Problem z ekranem

• 11 Odpowiedzi
  • 1637 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ekranem
« dnia: Grudzień 05, 2008, 21:32:59 »
Witam

Do teraz wszystko było ok ale ostatnio zauwazyłem że z ekranem jest coś nie ta

Jak jest podłączony do kompa na ładowanie to jest jasny i mozna go regulować jasniej ciemniej, ale kiedy go odłącze to ekran ciut ciut przyciemnia się i nic nie pomaga moge sobie suwakiem ruszać żeby zwiekszyć jasnośc ale to nic nie daje
Co może być przyczyną i jak to naprawić bo czytać sie nie za bardzo daje w takich warunkach

Win 6.0 bez Pl

Pozdrawiam Adam

*

Offline gawel08

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Trinity , Artemis , Motorola Milestone , RAZR
Odp: Problem z ekranem
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2008, 22:58:55 »
A napiszesz jaki masz ROM-ik ?  :ohreally: Tak dokładniej . I od kiedy tak się zaczęło dziać . To może być pomocne .  :ok:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2008, 23:00:55 wysłana przez gawel08 »
Phone: Trinity              Phone: Artemis                                           Phone : Motorola Milestone   
Radio: 1.56.70.11         Rom: ROMU AMIGAnTOMEK_6.1.10 Lite  Phone : Motorola RAZR   
Rom: 033S by Tommi      Radio : 3.39.90

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 06, 2008, 01:35:26 »
Dawno mialem cos takiego i dokladnie nie pamietam ale czy nie instalowales ostatnie jakiegos programu SPB. Bo pamietam ze mialem podobne objawy a rozwiazaniem tego problemu bylo zainstalowanie najnowszej wersji spb mobile shell i odinstalowanie.

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2008, 02:09:07 »
Tak jak napisał zebrox może to być wina oprogramowania. Rom teoretycznie też mógłby być temu winny, ale ja bym obstawiał raczej na oprogramowanie. Na początek zrób HR - wtedy będziesz wiedział na 100% czy problem leży po stronie zainstalowanego oprogramowania.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2008, 09:46:00 »
Witam

Ja nie chce robic HR to boli:)

Co do instalek SPB to może i coś się instalowao nie pamiętam ale to moge sobie odinstalować

ROM ver 2,0,1,1
ROM data 03/07/07
Radio 1.38.00.11

Zapewne wszem i wobec bedzie że stare te softy ale nie było z nimi problemu do czasu tego ekraniku
a dzieje się tak z 2 tygodnie

Pozdrawiam Adam

*

Offline pood181

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 06, 2008, 09:58:19 »
Kazdy uzywa romu jakiego lubi ale upgrade do najnowszych wersji zarowno romu jak i radia moze tylko pomoc. Na najnowszym radiu na pewno bedzie lepiej chodzilo gsm i gps a i bateria w moim odczuciu trzymam lepiej. A co do romu to potestuj romy Tommiego od wersji 010. Poczytaj watek i zobacz w ktorym bylo najmniej problemow.

taka moja opinia.

pozrdawiam
Phone: HTC Touch Pro 2
Radio: 4.49.25.91
Rom: Jackos S3 JackFULL 1.7.1 PLK

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 06, 2008, 10:05:53 »
Czytam Wasze opinie o Romach i na pewno jest to sprawa która mnie czeka ale jak na razie nie mam parcia aby to zrobić:)
GPs z AutoMapa faktycznie długo sie włącza, ale juz z Igo jest to zdecydowanie szybciej

Powracając do ekraniku
Wywaliłem własnie SPB pogoda + jeszcze dwa jakieś programiki Quizowe i nadal mam że jak podłącze do kompa to ekranik sie rozjaśnia i regulacja działa ale po odłączeniu ekranik przygasa i regulacja działa ale nie ma reakcji w sensie jasno ciemno

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 06, 2008, 17:28:33 »
Przecież możesz sobie zrobić backup systemu (polecam SPB Backup) i wtedy HR.
Jeśli będzie działało OK, to będziesz wiedział, że ROM masz dobry i wtedy odtworzysz sobie wszystko, tak jak miałeś wcześniej;
jeśli będziesz miał te same objawy, to będziesz wiedział, że to wina ROMu (albo sprzętowa?)
Oczywiście plik z backupu zapisz na karcie (i ewent. jeszcze na kompie ;)

Ja osobiście robię sobie "profilaktycznie" backup co tydzień i już nieraz uratowało mi to skórę (a dokł. ustawienia Trinki) - czasem przy eksperymentowaniu softem może coś nie zadziałać poprawnie...

już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 06, 2008, 21:35:24 »
do Jareklie

dzieki za info tak też zrobilem ze strachem ale jednak sie udalo:)

bez danych na czystym sofcie pda dzialalo dobrze niestety ale po wgranio backupu wrocilo wszystko do stanu przed HR czyli przyciemniony ekran w normalnym użytkowaniu a bardzo jansny przy podłączeniu do kompa:(

*

Offline pood181

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 06, 2008, 21:43:27 »
tak wiec masz odpowiedz, instaluj po kolei programy ktorych potrzebujesz i sprawdzaj po ktorym nastapi ten blad.
Phone: HTC Touch Pro 2
Radio: 4.49.25.91
Rom: Jackos S3 JackFULL 1.7.1 PLK

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 24, 2009, 12:01:34 »
Witam

Dawno nie miałem czasu tutaj coś napisać

Udało mi sie choc nie wiem do końca jak ale może komus sie przydać moje doświadczenie

Mam juz ekranik jaśniutki jak od nowości

Zrobiłem to tak- chciałem zresetować HR moje PDA

Wcisnąłem włącznik do tego klawisz aparatu i kiedy ekran się rozswietlił włozyłem rysik w dziurkę i zrobiłem resecik

Efekt taki że po tym reseciku ekranik swieci się juz normalnie

Co i jaka jest tego przyczyna ja nie wiem możto było opisywane

Pozdrawiam

Temat uważam za zamkniety

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 25, 2009, 15:05:36 »
czyli nieudane wejscie w BL  :E
finalnie wyszedl ci zwykly reset i przywrocil wszystko do normy :ok:
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!