Nie uruchamia sie poczta

• 14 Odpowiedzi
  • 3311 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie uruchamia sie poczta
« dnia: Maj 15, 2008, 09:11:08 »
Problem wyglada nastepujaco. Na poczatku z ekranu today mi zniknela wtyczka do poczty oraz na telefon nawet jak przychodzily jakies smsy to nie bylo dzwieku powiadomienia. Ponad to nie da sie wejsc do poczty przez Start->Programy->Poczta. Po prostu po kliknieciu nic sie nie dzieje. System WM6.

W Ustawienia->Dzisiaj->Elementy jest wszystko poprawnie zaznaczone.

pozdrawiam zebrox

*

Offline krzysiej

• 433
  • Sprzęt: Dell Axim x51v wm6.1, samsung i607, o2 jet, bb 88oo, bb 729o
Odp: Nie uruchamia sie poczta
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2008, 09:20:20 »
a w ogóle jaki to palmtop, spróbuj go zresetować i napisz czy to przyniosło jakieś zmiany.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2008, 09:38:02 »
HTC P3600 tak resetowalem go juz kilka razy ( w miedzy czasie odznaczajac i zaznaczajac skrzynke odbiorcza w ustawieniach).

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2008, 11:49:19 »
Na Magicianie miałem podobnie, samo się odblokowało po jakimś czasie, napisałem o tym na forum i okazało się że to wina SPB Pocket+ 4, jeśli go masz, to już znasz przyczynę ;) Niestety nie do naprawienia, trzeba P+ wywalić.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2008, 16:06:57 »
Nie mam tego programu i nigdy nie mialem. W ogole malo jest na nim programow zainstalowanych(i raczej zaden nie powiazany z poczta). A w przeciagu ostatnich dwoch-trzech tygodni nic nie instalowalem nowego.

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 15, 2008, 16:30:23 »
Nie mam tego programu i nigdy nie mialem. W ogole malo jest na nim programow zainstalowanych(i raczej zaden nie powiazany z poczta). A w przeciagu ostatnich dwoch-trzech tygodni nic nie instalowalem nowego.

Mało rzeczy dzieje się samo z siebie, ale i tak bywa ;) Napisz jaki rom masz wgrany. Jeżeli chodzi o resetowanie to można to różnie pojmować, bo można resetować poprzez SR(SoftReset) lub HR(HardReset). Jeżeli SR nie pomaga zrób HR.

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 15, 2008, 17:35:18 »
Rom to wm6 polok.  No wlasnie chyba bede musial zabrac sie za hardreseta bo juz przeszukalem nawet zagraniczne fora i nic znalezc nie moge na ten temat co by mi pomoglo.  Ale w kazdym razie dziekuje za pomoc.

Moze zeby nie zakladac nowego tematu, ktos wie dlaczego mobile gadu nigdy na wifi (AS i GPRS dziala bez problemu) nie chce mi sie polaczyc. Zawsze znajduje serwer zaczyna sie z nim laczyc i potem rozlacza. Probowalem na wifi u dwoch kolegow, na wydziale, w kfc, w arkadii i zawsze to samo. Mimo ze strony www normalnie dzialaja.

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 15, 2008, 17:39:16 »
Rom to wm6 polok.  No wlasnie chyba bede musial zabrac sie za hardreseta bo juz przeszukalem nawet zagraniczne fora i nic znalezc nie moge na ten temat co by mi pomoglo.

Rom poloka jest jednym z bardziej stabilnych, więc raczej problemu doszukiwałbym się w oprogramowaniu, ale skoro pisałeś, że nic nowego nie instalowałeś... HR napewno pomoże :) Co do kwestii mobile gadu nie wypowiem się bo nie korzystam.

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 16, 2008, 00:08:57 »
Po HR wszystko smiga poza nieszczesnym GG. Lekkie podejrzenia mam ze to przez ringomobile ale z drugiej strony tak dawno to instalowalem.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 09, 2008, 09:45:46 »
uzywam poloka praktycznie odkad sie pokazal i potwierdzam ze jest diabelnie stabilny ale zauwazylem drobne roznice w dzialaniu gadulca pomiedzy kolejnymi hr...na poczatku jak stracil polaczenie to nie laczyl ponownie,potem wydawal tylko dzwieki systemowe wm,jeszcze innym razem odzyskal swoje dzwieki gg...potem znow je stracil...
dodam ze zawsze mam te same ustawienia.
zainstalowales moze gadulca na karcie?
jak tak to go wywal z karty wrzuc na urzxadzenie,jak nadal nie polezie to sprubuj inna wersje,jest ich przeciez masa.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline wojt

• 351
  • Sprzęt: SPVm700 - BlackBerry9900 - Transformer TF300TG
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 15, 2008, 17:05:41 »
zainstalowales moze gadulca na karcie?
jak tak to go wywal z karty wrzuc na urzxadzenie,jak nadal nie polezie to sprubuj inna wersje,jest ich przeciez masa.
ja zasadniczo z gg nie mam problemów - zainstalowane na karcie, polok na pokładzie
Jak ja nie lubię tych forów :|

Life Is Hard And Brutal And Full Of Zasadzkas And Sometimes Gives You Kopa W Dupę
But Sometimes Gives You Friendship, Love And Somebody Kogo Lubisz Aż Do Bólu

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 15, 2008, 20:44:25 »
Wojt,wszystko zalezy od wersji jaka jest zainstalowana,ja z poprzednia ktora uzywalem na samym poczatku posiadania trinki nie moglem za zadna cholere dojsc do ladu-rozlaczala sie ,nie chciala zbytnio laczyc,musialem zainicjowac polaczenie z netem za pomoca innego programu aby gadulca powiesic na necie...
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline wojt

• 351
  • Sprzęt: SPVm700 - BlackBerry9900 - Transformer TF300TG
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 15, 2008, 21:44:46 »
Wojt,wszystko zalezy od wersji jaka jest zainstalowana,ja z poprzednia ktora uzywalem na samym poczatku posiadania trinki nie moglem za zadna cholere dojsc do ladu-rozlaczala sie ,nie chciala zbytnio laczyc,musialem zainicjowac polaczenie z netem za pomoca innego programu aby gadulca powiesic na necie...
to przyznam, że nie miałem takich problemów
Jak ja nie lubię tych forów :|

Life Is Hard And Brutal And Full Of Zasadzkas And Sometimes Gives You Kopa W Dupę
But Sometimes Gives You Friendship, Love And Somebody Kogo Lubisz Aż Do Bólu

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 19, 2008, 18:15:53 »
zdaje mi sie ze masz ta wersje gadulca co ja aktualnie :ok:
ta ktora mialem na poczatku byla kompletnie do niczego...

ja zaczynalem ta zabawe prawie rok temu kompletnie od podstaw,nawet nie wiedzialem zbytnio gdzie mam szukac jakichkolwiek aplikacji na pocketa i co to wlasciwie potrafi...czlowiek sie uczy.

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 29, 2008, 14:45:53 »
Mam teraz wersje MG 2.0.0.6010. Dziala idealnie przy kazdym polaczeniu.