poszukiwana aplikacja

• 16 Odpowiedzi
  • 1786 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poszukiwana aplikacja
« dnia: Styczeń 18, 2009, 03:34:05 »
pilnie poszukuje battery status do trinity ale z opcja podkrecania procka szukalem juz w necie ale takiej nie moge znalezc jezeli ktos moze pomuc to prosze o link

*

Offline gawel08

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Trinity , Artemis , Motorola Milestone , RAZR
Odp: poszukiwana aplikacja
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2009, 10:24:13 »
Z tego co mi wiadomo to nie ma programiku podkręcającego nasze procki w trinkach  :kill: , ale mogę się mylić .
Phone: Trinity              Phone: Artemis                                           Phone : Motorola Milestone   
Radio: 1.56.70.11         Rom: ROMU AMIGAnTOMEK_6.1.10 Lite  Phone : Motorola RAZR   
Rom: 033S by Tommi      Radio : 3.39.90

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2009, 11:37:12 »
Też nie znam możliwości podkręcenua tego procesora programowo ( jest taki sam jak w Hermesie a tam możliwość podkręcania kończyła sie na 414 MHz) Ale możesz potestować ROM od wersji z literką 'i' . Była taka wersja na rynek azjatyckì oraz na Australię. W tej wersji procek działał z szybkością  500 MHz ,
potrzebna zgoda

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2009, 11:49:32 »
możesz potestować ROM od wersji z literką 'i' . Była taka wersja na rynek azjatyckì oraz na Australię. W tej wersji procek działał z szybkością  500 MHz ,
Takie coś nie przejdzie :!: Romy dla wersji P3600 i P3600i są inne. Oczywiście część romów można przerobić, aby działały na P3600i, ale jak się nie ma urządzenia odpowiedniego to nawet nie ma sensu zaczynać wgrywać romu nie dla naszego urządzenia - wiadomo jak to się może skończyć ;)

Podkręcanie procków w trinity jest podobne jak w hermesie, tzn. niby jest ta możliwość, ale do 407 czy 414MHz, czyli jak to się mówi nie warta skórka za wyprawkę ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 11:51:21 wysłana przez tomme45i »

*

• 7793
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2009, 11:52:37 »
ROM-y z wersji 'i' bez problemu wgrywają się na wersję bez 'i' i działają oczywiście po zdjęciu CID-a . Urządzenie działa bez problemu ale nie sprawdzałem czy zmienia się taktowanie procka.
potrzebna zgoda

*

Offline tomme45i

• 859
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2009, 11:58:45 »
ROM-y z wersji 'i' bez problemu wgrywają się na wersję bez 'i' i działają oczywiście po zdjęciu CID-a . Urządzenie działa bez problemu ale nie sprawdzałem czy zmienia się taktowanie procka.
Ciekawe jest to co mówisz, bo użytkownicy P3600i muszą specjalnie edytować romy od P3600, aby u nich działały. Taktowanie się napewno nie zmienia, bo jakby tak było to już dawno ja oraz inni kucharze Trinity robiliby romy "ulepszające" taktowanie procesora ;)
Nie próbowałem nigdy wgrywać romu od P3600i więc kłucił się nie będę, ale chce jeszcze coś podziałać na moim sprzęcie, więc wolę nie ryzykować :P
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 12:09:43 wysłana przez tomme45i »

*

• 7793
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 18, 2009, 12:18:51 »
Ja wgrywałem te ROM-y chyba dwa lata temu na zwykłe Trinki bez problemu ( nie zdarzyły się żadne bricki)
potrzebna zgoda

*

Offline tomme45i

• 859
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 18, 2009, 12:32:40 »
Ja wgrywałem te ROM-y chyba dwa lata temu na zwykłe Trinki bez problemu ( nie zdarzyły się żadne bricki)
Coś mi się zdaje, że one tylko w nazwie (Ustawienia->Informacje->Identyfikator urządzenia->Nazwa urządzenia) były "P3600i". Jeżeli by było tak jak mówisz, to kucharze robiliby jedną wersję romu, która działałaby odrazu (bez przeróbek) na wszystkich wersjach Trinity (tych 400MHz i tych 500MHz).
Był taki czas, że czarne Trinki (P3600) były mylone z P3600i.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 12:35:10 wysłana przez tomme45i »

