Najlepsze programy do nawigacji na htc trinity

• 9 Odpowiedzi
  • 4772 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Najlepsze programy do nawigacji na htc trinity
« dnia: Październik 17, 2008, 15:09:35 »
Witam Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepsze  są programy ( wersje)do nawigacji na htc trinity. Mi na razie udało się odpalić Tom toma w wersji 6.03 z mapą Eastern_Europe_680.1536. Działa bez zarzutu. Natomiast Tom tom w wersji 7.450.9028 nie widzi wogóle odbirnika gps wybieram w opcjach wbudowany gps a wyświetla mi brak urządzenia gps. Czy to znaczy że tom tom nawigator działa tylko w wersji 6? Jezeli nie proszę podać z jaką wersją trinity działa poprawnie? Auto mapa 5.05 działa poprawnie tylko pamiętać trzeba o wersji na Ppc. Po za tym podobno istnieje jakiś program na trinkę że jak zrobisz zdjęcie to ci zapisuje współrzędne gps miejsca w którym było ono robione.. Jeżeli zna ktoś nazwę tego programu to prosiłbym o podanie jej szczególnie by się przydała na grzybach czy spiningu:)
Dodam na koniec że mam wgrany  WM 6.1 PL by Tommi 3.8; radio 1.56.70.11; Olipro's Hard-SPL 1.30

*

Offline hanibal0

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Omnia i900
Odp: Najlepsze programy do nawigacji na htc trinity
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2008, 18:18:10 »
Chyba zbyt dlugo nie masz trinki
1. TomTom w wersji 7 dziala bardzo dobrze na pda, nie chce mi sie teraz sprawdzac ale chyba mam ta sama wersje co napisales. Caly myczek polega na tym ze ja odbiornik gps musisz wybrac nie wbudowany gps tylko inne urzadzenie i utawic szybkosc na 1150... pozniej z tego co pamietam to gps jest wykrywany na com9 i to tyle
2. Jesli chodzi o zdjecia z pozycja gps to szczerze powiem ze nigdy sie tym nie bawilem bo nie potrzebowalem ale z tego co zaobserwowalem to standardowy soft do aparatu ma ta funkcje
life is only one... live quickly and fuck everything.

*

Offline misioooo

• *
  • 88
  • Moja marka - HTC!
  • Sprzęt: HTC Touch Dual & HTC Trinity
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2008, 18:51:01 »
Zgadza się - standardowy soft aparatu w HTC Trinity posiada funkcję, że do zdjęcia jest zapisywana lokalizacja z GPSa. Bajer moim zdaniem - zwykle nie mam czasu czekać minuty (lub kilku) aż GPS złapie fixa żeby fotkę zrobić (no chyba, że jestem w trasie i GPS już odpalony).

Co do programów nawigacyjnych - ja korzystam z Automapy 5.05 bodajże (niestety na razie testuję "witaminizowaną" - potem może zakupię, ale jeszcze TomTom 7 oraz iGo chcę potestować zanim wydam parę stówek). Nie narzekam na AM - działa dobrze i precyzyjnie. Zawsze "pod drzwi" mnie doprowadza z odchyłkiem może 1-2 metrów. Oczywiście jako, że na moto śmigam to słuchawki na uszach, a trinka gdzieś zakopana w plecaku lub w kaburze pod 3 warstwami ubioru motocyklowego ;-) Działa nawet wśród wieżowców bez zastrzeżeń.
HTC Touch Dual: WM6.1 Phoenix
HTC Trinity: WM 6.1 PL by Tommi 020
Motorola F3, Nokia 6280 oraz Nokia 6020
Kiedy będzie słuchawka na 4 SIM karty?

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2008, 23:47:36 »
Sorry, wpisałem się w zły wątek - poprawiam... (za dużo okienek pootwieranych)
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2008, 23:54:18 wysłana przez jareklie »
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 18, 2008, 11:55:04 »
Dzięki hanibal0. TT7 śmiga:)

*

Offline Zi0mal

• *
  • 70
  • Sprzęt: WIZARD TRINITY LEO JLO S+ SII
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 20, 2008, 12:49:37 »
Dzięki hanibal0. TT7 śmiga:)

poszukaj sobie do tomtoma mapki 725.1981 to jest najnowsza
HTC [Wizard G4 WM 6.1 by Ham3r] [Black Trinity WM 6.1 033s by Tommi]

*

Offline viwaldi

• 45
  • Sprzęt: HTC P3600
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 01, 2009, 09:32:45 »
....jakie najlepsze  są programy ( wersje)do nawigacji na htc trinity...

