....jakie najlepsze są programy ( wersje)do nawigacji na htc trinity...
hi
troche zle postawione pytanie bo "najlepsze" to programy sa takie ktore nam pasuja a nie trince

przetestowalem troche pda i roznych wersji roznych programow navi i moim faworytem jest OnCourse 2006 (odchudzony klon iGO 2006)
ma kilka funkcji, dzieki ktorym wole go bardziej niz nowsze iGO8
- jest szybszy na slabszym sprzecie. do niedawna korzystalem z artemisa i z jego cpu 200 iGO8 sie mulil strasznie. po wczytaniu terenu padaka totalna
- na 2,8" strasznie przeszkadzaja mi zupelnie niepotrzebne ikony i paski zajmujace tylko przestrzen i zaslaniajace mape. lubie widziec troche wiecej mapy. moze na 3,5 czt 4,3" jest OK ale trinka ma tylko 2,8"
- dodawanie znacznika, wyznaczanie trasy od -> do, sygnal gps, dodawanie i korzystanie z POI ... to wszytsko w starym iGO jest pod reka bez zbednego zaglebiania sie w menu
- stare iGO moge ustawic zeby sie pytalo przed przeliczeniem trasy jak gdzies skrece, np na cpn czy robie jakis objazd z sam sie orientuje w terenie
- i tak moge wyliczac....
automapy nie trawie. z tomtomem jest chyba jeszcze gorzej. i jest to kwestia obslugi a nie jakosci map.
cenie automape wlasnie za mape polski. wydaje mi sie ze jest najdokladniejsza.
ale oba programy maja "wade" ktora je dla mnie dyskwalifikuje: maja slabe mapy krajow balkanskich. nie tak dawno (jakis miesiac) porownywalem mape sarajewa ze starego igo i najnowszej AM. porazka. igo prowadzil mnie jesienia 2007 po malutkich uliczkach a w AM z konca 2008 2 ulice na krzyz

i jeszcze jedno co w zasadzie jest gwozdziem do trumny (dla mnie) am i tt: w igo mam mapy kazdego kraju w oddzielnym pliku i wystarczy przekopiowac go do katalogu "maps" i jazda. w ten sposob mam wczytane tylko te mapy ktore potrzebuje a inne w tej chwili niepotrzebne nie laduja sie z programem. am i tt maja paczki z regionami albo z cala europa. nie ma mozliwosci dolozenia/odjecia jakiegos kraju

aktualizacja mapy danego kraju w iGO polega na podmianie 1 pliku z mapa walsnie

w tygodniu jak dotra do mnie karty miniSD do trinki sprubuje jak chodzi iGO z uksztaltowaniem terenu. 2x szybsze cpu niz w artemisie moze sobie z tym poradzic
pozdr
viwaldi