Witam,
Zoltodziob w potrzebie. Od razu napisze, ze to co wydawalo mi sie przydatne to przeczytalem, wiec jak juz mnie macie odsylac do FAQ lub google.com to chociaz dopiszcie czego
dokladnie mam szukac

Sprawa wyglada tak, ze jakis czas temu kupilem p3600i w Australii, bo byl mi na szybko potrzebny tel z GPSem. Po jakims czasie zaczal sie wieszac, pozniej coraz czesciej, az w koncu przestalem uzywac Trinity jako telefonu. Rom jaki byl wgrany to jakis podstawowy/stary/niezoptymalizowany.
Niedawno mnie tknelo, zeby z powrotem sie pobawic (wiedze komputerowa jako taka mam dosc rozlegla) i wrzucilem sobie Mary 3.7. Do tego oczywiscie hard-spl i radio 1.56.70.11. Dzialalo wszytko ladnie, az w koncu zaczal znowu sie zawieszac regularnie. Przez pare miesiecy uzywalem tylko jako GPSa, ale nawet tyutaj zaczal sypac bledami (m.in. nadpisywal karte pamieci mimo zabezpieczenia read-only, trzeba bylo od nowa wgrywac instalke i instalowac na trinity).
Przed chwila probowalem wrzucic ROM Tommiego (033) i niestety nie dziala. Tzn instalacja przebiegla bez problemow: pod win 7 sie polaczyl przy uzycie VISTA_RUU_TRINITY, HxD pomogl, hard reset i tyle. Nie da rady nic zrobic, bo albo wisi na "smart mobility" albo w ogole sie nie wlacza i pokazuje tylko biale i czarne poziome paski.
Jakies sugestie??