Tro 650 - kilka pytań

• 7 Odpowiedzi
  • 2016 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline malyd77

• **
  • 221
    • Mój Oriflame
  • Sprzęt: SPV M3100 Hermes
Tro 650 - kilka pytań
« dnia: Marzec 08, 2007, 15:47:16 »
Witam

Właśnie dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy TREO 650. Będę go miał za kilka dni ale już teraz wolę wiedzieć co nieco o nowym sprzęcie dlatego pytam sie Was o:

1. Struktura katalogów na pliku -> Czy trzeba wgrywać pliki w odpowiednie katalogi, które palm os sobie tworzy podczas formatowania.? Czy też można sobie tworzyć dowolne katalogi a palm os sobie sam odnajdzie pliki np. mp3.

2. Jak sprawdzić wersję oprogramowania i skąd pobrać i jak zainstalować jakieś poprawki. Czytałem test na http://palmtop.pl/view.php?str=treo%20650&news_id=8200 i jest tam odnośnik do poprawki ulepszającej system zapisu plików. Jak sprawdzić czy jest ona zainstalowana

3. Która przeglądarka internetowa pozwoli czytać strony off line tzn. mam np. kurs html i chcę go odczytać za pomocą Treo

4. Jaką pamięć ma Treo odnośnie ilości SMS-ów i MMS-ów. Ile sobie zapisuje

5. czy można ustawić mp3 jako dzwonek

6. czy używać jakiegoś specjalnego programu do odinstalowywania oprogramowania czy wystarcza Wam narzędzie systemowe

7. Najlepsza gra zręcznościowa Waszym zdaniem na Treo 650

8. Jak i ile kosztuje spolszczenie Treo 650

9. Jakiego programu używacie do e-mail – systemowy czy jakiś inny

10. Czy Treo 650 sam odczyta sobie z karty SIM ustawienia SMS, MMS, GPRS operatora czy trzeba wszystko konfigurować ręcznie. Sprawdzałem na stronie plusa ale tam nie ma żadnych sms-ów konfiguracyjnych dla tego modelu.

11. Ile kosztuje i gdzie można kupić karty SDIO WIFI do Treo 650

12. Na allegro są tanie karty SD GOODRAM o pojemności 2GB za niewielkie pieniądze. Czy te karty współpracują z Treo 650.?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Dawid
Pozdrawiam, Dawid Szczęch
W poszukiwaniu Doskonałego Telefonu- Mój TYP TREO 650

*

lucass

Tro 650 - kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2007, 16:50:13 »
ci sami ludzie odpowiedza ci na pytania co na innym forum :P:P

*

Offline malyd77

• **
  • 221
    • Mój Oriflame
Tro 650 - kilka pytań
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2007, 17:39:35 »
Może tu ktoś odpowie. Tam mi napisano żebym przeczytał forum. Przeczytałem ale odpowiedzi nie znalazłem. Więc uderzyłem tutaj.

Pozdrawiam
Dawid

*

Offline kari

• **
  • 128
  • Fortuna gardłem się przelewa! :D
    • Biały Ikar
  • Sprzęt: Nexus 4
Tro 650 - kilka pytań
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2007, 20:18:36 »
A więc tak:
1. W PalmOS nie ma czegoś takiego jak katalogi. Mam na myśli tutaj pamięć ram. Inna sprawa, to karta pamięci i karta wbudowana w treo. Tam już jest jako taki podział na katalogi. Na karcie pamięci programy instalują się do katalogu "./palm/launcher". W "./palm/programs" z kolei tworzą inne katalogi potrzebne danemu programowi. Czasami mogą stworzyć jakiś katalog bezpośrednio na karcie (./). Muzykę osobiście trzymam w katalogu stworzonym przez siebie a nie przez system. Większość programów do słuchania muzyki (innych także), znajdzie je sama.

2. Wersje oprogramowania sprawdza się w głównym panelu Treo (nie wiem jak się nazywa, włącza się go zieloną słuchawką). Wchodzimy w opcje (options) a następnie "phone Info". Ponoć była taka łatka, ale to chyba w starszych modelach 650tki.

3.Osobiście nie znalazłem takiej. Sprawdź może opere, lub to coś, co pojawiło się ostatnio na forum.

4.jakieś 22mb (chyba), czyli tyle ile masz dostępne dla siebie w ramie.

5.Tak, odpowiednim oprogramowaniem. Znajdziesz na forum.

6. Systemowy raczej wystarczy, choć jest kilka innych producentów.

7. Hm.. Arcade Reality :D:D:D, choć jest ich więcej.

8. 74zł http://www.x1.pl/pda/products3.php?id_products=2223. Mi wszystkie za wyjątkiem tego wieszały treo.

9. Systemowego.

10. Zazwyczaj sam, choć w heyah musiałem konfigurować ręcznie.

11. Nie mam pojęcia.

12. Pewnie będzie działać (osobiście używam panasonica 2gb HS), choć różnie to może być.
Visor Neo, Dell Axim X30, Treo 650, Universal, iPhone 3G, 3GS, HP Pre 3, Nexus 4
iPad 1 16Gb, iPad 1 3G 32Gb

*

Offline malyd77

• **
  • 221
    • Mój Oriflame
Tro 650 - kilka pytań
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 09, 2007, 22:59:46 »
Wielkie dzięki za informację
Pozdrawiam
DAwid

*

Offline kari

• **
  • 128
  • Fortuna gardłem się przelewa! :D
    • Biały Ikar
  • Sprzęt: Nexus 4
Tro 650 - kilka pytań
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 11, 2007, 15:01:47 »
Jeszcze odnośnie 4 punktu, to sms'y i chyba mms'y zapisywane są w pliku "database.pdb", więc można sobie sprawdzić ile zajmują.
Visor Neo, Dell Axim X30, Treo 650, Universal, iPhone 3G, 3GS, HP Pre 3, Nexus 4
iPad 1 16Gb, iPad 1 3G 32Gb

Odp: Tro 650 - kilka pytań
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 17, 2007, 09:45:00 »
Właśnie dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy TREO 650
Zmartwie Cie lekko - 680 bylalby znacznie lepszym wyborem

*

lucass

Odp: Tro 650 - kilka pytań
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 17, 2007, 10:20:54 »
Borszczuk , ale cenowo pewnie juz nie :P