*

Offline emwu88

• 3
  • Sprzęt: htc trinity
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 18, 2009, 14:02:41 »
Witam,
mam pytanie: czy wgranie romu od p3600i do p3600 bez "i" może zakończyć się jakimś 'poważnym' brickiem??
Z tego co widziałem (czytałem) na XDA-dev, większość bricków sprzętowych idzie reanimować, np za pomocą exploita.
Jak coś to ja jestem w stanie w imię edukacji spróbować wgrać rom od wersji z 'i' do trinity bez 'i'.
Pozdrawiam!

*

Offline tomme45i

• 859
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 18, 2009, 14:05:39 »
czy wgranie romu od p3600i do p3600 bez "i" może zakończyć się jakimś 'poważnym' brickiem??
Wydaje mi się, że wgrać to pewnie wgrasz, ale działać raczej nie będzie. Jak chcesz to spróbuj, w razie czego jest splxploit.
Trzymam kciuki, żebyś nie zrobił sobie "cegiełki" :-X

*

• 7793
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 18, 2009, 14:07:36 »
Przecież pisałem że nie zdarzył się  "brick" przy wgrywaniu .
potrzebna zgoda

*

Offline tomme45i

• 859
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 18, 2009, 14:09:23 »
Przecież pisałem że nie zdarzył się  "brick" przy wgrywaniu .
Napisałem to celowo, bo tak jak napisałem wyżej, spotkałem się z romami, które jako nazwę miały ustawione P3600i, a były do P3600. Ok nieważne, próbujcie, życzę powodzenia.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 19, 2009, 15:53:20 »
problem podkrecania procka w trince opisywalem juz bardzo dawno temu i sie nieda!!!!
te samsungi sa zablokowane,wiem ze to ten sam procesor ale juz nawet na xda dev roztrzasalem ten problem.
co do wersji z "i" to ona byla juz 2 lata temu???
Janusz,a jestes pewien ze ni popelniles stndardowej pomylki nowicjusza tzn - kazda p3600 ma jako identyfikator urzadzenia "p3600i",nawet jak jest bez magicznego "i"...
i jeszcze jedno pytanie ale tu juz sadze ze niewielu potrafi na nie odpowiedziec,czy to ze rom od "i" jest zrobiony dla flasha 256MB nie wadzi w wgrywaniu go na 128MB???
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 19, 2009, 15:55:33 »
i jeszcze jedno pytanie ale tu juz sadze ze niewielu potrafi na nie odpowiedziec,czy to ze rom od "i" jest zrobiony dla flasha 256MB nie wadzi w wgrywaniu go na 128MB???
Wadzi, bo trzeba MBR zmienić (storage region konkretniej)
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 19, 2009, 16:01:43 »
wlasnie,ale to nie powoduje powiekszenia flasha,na procka tez nie powinno miec wplywu.
Global-szybko odpisujesz :ok:
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 19, 2009, 16:02:55 »
hmm co do taktowania procka to SPL pewnie ustala / bezpośrednio układ na płycie głównej
Ale wgrywanie SPL od innej wersji bym odradzał
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 19, 2009, 16:10:54 »
trinka teoretycznie jest nie do uwalenia ale nie postawie piwa temu komu sie uda ja uwalic. :E

mozna ewentualnie podzialac z nowszymi/najnowszymi wersjami pocket hack mastera,gdziesz widzialem info ze one sa w stanie wspolpracowac z samsungami trinek - sprawdzalem i albo mialem stara wersje opisana jako nowa albo nie bangla... :sleepy:
jezeli o mnie chodzi to dawno juz sobie odpuscilem temat podkrecania,i tak kumpel z HD przychodzi ciagle pobawic sie moja trinka mowiac "bo u ciebie to tak ladnie szybko wszystko chodzi..."nie oszukujmy sie ale trinka to ciagle diabel wcielony jezeli idzie o wydajnosc...