Ja z wykształcenia elektronik i coś wiem o tych "nie mających efektu pamięci" ogniwach
Pic na wodę. Efekt ten jest w każdym ogniwem - w tych nowszych po prostu mniej odczuwalny. Każdy ma swoje sposoby na dbanie o baterię i już - nie mam siły tłumaczyć moich racji, bo i może nie są do końca słuszne 
Podejrzewam, że w rejestrze windy może być jakiś wpis za to odpowiedzialny. Siądę i popatrzę jak znajdę chwilę czasu. A na razie - czas ruszać w drogę z GPSem i go przetestować w trasie dłuższej! (Automapa 5.0.5).
zaczne moze od wyjasnienia, ze nie uwzialem sie na Ciebie, ale w ciagu zaledwie 2 dni, widze ze powieliles przynajmniej 4 tematy, ktore sa juz na tym forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Proponowal bym usiasc przed monitorem, przegladnac 4 strony tematow dotyczacych trinity, a pozniej zadawac pytania, rozumiem ze roznie jest z czasem ale to juz przesada, skoro twierdzisz ze jestes elektronikiem to tak sie sklada, ze ja podobnie i wiem ze aby cos na temat elektroniki wiedziec, trzeba troche posiedziec przy ksiazkach. Jesli ty spedziles przed nimi, tyle ile szukajac odpowiedzi na swoje pytania, to juz wiem jaki z ciebie elektronik.
Ale nie o to chodzi, nie bede kwestionowal twoich kwalifikacji czy racji. Zrobisz jak uwazasz, natomiast nastepnym razem zastanow sie przed powielaniem watkow, tworzysz w ten sposob smietnik z tego forum i utrudniasz innym zycie, pozniej odpowiedzi trzeba szukac w kilku takich samych watkach. Zastanow sie jaki to ma sens, skoro wszystko moglo by byc w jednym miejscu

odpowiedz na nurtujacy cie problem znajdziesz po linkiem (zwroc uwage ze jest to to samo forum):
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=79431.0