hi
troche zle postawione pytanie bo "najlepsze" to programy sa takie ktore nam pasuja a nie trince :)

przetestowalem troche pda i roznych wersji roznych programow navi i moim faworytem jest OnCourse 2006 (odchudzony klon iGO 2006)
ma kilka funkcji, dzieki ktorym wole go bardziej niz nowsze iGO8
- jest szybszy na slabszym sprzecie. do niedawna korzystalem z artemisa i z jego cpu 200 iGO8 sie mulil strasznie. po wczytaniu terenu padaka totalna
- na 2,8" strasznie przeszkadzaja mi zupelnie niepotrzebne ikony i paski zajmujace tylko przestrzen i zaslaniajace mape. lubie widziec troche wiecej mapy. moze na 3,5 czt 4,3" jest OK ale trinka ma tylko 2,8"
- dodawanie znacznika, wyznaczanie trasy od -> do, sygnal gps, dodawanie i korzystanie z POI ... to wszytsko w starym iGO jest pod reka bez zbednego zaglebiania sie w menu
- stare iGO moge ustawic zeby sie pytalo przed przeliczeniem trasy jak gdzies skrece, np na cpn czy robie jakis objazd z sam sie orientuje w terenie
- i tak moge wyliczac....

automapy nie trawie. z tomtomem jest chyba jeszcze gorzej. i jest to kwestia obslugi a nie jakosci map.
cenie automape wlasnie za mape polski. wydaje mi sie ze jest najdokladniejsza.
ale oba programy maja "wade" ktora  je dla mnie dyskwalifikuje: maja slabe mapy krajow balkanskich. nie tak dawno (jakis miesiac) porownywalem mape sarajewa ze starego igo i najnowszej AM. porazka. igo prowadzil mnie jesienia 2007 po malutkich uliczkach a w AM z konca 2008 2 ulice na krzyz :(
i jeszcze jedno co w zasadzie jest gwozdziem do trumny (dla mnie) am i tt: w igo mam mapy kazdego kraju w oddzielnym pliku i wystarczy przekopiowac go do katalogu "maps" i jazda. w ten sposob mam wczytane tylko te mapy ktore potrzebuje a inne w tej chwili niepotrzebne nie laduja sie z programem. am i tt maja paczki z regionami albo z cala europa. nie ma mozliwosci dolozenia/odjecia jakiegos kraju :(
aktualizacja mapy danego kraju w iGO polega na podmianie 1 pliku z mapa walsnie :)

w tygodniu jak dotra do mnie karty miniSD do trinki sprubuje jak chodzi iGO z uksztaltowaniem terenu. 2x szybsze cpu niz w artemisie moze sobie z tym poradzic

pozdr
viwaldi
HTC P3600 Trinity

*

Offline slawekxc

• *
  • 59
    • moja stronka
  • Sprzęt: HTC Trinity, HTC Touch Diamond, trek elite 9.9ssl :)
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 03, 2009, 19:33:35 »
Dla mnie najlepsza jest automapa. Zdecydowanie najlepsza mapa Polski i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. TT7 czasem zaprowadził mnie na około, kilka razy wyprowadził w pole, IGO8 to już wogóle dramat, algorytm wyznaczania tras ma chyba najgorszy.  Jakoś moja trinka nie potrafi dojść do porozumienia z IGO, bardzo często wyprowadza w pole, każe jechać między blokami mimo że istnieje krótsza  i lepsza droga, itp. Ja się trzymam automapy i kombinował więcej nie będe.
OT302 – 3210 – M3588 – 8810 – c35 - C45 – M55 – 3660 – X700 – 6120c – trinity – 3110c – trinity- diamond

*

Offline davids80

• 21
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 03, 2009, 19:52:36 »
...również używam Automapy i póki co narzekać nie mogę.  :mrgreen:
SGS

*

Offline viwaldi

• 45
  • Sprzęt: HTC P3600
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 05, 2009, 11:58:34 »
...IGO8 to już wogóle dramat, algorytm wyznaczania tras ma chyba najgorszy.  Jakoś moja trinka nie potrafi dojść do porozumienia z IGO, bardzo często wyprowadza w pole, każe jechać między blokami mimo że istnieje krótsza  i lepsza droga, itp. Ja się trzymam automapy i kombinował więcej nie będe.

hi
zmien dostawce map w iGO bo wyznaczanie trasy zalezne jest od wersji map
podmienilem mapy z kwietnia na lipcowe i iGO 2006, przy takich samych parametrach trasy, wyznacza calkiem inna droge
niestety wcale nie lepsza :(

pozdr
viwaldi
HTC P3600 Trinity