Treo Handspring 180g - ma ktoś? gdzie obejrzeć?

• 3 Odpowiedzi
  • 2038 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 13, 2003, 11:56:12 »
Witam!
Zastanawiam się nad rozwiązaniem palm + phone. Ponieważ treo 180g można dostać poniżej 1000zł, więc myślę o nim. Mam kilka pytań :
1) czy gprs działa ? i czy można oglądać nim wszystkie stronki? Wiem, że ta wbudowana przeglądarka nie obsługuje javy, javaspript, ze o flashu nie wspomnę. A mnie głównie chodzi o cenniki hurtowe które wymagają autoryzacji (nie wiem czy są zaskrypcione, a prawie na bank tak), on ma PalmOS 3.5.2 - są jakieś inne przeglądarki na ten sys? A może inne palmotelefony mają więcej możliwości? prosze o rade
2) Jak działa bateria, bo facet na allegro napisał mi, że 7 dni z telefonem a 30 dni bez tel. :|
3) czy głośny jest alarm. Zależy mi na tym bardzo, bo palm którego teraz mam pika tak, że ni grzyba go nie słychać.
4) ogólne wrażenia??? i gdzie go można obejrzeć na terenie: sosnowiec, katowice, itd.
pzdr

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2003, 13:16:45 »
IMHO nie oplaca sie tego kupowac. Ponad 50% awaryjnosci.
1. GPRS jest, przegladarke mozesz sciagnac sobie inna niz wbudowana
2. Nie wiem jak bateria, ale z tego co piszesz to gosc chyba mial na mnysli czas czuwania (tj. bez wlaczania palmtopa)
3. Chyba wszystkie pikaja tak samo :(
4. W Warszawie jest w Karen Notebook, zobacz moze kolo Ciebie tez maja.

Ogolnie - lepiej pomysl nad m500 i telefonem

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 22, 2003, 16:50:08 »
Mam "toto" więc po kolei:
1. GPRS działa, Blazer jest OK, ale nie obsługuje javy, flash etc. więc np. mBank odpada.
2. Praktycznie mało rozmawiając wytrzymuje mi bez problemu 4 dni, więcej nie prubowałem, ale IMHO z piątym dniem mogło by być "cieniutko"
3. Dla mnie alarm jest OK, ale mam ustawione ne "Max"
4. Np.w C.K.Krakowie w "zakopiance" na hali, bardzo sympatyczny *Palm*  z którego można porozmawiać, zwalnia z noszenia telefonu :)
5. Awaryjność - fakty są takie że po ~1/2 roku przestał działać głośnik w "klapce". Po zaniesieniu do sklepu przyjeli bez problemu i wysłali do $DC. Po doładnie 2-tygodniach miałem nowego do odbioru w sklepie, na razie działa...

Pozdrawiam
Vulpes

PS. proszę o wybaczenie ortografii..

*

Offline pati

• *
  • 64
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2003, 12:02:52 »
witam!
a ja mam sporo kłopotów z treo 270. podobało mi się do czasu. kiedy klapka pękła w skutek normalnego użytkowania i tu się zaczęła cała jazda. Reklamacja nieuwzględniona i moje blisko 4000 zł zostało poprostu zmarnowane. Gwarant poprostu zwalił całą sprawę na uszkodzenie mechaniczne (co prawda ja tego nieu puściłem, dziecko też mi klapki nie wyłamało, poprostu materiał się zmęczył i pękł) Gwarant otrzymał treo z klapką pękniętą, a oddał z WYŁAMANĄ).  Zaproponowali mi dopłatę 240 Euro, i wymianę na nowe. Dzisiaj już wiem, że nawet za taką sumę bym tego niekupił. Kosztuje mnóstwo pieniędzy, obudowa z tandetnego plastiku, to powinni potwierdzić wszyscy, którzy używają treo. PRZESADA, powtórzę PRZESADA. Nie kupuj tego sprzętu, bo jest to naciąganie klienta na badziewie. Ponadto pan vulpes pisze, że bateria działa cztery dni. Nie wiem ile kolego rozmawiasz, ale ja pracując i używając treo do tego do czego jest przeznaczone wyciągam MAX 1 DZIEŃ i to przy średnim dzwonieniu, jeżeli jest częściej dzwonione to najnormalniej doładowuję w ciągu dnia. Treo podobało mi się przez dwa tygodnie, kiedy jesteś zachłyśnięty czymś nowym (fajne, itd.) , ale po1 miesiącu i dalej , zaczynasz dostrzegać wiele niedoskonałości i tandety czego niepowinno być w sprzęcie z "górnej półki cenowej". Niestety, albo i stety stanowczo ci odradzam, zakup tego sprzętu i kup lepiej coś innego. Ja na dzisiaj zapłaciłem za tą pomyłkę wysoką cenę 3600 brutto i pozostałem z uszkodzonym treo z nie mojej winy. Bo cóż to za wina, że człowiek normalnie otwiera klapkę, bo chce porozmawiać (tak jak przewidział producent tego urządzenia), a oni ci mówią, że pęknięta klapka nienadaje się do wymiany gwarancyjnej. Cóż słona to nauczka. Skoro już jestem na forum, to może ktoś wie, co z tym dalej zrobić, gdzie to zgłosić, przecież to jest rozbój w biały dzień.