Najlepsza przeglądarka www na Trinke

• 5 Odpowiedzi
  • 1276 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
Najlepsza przeglądarka www na Trinke
« dnia: Marzec 30, 2009, 18:14:05 »
Witam,
proste pytanko, jaka jest wg was najlepsza przeglądarka www na Trinke, lub z jakich korzystacie, i jakie są wg was plusy i minusy? Ja korzystam z trzech:

- Opera Mini 4.2 - używam na codzień, na plus szybkość, interface, ulubione na starcie. Na minus, brak obsługi flasha i javy, przy większej liczbie obrazków nie otwiera wszystkich, brak możliwości ściagania z 4s, rs itp, po dłuzszym surfuwaniu trzeba ją zresetować. Po za tym wg mnie najlepsza przeglądarka na Trinke

- Opera Mobile 8.65 - używam do przeglądania galerii i robienia przelewów, nie ufam operze mini w tej kwestii. Na minus, wolniejsza od mini, brak flasha

- Skyfire 0.9 - tylko do YouTube i innych serwisów video, najwolniejsza ze wszystkich, ale ciągle to beta.

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.

Temat dotyczy tylko i wyłącznie Trinki, więc proszę nie przenosić.

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
Odp: Najlepsza przeglądarka www na Trinke
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 30, 2009, 19:47:31 »
goofy3 jeżeli podasz mi sensowne uzasadnienie dlaczego tamat ma być w dziale Trinity, a nie Oprogramowanie, to pozostawię temat tutaj.
Nie ma znaczenia czy przeglądarka jest na Trinkę czy na innego pocketa - działać będzie tak samo.

Ja od jakiegoś czasu korzystam ze zwykłego IE, ale jak chcę bardziej komfortowo przeglądać strony to używam Opery Mobile 9.51 Build 15894.
Skyfire 0.9 - lubię i korzystam, nie tylko do przeglądania youtube ;)

Podobnych dyskusji było już wiele, a rezultat zawsze był jeden - nie ma idealnej przeglądarki dla każdego.
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 19:49:06 wysłana przez tomme45i »

*

Offline goofy3

• 1530
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2009, 19:57:10 »
Dlatego że Trinka ma inne "bebechy" niż inne ppc, i np. Opera 9.5 chodzi dobrze na np. Touch Pro, a na Trince przy dwóch zakładkach strasznie zamula. Jeśli to Cię nie przekona to usuń temat, bo nie ma sensu dawać go do ogólnego gdyż tam juz było sporo takich tematów.

Pozdrawiam

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 30, 2009, 20:04:58 »
Dlatego że Trinka ma inne "bebechy" niż inne ppc, i np. Opera 9.5 chodzi dobrze na np. Touch Pro, a na Trince przy dwóch zakładkach strasznie zamula.
No co ty, parę razy działałem na paru zakładkach i było ok, ale... Ta Opera strasznie szybko zapycha skromną ilość pamięci RAM w Trince. Problem zapychanego RAMu przez Operę 9.5 dotyczy wszystkich pocketów z zainstalowaną 64MB kostką pamięci RAM, a więc nie tylko Trinki ;)

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 30, 2009, 21:21:02 »
ostatnio trinka lezy z martwa wibra,ja natomiast smigam na pharosie i strasznie mi podpasowala "iris browser"
domyslam sie ze na trince po HSDPA i na 400Mhz lepiej bedzie hulac,ale nie wiem jak z pamiecia,pharosowi kompletnie nie sprawia problemu,czy ktos testowal na trinity???
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline goofy3

• 1530
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 30, 2009, 22:49:44 »
Zainstalowałem Irisa dzisiaj do testów, za stronę testową posłużyła www.photoshoptalent.com, stronka ładowała się przez ok 1min, po czym i tak nie wyświetliła całości strony. Na operze mini ładuje się w ok 3-5sec, opera mobile 8.65 ok 10sec... Więcej stronek nie miałem czasu testować, test na WiDi 6mbps. Jednak te 64MB ram to poważny minus trinki, na szczęście za ok miesiąc przesiadka na Touch Pro ;)