resetu PDA zeby zalapac sygnal ale to podejrzewam wina wersji TT (byc moze to przez witaminke;)
life is only one... live quickly and fuck everything.

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 05, 2008, 11:02:54 »
Może to sprawa zainstalowanego ROM-u bo u mnie przy ROM-ie Adewidt 1.2 RC2 i radiu 1.50 nie mam wogóle takich problemów. Automapa oraz TomTom łapią sygnał w tym samym czasie (około 30 sekund) nie mam również żadnych problemów ze stabilnością sygnału GPS. Dodam że obydwie aplikacje są oryginalne więc może żeczywiście problem leży po stronie "witaminki"

*

Offline hanibal0

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Omnia i900
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 05, 2008, 16:43:19 »
jak napisalem wczesniej, problem z tt zdarza sie tylko czasami, wiec nie ma sensu zaglebiac sie w temat. Ogolnie jestem bardzo zadowolony z TRINKI poniewaz w przeciwienstwie do tel z symbianem nie musze pamietac zeby zabrac ze soba odbiornik GPS, wczesniej bywaly sytuacje kiedy zapominalem odbiornika i wtedy lipa, natomiast w przypadku TRINKI zapomina sie o GPS i kiedy jest potrzebny, wyjmuje sie z kieszeni i wlancza :) jesli chodzi o lapanie sygnalu to moim zdaniem modul w TRINITY nie ustepuje odbiornikowi LD3W noki (III STAR).
Jest wiele mitow na temat problemow z sygnalem w TRINCE ale moim zdaniem to tylko mity albo kwestia ROMu i radia.
life is only one... live quickly and fuck everything.